Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

"Ξεπάγωσαν" οι κρατήσεις, λένε ...


...Ρέτσος, Τσιλίδης και Κελαϊδίτης

Να "ξεκόλησσαν" φαίνονται οι κρατήσεις προς Ελλάδα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γιάννη Ρέτσο «από το περασμένο Σαββατοκύριακο παρατηρείται αναστροφή της αρνητικής τάσης στο μέτωπο των κρατήσεων που είχε καταγραφεί το προηγούμενο διάστημα και ανάσχεση των ακυρώσεων«. Μιλώντας στην κάμερα του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ρέτσος δήλωσε «ότι πλέον μπαίνουν κρατήσεις στα συστήματα». Ωστόσο όπως συμπλήρωσε «δεν έχει αποκατασταθεί ο ρυθμός έτσι όπως θα ήταν το φυσιολογικό αυτή την περίοδο, αλλά η τάση είναι αυξητική και τις επόμενες μέρες θα μιλάμε για ομαλοποίηση».
Δείτε το βίντεο

Ο κ. Ρέτσος κρίνει ως εξαιρετικά σημαντικό το άνοιγμα των τραπεζών, καθώς τονίζει ότι «όταν συμβεί και αυτό, θα είναι ένα μήνυμα προς τους έξω ότι η κατάσταση βαίνει προς πλήρη ομαλοποίηση».
Σε ότι αφορά στην εξέλιξη της τουριστικής χρονιάς, ο κ. Ρέτσος σημειώνει ότι «με όσα έχουν συμβεί δεν μπορούμε να μιλάμε για νέο ρεκόρ εφέτος και ο πήχυς για τους ξενοδόχους είναι στα περυσινά δεδομένα». «Αν πετύχουμε τις 24 εκατομμύρια αφίξεις θα είναι επιτυχία«, ανάφερε ο κ. Ρέτσος.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της ΗΑΤΤΑ Λύσσανδρος Τσιλίδης τόνισε στην κάμερα του ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ο ρυθμός των κρατήσεων θα επανέλθει στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα". Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, ο Νικόλας Κελαϊδίτης, τουριστικός πράκτορας ο ίδιος, εκτίμησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η τουριστική σαιζόν θα επεκταθεί έως τα μέσα Νοεμβρίου, λόγω της αυξημένης ζήτησης που παρατηρείται.
«Ζήτηση για την Ελλάδα υπάρχει», κατέληξε ο κ. Κελαϊδίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου