Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Σύσκεψη για την προβολή της Λέσβου


Η προετοιμασία της προβολής των νησιών του Β. Αιγαίου μέσα από στοχευμένες δράσεις δρομολογείται από το υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού. 
Στο πλαίσιο αυτό σήμερα συζητήθηκε η ενίσχυση της Λέσβου για την τουριστική περίοδο 2016 ενώ θα ακολουθήσουν παρόμοιες ενέργειες και για άλλα νησιά της περιφέρειας. 
Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, στον ΕΟΤ, υπό τη προεδρία του Γενικού Γραμματέα Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού (αρμόδιου για τον Τουρισμό) κ. Γερ. Ζαχαράτου και με συμμετοχή της προέδρου του ΕΟΤ κυρίας Ελισσάβετ Χατζηνικολάου και των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων του ΕΟΤ. 
Την Περιφέρεια και το νησί της Λέσβου εκπροσώπησαν, για λογαριασμό της επιτροπής διαχείρισης κρίσης, που έχει συσταθεί στο νησί, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ Ν..Κατρακάζος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Ευάγ. Μυρσινιάς.
Στη σύσκεψη προσκλήθηκε και η Εθνική Επιτροπή της UNESCO στη Χώρα μας και συμμετείχε με την πρόεδρό της κα Αικ. Τζιτζικώστα και τη Γενική Γραμματέα κα Χρ.Μπουλακάκη, προκειμένου να εξετάσει από κοινού με τους άλλους συμμετέχοντες δυνατότητες αξιοποίησης του δικτύου της UNESCO για τη στήριξη του Τουρισμού της Λέσβου. 
Οι συμμετέχοντες εξέτασαν εναλλακτικές δυνατότητες συνεργασίας και ανάληψης στοχευμένων δράσεων προκειμένου να προληφθούν και να περιοριστούν τυχόν συνέπειες του προσφυγικού ζητήματος στον Τουρισμό. 
Συμφωνήθηκε οι εκπρόσωποι της Λέσβου να επανέλθουν με οριστικές προτάσεις, που στη συνέχεια θα εξεταστούν και θα υλοποιηθούν στο μέτρο του δυνατού από το Υπουργείο και τον ΕΟΤ. Σημειώνεται, ότι η συνεργασία Υπουργείου-ΕΟΤ και εκπροσώπων της Λέσβου λόγω του προσφυγικού ζητήματος έχει δρομολογηθεί από τα μέσα Σεπτέμβρη από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου