Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Κινητοποιήσεις στην Κέρκυρα από τους ξενοδοχοϋπαλλήλους


Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων έστειλε επιστολή στην Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας και το υπουργείο Εργασίας, με την οποίο καλεί τους ξενοδόχους να ξοφλήσουν τον Ιούνιο στους ξενοδοχ/λους, αλλιώς, να περιμένουν κινητοποιήσεις. 
Το κείμενο του Συνδέσμου Ξενοδοχ/λων έχει ως εξής:
ΠΡΟΣ: 
1. ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 
2. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 
ΚΟΙΝ: 
1. Δ/ΝΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ 
2.TOUR OPERATORS 
3. ΣΕΠΕ 
Κύριοι,
Τις τελευταίες ημέρες με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών πολλοί συνάδελφοι σας ονειρεύονται μεγαλοφώνως για την μη καταβολή στους εργαζόμενους του μισθού Ιουνίου, καθώς και ανεξόφλητων αποδοχών προηγούμενων μηνών ή και ετών.
Αυτοί που τα λένε αυτά έχουν την εντύπωση πως δεν γνωρίζουμε τον τρόπο που γίνονται ηλεκτρονικά οι καταβολές των μισθών, πότε εισπράττουν οι ξενοδόχοι από τους tour operators και σε ποιες τράπεζες του εσωτερικού και εξωτερικού έχουν τα χρήματα τους. 
Είναι γνωστό και στον τελευταίο εργαζόμενο ότι δεν σας εμποδίζει τίποτα στην καταβολή των μισθών των εργαζομένων. 
Ο μόνος λόγος για τον οποίο ορισμένοι ξενοδόχοι οργανώνουν παύση πληρωμών είναι για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους, εκμεταλλευόμενοι την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται ο ελληνικός λαός. 
Σας προειδοποιούμε ότι εάν μέσα στην εβδομάδα που έρχεται , δεν προχωρήσετε σε καταβολή όλων των οφειλομένων προς τους εργαζόμενους, θα προχωρήσουμε σε πολύμορφες αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις χωρίς άλλη αναβολή και προειδοποίηση. 
Τέλος απαιτούμε από την κυβέρνηση να ανοίξει τους λογαριασμούς μισθοδοσίας των εργαζομένων ώστε να μπορέσουν να εισπράξουν τους μισθούς τους χωρίς κανένα περιορισμό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου