Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ABTA: Πιο «ανοιχτοχέρηδες» οι Βρετανοί τουρίστες το 2016

 

- Το 23% των Βρετανών προτίθεται να ξοδέψει περισσότερα χρήματα κατά τη διάρκεια των διακοπών του το 2016

- Μεγάλες διαφορές στις ταξιδιωτικές συνήθειες των Βρετανών ανά περιφέρεια 


Διάθεση να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα για τις διακοπές τους το 2016, σε σχέση με εφέτος δείχνουν οι Βρετανοί. 
Ωστόσο, σημαντικές διαφορές παρατηρούνται στις ταξιδιωτικές τους συνήθειες ανάλογα με την περιφέρεια που διαμένουν, με τους Λονδρέζους να έχουν περισσότερες ημέρες διακοπών, τους Σκωτσέζους να δείχνουν διατεθειμένοι να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα για πολυήμερες διακοπές και τους Ουαλούς να επιλέγουν τα οργανωμένα πακέτα, σύμφωνα με την έκθεση της Ένωσης Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων (ΑΒΤΑ) για τις ταξιδιωτικές συνήθειες των Βρετανών «Holiday Habits Report 2015». 




 Μέρος όρος αριθμού αργιών ανά άτομο στο Ην. Βασίλειο

Ην. Β.
Εξωτερικό
Σύνολο
Εθνικός μέσος όρος
1.7
1.5
3.2
Νοτιοανατολικά
1.5
1.3
2.8
Λονδίνο
1.8
2.6
4.4
Νοτιοδυτικά
1.4
1.1
2.5
Βορειοανατολικά
1.3
1.7
3.0
Βορειοδυτικά
2.0
1.5
3.5
Γιορσάιρ
1.8
1.3
3.1
Δυτικά Μίντλαντς
2.0
1.1
3.1
Ανατολικά Μίντλαντς
1.7
1.3
3.0
Ανατολικά
1.6
0.9
2.5
Σκωτία
1.8
1.1
2.9
Ουαλία
1.7
1.1
2.8
Bόρεια Ιρλανδία
1.0
0.8
1.8

Όπως προκύπτει από την έκθεση, οι Λονδρέζοι έκαναν συνολικά διακοπές 4,4 φορές ανά άτομο το 2015, πάνω από τον εθνικό μέσο όρο του 3,2 και σε διπλάσιο ποσοστό από τους κατοίκους της Βόρειας Ιρλανδίας. Ακολούθησαν οι άνθρωποι στα βορειοδυτικά (3,5 αργίες) και στην περιφέρεια West Midlands (3.2 αργίες), ως οι πιο παραγωγικοί παραθεριστές του έθνους.

Μεγαλύτερη αισιοδοξία για το 2016 
Αισιοδοξία παρατηρείται για το 2016, με σχεδόν το ένα τέταρτο των Βρετανών (23%) να δηλώνουν ότι σκοπεύουν να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα για τις διακοπές τους από ό,τι το 2015 και μόνο το 15% να δηλώνουν ότι θα ξοδέψουν λιγότερα χρήματα. Η αισιοδοξία ήταν πιο έντονη στην περιφέρεια East Midlands και την Ουαλία, όπου πάνω από το ένα τέταρτο (28% East Midlands, 26% Ουαλία) σκοπεύουν να ξοδέψουν περισσότερα. Ωστόσο, ορισμένοι προτίθενται να δαπανήσουν λιγότερα χρήματα από ό,τι το 2015, με το ένα τέταρτο (25%) από αυτούς να βρίσκονται στη Βόρεια Ιρλανδία και ακριβώς κάτω από το ένα τέταρτο (23%) στα ανατολικά. 

Οι Λονδρέζοι κάνουν τις περισσότερες διακοπές 
Εκτός από το γεγονός ότι οι Λονδρέζοι έχουν τις περισσότερες αργίες από οποιαδήποτε άλλη περιοχή, δείχνουν, επίσης, να έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να κάνουν τέσσερεις ή περισσότερες φορές διακοπές στο εξωτερικό από οποιαδήποτε άλλη περιοχή, κάτι που ένας στους πέντε (20%) κατοίκους της βρετανικής πρωτεύουσας έκανε το περασμένο έτος, σε σύγκριση με τον εθνικό μέσο όρο (9%). 

Οι Ουαλοί επιλέγουν οργανωμένα πακέτα 
Τα οργανωμένα ταξίδια ήταν πιο δημοφιλή στην Ουαλία με έξι στους δέκα (60%) Ουαλούς να κάνουν κράτηση πακέτου διακοπών στο εξωτερικό, σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο, που διαμορφώνεται στο 47%. 
Τα πακέτα ήταν πιο δημοφιλή στο Yorkshire (55%) και τη Σκωτία (54%), ενώ λιγότερο δημοφιλή ήταν στα νοτιοδυτικά της χώρας, με μόλις πάνω από το ένα τρίτο (36%) των ανθρώπων να δηλώνουν ότι θα κάνουν κράτηση ενός πακέτου διακοπών στο εξωτερικό. 

Περισσότερο ή λιγότερο δημοφιλείς μέθοδοι κράτησης για διακοπές στο εξωτερικό 
Οι κρατήσεις διακοπών μέσω online ταξιδιωτικών πρακτόρων είναι πιο δημοφιλείς στην Ουαλία, με τέσσερις στις δέκα (40%) κρατήσεις για διακοπές στο εξωτερικό να κλείνονται με αυτόν τον τρόπο και λιγότερο δημοφιλείς στη Βόρεια Ιρλανδία με μόλις το 15% των ατόμων να κάνουν κράτηση για διακοπές με τον συγκεκριμένο τρόπο. 
Η απευθείας κράτηση σε ταξιδιωτικό πράκτορα είναι πιο συχνή στα West Midlands, με σχεδόν το ένα τρίτο (29%) να πραγματοποιεί κράτηση διακοπών με αυτό τον τρόπο, και λιγότερο δημοφιλείς στα Βορειοανατολικά (12%). 
Η κράτηση μέσω ενός κεντρικού, ταξιδιωτικού πράκτορα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις βόρειες και κεντρικές περιοχές, με το ένα τρίτο (32%) των ατόμων που καταφεύγει σε αυτή τη μέθοδο κράτησης να βρίσκονται στα βορειοανατολικά και το ένα τρίτο στην περιφέρεια East Midlands (31%), σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο του 17%. 

Οι Σκωτσέζοι δαπανούν τα περισσότερα για πολυήμερες διακοπές στο εξωτερικό 
Οι Σκωτσέζοι δείχνουν μεγαλύτερη διάθεση να δαπανήσουν περισσότερα από £ 500 για μεγαλύτερης διάρκειας διακοπές στο εξωτερικό, με τέσσερις στους δέκα (44%) να συμφωνούν με αυτό σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο του 34%. 
Στο Yorkshire το 26% των ανθρώπων δηλώνουν ότι ξόδεψε πάνω από £ 500, για διακοπές στο εξωτερικό. 
Μιλώντας σχετικά ο Mark Tanzer, διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης των Βρετανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων - ABTA, σχολίασε: «Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών σταδιακά επιστρέφει στην αγορά, με τους ταξιδιώτες να δείχνουν μεγαλύτερη διάθεση να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα για τις διακοπές τους το επόμενο έτος από ό,τι το 2015. Ωστόσο, υπάρχουν πολύ σαφείς διαφορές μεταξύ των περιφερειών, με τους Λονδρέζους να έχουν περισσότερες ημέρες διακοπών σε σχέση με τους ανθρώπους σε κάποιες άλλες περιοχές. Σε γενικές γραμμές, οι περισσότεροι από εμάς έχουν, κατά μέσο όρο, τρεις διακοπές το χρόνο, ταξιδεύοντας είτε στο Ηνωμένο Βασίλειο, είτε στο εξωτερικό, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην οικονομία της χώρας, αλλά και στην ευτυχία τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου