Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Αυτή είναι η εικόνα των κρατήσεων σήμερα !!!


- -43% οι on line κρατήσεις
- Κανένα θέμα λέει το υπουργείο Τουρισμού
- Δ. Μαγγιώρος: Αναγκαία η συμφωνία με τους δανειστές
- Κύμα ακυρώσεων σε αεροπορικές εταιρίες και rent a car
- Μάνος Κόνσολας: Μόνο στις 30 Ιουνίου το ποσοστό ακυρώσεων, ανέρχεται στο 22%.

Στη δημοσιότητα έδωσε πριν από λίγο την εικόνατων κρατήσεων, όπως προκύπτουν από το Amadeus. 
Ωστόσο, εξόχως δηλωτικό της κατάστασης  είναι η μείωση στις on line κρατήσεις, αλλά και -σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες- οι ακυρώσεις σε αεροπορικές εταιρίες και εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων
Η εικόνα που δίνει ο ΣΕΤΕ έχει ως εξής:






















ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ: 
Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ.  
Τα δημοσιεύματα που παρουσιάζουν δήθεν μαζικές ακυρώσεις τουριστών στη χώρα μας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθότι ο Ελληνικός τουρισμός εμφανίζει ανοδική πορεία με τα μέχρι στιγμής επίσημα στοιχεία της τράπεζας της Ελλάδος, σε σχέση με το 2014, αναφέρει το υπουργείο Τουρισμού σε ανακοίνωσή του. 
Και συνεχίζει: "Ο τουρισμός δεν πρέπει σε καμμιά περίπτωση να αποτελέσει στοιχείο πολιτικής αντιπαράθεσης. Η υιοθέτηση και αναπαραγωγή αναληθών και ανεπιβεβαίωτων ειδήσεων τραυματίζουν τον τουρισμό μας και υπονομεύουν το συμφέρον της πατρίδας μας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των τελευταίων τριών ημερών έχει καταγραφεί μικρή μείωση στις «κρατήσεις τελευταίας στιγμής» και μεμονωμένες ακυρώσεις. Οι μεγάλοι διεθνείς tour operator εξακολουθούν να εμπιστεύονται και να στηρίζουν την χώρα μας με επίσημες δηλώσεις τους. Η Ελλάδα συνεχίζει να εγγυάται την υψηλού επιπέδου ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει στους επισκέπτες της και που την έχουν καταστήσει κορυφαίο τουριστικό προορισμό διεθνώς. 
Το Υπουργείο εργάζεται 24 ώρες το εικοσιτετραωρο και στόχος του είναι να δώσει άμεσες λύσεις σε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει. 
Για το σκοπό αυτό και με εντολή της Αν. Υπουργού Έλενας Κουντουρά, έχει εγκατασταθεί μηχανισμός υποστήριξης φορέων τουρισμού, στην ηλεκτρονική διεύθυνση support@mintour.gr .  

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
"Το κλίμα αστάθειας και αβεβαιότητας, που αποτελεί έργο του κ. Τσίπρα, πλήττει καίρια τον τουρισμό μας. 
Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά: 
- Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μείωση των κρατήσεων σε ποσοστό 30 έως 40%. 
Σε απόλυτους αριθμούς αυτό σημαίνει έως 50.000 λιγότερες κρατήσεις σε καθημερινή βάση. 
- Οι κλειστές τράπεζες οδήγησαν στην έκδοση ταξιδιωτικών οδηγιών, από χώρες που αποτελούν προνομιακές αγορές για τον Ελληνικό τουρισμό, όπως η Γερμανία και η Βρετανία. 
- Ο εσωτερικός τουρισμός καταρρέει. Η πτώση στις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων των Ελλήνων ταξιδιωτών για την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου φτάνει το 50%. 
- Οι ακυρώσεις στις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων από τις 27 Ιουνίου είναι συνεχείς. Μόνο στις 30 Ιουνίου το ποσοστό ακυρώσεων, ανέρχεται στο 22%. 
- Ενδεικτικά, για τα Δωδεκάνησα, ο αριθμός των αφίξεων στο αεροδρόμιο Διαγόρας της Ρόδου τον Ιούνιο, είναι μειωμένη κατά 10% σε σύγκριση με πέρυσι. 
- Οι κρατήσεις εισιτηρίων στα πλοία της ακτοπλοΐας παρουσιάζουν μείωση 60%, σε σχέση με πέρυσι. - Έχουν παγώσει οι κρατήσεις και τα συμβόλαια για την επόμενη χρονιά. - Αν δεν ανοίξουν οι τράπεζες είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει πρόβλημα με την τροφοδοσία των ξενοδοχείων, ακόμα και μέσα στην εβδομάδα. Σε 5 μόλις μήνες, η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, όχι μόνο ανέκοψε τη δυναμική του τουρισμού μας, αλλά συσσώρευσε προβλήματα και ζημιές που θα χρειαστεί χρόνος για να αποκατασταθούν. Υπάρχει μία και μόνο επιλογή για τη χώρα. Ναι στο Ευρώ. Ναι στην Ευρώπη.

Δημήτρης Μαγγιώρος
Σε επιστολή του ο πρόεδρος του ΣΤΕΕΑ Δημήτρης Μαγγιώρος, αναφέρει:
"Αγαπητά Μέλη, 
Η Ελλάδα περνάει πρωτόγνωρες ημέρες μιας οικονομικής παράλυσης και κακίστης επιχειρηματικής ψυχολογίας συνέπεια της εμπλοκής στο θέμα της συμφωνίας με τους Θεσμούς αναφορικά με τα αναγκαία Οικονομικά/Διαρθρωτικά μέτρα και τη διευθέτηση του Χρέους. 
Επιπρόσθετα της εμπλοκής την οποία όλοι απεύχοντο, ο χρόνος που έγινε αυτό ήταν ο χειρότερος δυνατόν καθώς το τέλος της χρηματοδότησης των Τραπεζών μέσω του ELA, οδήγησε σε Capital Controls μέτρα επιτείνοντας τη δυσκολία του επιχειρείν στη Χώρα μας, με τεράστια ζημιά για τον επερχόμενο τουρισμό από την έλλειψη ρευστότητας στο Τραπεζικό σύστημα. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω οι επιλογές μας για αναστροφή του αρνητικότατου κλίματος είναι ελάχιστες, αν όχι μόνο μια. 
Η επίτευξη συμφωνίας με τους Δανειστές το συντομότερο δυνατόν, και η συνεπακόλουθη επανεκκίνηση ρευστότητας στον Τραπεζικό τομέα είναι το μόνο που θα επιφέρει ηρεμία των Αγορών και κατά συνέπεια ελαχιστοποίηση των απωλειών δυνητικών επισκεπτών της Ελλάδας. 
Ανεξάρτητα από τα πιστεύω του καθενός για λύσεις στο παραπάνω, θεωρώ ότι είναι μονόδρομος επιλογής για τις Επιχειρήσεις μας στο μεθαυριανό Δημοψήφισμα και μονόδρομος για την διάσωση της σαιζόν που διανύουμε, ελαχιστοποιώντας έτσι τη ζημιά για τη χρονιά που διανύουμε, η με κάθε τρόπο επίτευξη Συμφωνίας με τους Δανειστές. 
Είναι σαφές ότι αυτό δεν θα μπορεί να γίνει μέσα από ένα αρνητικό αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος, το οποίο θα επιτείνει σημαντικά τη δυσκολία εξεύρεσης λύσης, κάτι το οποίο θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για τις Επιχειρήσεις μας, 
Με εκτίμηση 
Για το ΔΣ του ΣΤΕΕΑ 
Ο Πρόεδρος Δημ. Μαγγιώρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου