Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Στην EXPO MILANO 2015 η Έλενα Κουντουρά


Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού  Έλενα Κουντουρά, εκπροσώπησε την Ελληνική Κυβέρνηση στις 21 Οκτωβρίου 2015, κατά τον εορτασμό της «Ημέρας της Ελλάδας», στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης EXPO MILANO 2015. 
Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, ο πρόεδρος του Invest in Greece (αρμόδιος φορέας της ελληνικής παρουσίας στη Διεθνή Έκθεση) και αναπληρωτής επίτροπος του Ελληνικού Περιπτέρου Χρήστος Στάικος, ο Γ. Γ. του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. Ηλίας Ξανθάκος, ο Γ. Γ. του ΕΟΤ Πάνος Λιβαδάς, καθώς και ο Έλληνας Πρέσβης στην Ιταλία και ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος στο Μιλάνο. 
Στην επίσημη τελετή, την κυρία Κουντουρά υποδέχθηκε η υφυπουργός Περιβάλλοντος Silvia Velo, η οποία αναφέρθηκε στο άριστο επίπεδο των Ελληνοϊταλικών σχέσεων και στην ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των λαών.
Η Ελληνίδα υπουργός με τη σειρά της, συνεχάρη την Ιταλία για τη άψογη διοργάνωση της Έκθεσης, της οποίας το θέμα είναι «Θρέφοντας τον Πλανήτη-Ενέργεια για Ζωή» και υπογράμμισε ότι είναι ευθύνη όλων μας η προστασία του πλανήτη ώστε να τον παραδώσουμε στις επόμενες γενιές, εξασφαλίζοντας διατροφική επάρκεια, ποιότητα και ασφάλεια . 
Στη συνέχεια, η κα αναπληρώτρια υπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους του ελληνικού περιπτέρου, παρακάθισε σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν η ιταλική πλευρά και παρέστη σε εορταστική μουσική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο ελληνικό περίπτερο από τον ΕΟΤ για την «Ημέρα της Ελλάδας». 
Με την ευκαιρία της παρουσίας της στο Μιλάνο, η κυρία Κουντουρά είχε συνάντηση, στις 20 Οκτωβρίου, με τον Πρόεδρο της Ένωσης των Ιταλών Tour Operators (ASTOI), κο Battifora Luca, και στις 22 Οκτωβρίου με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης των Ιταλών Τουριστικών Πρακτόρων (FIAVET), κο Luigi Maderna, με τους οποίους εξέτασε τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος από την Ιταλία.
Ελληνική θεατρική παρουσία στα πλαίσια της EXPO MILANO 2015 
Η Έλενα Κουντουρά, στο πλαίσιο της παρουσίας της στο Μιλάνο, ως εκπροσώπου της Ελληνικής Κυβέρνησης, για τον εορτασμό της «Ημέρας της Ελλάδος» παρακολούθησε στις 22 Οκτωβρίου 2015, μετά από σχετική πρόσκληση, την παράσταση «Οδύσσεια» στο Teatro Piccolo της πόλης. 
Πρόκειται για την εξαιρετική ελληνική παράσταση που παρουσιάστηκε στην κεντρική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου τη χειμερινή περίοδο 2012-2013, η οποία μεταφέρθηκε αμέσως μετά στο Piccolo Teatro του Μιλάνου αποσπώντας το βραβείο καλύτερης παράστασης από το εξωτερικό που παρουσιάστηκε στην Ιταλία το 2013 και στο πλαίσιο της Expo 2015 εντάχθηκε εκ νέου στο φετινό του πρόγραμμα. 
Νιώθουμε πραγματικά υπερήφανοι που η πρωτότυπη αυτή παράσταση στην ελληνική γλώσσα γνωρίζει μεγάλη επιτυχία και οι συντελεστές της αποθεώνονται κάθε μέρα από το κοινό στο ιστορικό ιταλικό θέατρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου