Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Οι Ασιάτες ανακαλύπτουν τη Ρωσία

- Διπλάσιος αριθμός Κινέζων τουριστών στη χώρα το 2015 

- Αυξημένες από 40% έως 200% οι επισκέψεις από τις χώρες ASEAN 


Αυξητικά διαμορφώνεται ο αριθμός των Κινέζων που επισκέπτονται τη Ρωσία τα τελευταία χρόνια, με τις πρώτες εκτιμήσεις για το 2015 να «μιλούν» για διπλασιασμό τους, που σημαίνει ότι ο αριθμός των Κινέζων τουριστών στη χώρα θα υπερβεί τις 800.000. 
Γενικά αυξημένο ενδιαφέρον για ταξίδια στη Ρωσία καταγράφεται από την ασιατική ήπειρο, με τους κατοίκους της αχανούς και πολυπληθέστερης ηπείρου να δείχνουν διάθεση να ανακαλύψουν την… Κόκκινη Αρκούδα...
Το 2014 περισσότεροι από 400.000 Κινέζοι τουρίστες επισκέφθηκαν τη Ρωσία, αριθμός ο οποίος αναμένεται να διπλασιαστεί εφέτος, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Alexander Fedin, επικεφαλής της τουριστικής ένωσης «Κόσμος Χωρίς Σύνορα», κατά την τελετή εγκαινίων του εθνικού γραφείου τουρισμού της Ρωσίας, Visit Russia, στο Πεκίνο. 
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού εθνικού οργανισμού τουρισμού, Sergey Korneyev, είπε ότι το ταξίδι στη Ρωσία είναι επικερδές για τους τουρίστες λόγω της χαμηλής συναλλαγματικής αξίας του εθνικού νομίσματος. «Η Ρωσία έχει γίνει πιο φιλόξενη για τους Κινέζους επισκέπτες», δήλωσε ο Korneyev, προσθέτοντας ότι σε αυτό έχει συμβάλλει η ανάπτυξη του προγράμματος China Friendly. Επίσης, είπε ότι όσοι ταξιδεύουν στη Ρωσία μπορεί να συνδυάσουν το ταξίδι τους με επίσκεψη σε χώρες της Βαλτικής ή τα γειτονικά κράτη, όπως το Ουζμπεκιστάν, το οποίο είναι αρκετά ενδιαφέρον για τους Κινέζους τουρίστες.

Θετικά, όμως, εξελίσσεται η τουριστική κίνηση προς τη Ρωσία από τη Νότια Κορέα, το Ιράν, τις αραβικές χώρες και τις χώρες της Ένωσης Χωρών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN). Αυτό, τουλάχιστον, υποστήριξε η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού της χώρας, Alla Manilova, μιλώντας σε δημοσιογράφους. Είπε, μάλιστα, ότι η ανάπτυξη κυμάνθηκε μεταξύ 40%-200%, παραδεχόμενη, ωστόσο, ότι είναι μύθος πως οι Ασιάτες τουρίστες ξοδεύουν λιγότερα από τους Ευρωπαίους τουρίστες. «Για παράδειγμα, οι τουρίστες που φθάνουν στη Ρωσία από το Ιράν δαπανούν αρκετά χρήματα, αλλά είναι πιο απαιτητικοί όσον αφορά την ποιότητα των υπηρεσιών που λαμβάνουν σχετικά με τις περιηγήσεις και τις πολιτιστικές δραστηριότητες», είπε, σημειώνοντας ότι οι Ευρωπαίοι τουρίστες δίνουν περισσότερο σημασία στο ταξίδι. 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον καταγράφεται και πάλι από δυτικούς τουρίστες στη Ρωσία. «Η ροή των τουριστών από τη Δυτική Ευρώπη μειώθηκε το 2014 και συνεχίζει να μειώνεται, αλλά έχουμε πολλές αναφορές από τουριστικούς πράκτορες για ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον και κρατήσεις από τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Γερμανία κατά το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του έτους», είπε η Manilova. Ως παράδειγμα ανέφερε την πώληση 2.500 ταξιδιών και πάνω από το γραφείο τουρισμού της Ρωσίας στο Ελσίνκι, κατά τους δύο πρώτους μήνες λειτουργία του, Ιούλιο και Αύγουστο. 
Η Manilova είπε επίσης ότι, η μείωση της ροής των τουριστών από την Ευρώπη αντισταθμίστηκε από την αύξηση του αριθμού των Ασιατών και κυρίως των Κινέζων τουριστών, οι οποίοι αυξήθηκαν κατά 19% το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου