Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Υπάρχει ελεύθερη οικονομία ;


Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ανεξαρτήτων Εμπορικών Αντιπροσώπων & Διανομέων εγκαλεί την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση στην τάξη και την αντιμετώπιση της πραγματικότητας καθώς τα Capital Controls συνεχίζουν να σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό των μικρομεσαίων. 
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της "Χιλιάδες Εμπορικοί Αντιπρόσωποι βρίσκονται υπό το φάσμα της πτώχευσης λόγω αδυναμίας είσπραξης των προμηθειών τους από τους Οίκους του Εξωτερικού. Αδυνατώντας να πληρώσουν τα γενικά τους έξοδα καθώς και τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους. 
Και τους μένει η απορία, γιατί δεν αποδίδονται τα εμβάσματα από το εξωτερικό, αφού δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. 
ΚΑΘΩΣ συνεχίζεται η απαγόρευση των συναλλαγών με μετρητά, αποκλείονται ουσιαστικά οι εμπορικές συναλλαγές με το εξωτερικό και 10.000 containers παραμένουν στα Τελωνεία.
ΟΠΩΣ συνέβαινε στις κυβερνήσεις του απώτερου παρελθόντος ανασυστάθηκε Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών, η οποία φυσικά εγκρίνει αιτήματα που αφορούν ιατροφαρμακευτικά, δίδακτρα και πετρελαιοειδή. 
ΕΤΣΙ ακμάζει το Παρεμπόριο, γιατί το Bari Centro, οι OffShores, η Βουλγαρία και οι κάθε λογής τριγωνικές συναλλαγές αποτελούν τους μοναδικούς τρόπους κίνησης στην αγορά. ΕΠΕΙΔΗ όλα αυτά συντελούν στην εξαφάνιση των μικρομεσαίων επιχειρηματιών-εμπόρων που είναι ο κινητήριος μοχλός της ελληνικής οικονομίας". 
Και καταλήγει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:
"ΖΗΤΑΜΕ ΞΑΝΑ 
Άμεση απελευθέρωση όλων των τραπεζικών συναλλαγών ώστε η χώρα να επανέλθει στον δρόμο της οικονομίας της αγοράς 
Εφαρμογή αναπτυξιακών μεταρρυθμίσεων για την ανασυγκρότηση του παραγωγικού ιστού της χώρας".
Άδικο έχουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου