Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

PwC:Αλματώδης άνοδος της οικονομίας διαμοιρασμού

  -17 επιχειρήσεις «sharing economy», αξίας πάνω από $ 1 δισ. 

Το μισό της συνολικής αγοράς σε 10 χρόνια θα κατέχει η λεγόμενη «sharing economy», σύμφωνα με τους συμβούλους της PwC. 
Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων - ABTA, που φιλοξνείται το τριήμερο 12-14 Οκτωβρίου, στην Πελοπόννησο, στο κορυφαίο τουριστικό  θέρετρο Costa Navarino, ο συνεργάτης της PwC, David Trunkfield, προέβλεψε ότι η οικονομία διαμοιρασμού θα αναπτυχθεί κατά 30% ετησίως σε 335 δισεκατομμύρια $ από το 2015...

Ήδη, υπάρχουν 17 επιχειρήσεις «sharing economy», αξίας πάνω από $ 1 δισ., συμπεριλαμβανομένων των Airbnb και Uber. Σύμφωνα με τον κ. Trunkfield, η ανάπτυξη του τομέα αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η Airbnb ανέφερε 150 εκατομμύρια διαμονές επισκεπτών το περασμένο έτος, περισσότερες από ότι ο ξενοδοχειακός όμιλος Hilton, ο μεγαλύτερος ξενοδοχειακός όμιλος, με 127 εκατομμύρια. 
Ωστόσο, είπε ότι υπάρχουν κάποιες αντιξοότητες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις επιχειρήσεις «sharing economy», συμπεριλαμβανομένης της φορολογίας, των θεμάτων ασφάλειας και της κακής δημοσιότητας που τις περιβάλλει. Προέτρεψε δε, τους συνέδρους, να θέσουν σε εφαρμογή στρατηγικές τώρα και να ασχοληθούν με την άνοδο της οικονομίας διαμοιρασμού. 
Όπως είπε, οι ταξιδιωτικές εταιρίες οφείλουν να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους, να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις αυτές και, αν είναι απαραίτητο, να αλλάξουν τη δομή τους και να προσαρμοστούν στις νέες αλλαγές στην αγορά.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου