Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Κύριε Πολάκη ή τώρα ή ποτέ


Προς Υφ. Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης 
Κύριο 
Παύλο Πολάκη 
Κύριε Υπουργέ συγχαρητήρια, σιδεροκέφαλος και καλή δύναμη στο έργο σας. 
Βλέπω από σχετική σας ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ότι έχετε ενα πλάνο έτοιμο για τις προτεραιότητες σας και αυτό είναι καλό. Θα μου επιτρέψετε όμως να συμπληρώσω στην αναφορά σας, με την οποία με βρίσκετε απόλυτα σύμφωνο και να ρωτήσω ως δημοσιογράφος και πολίτης για το : "Άμεσο άνοιγμα των τραπεζικών θυρίδων παρουσία εισαγγελέα, υπαλλήλων του ΣΔΟΕ καθώς και του δικαιούχου, προκειμένου να καταμετρηθούν τα μετρητά και να κατατεθούν σε τραπεζικούς λογαριασμούς. 
Ο δικαιούχος θα πρέπει μέσα σε διάστημα δυο ημερών να αποδείξει ότι το χρηματικό ποσό είναι φορολογημένο.
Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να πραγματοποιείται άμεση κατάσχεση υπέρ του δημοσίου σε ποσοστό 40%. 
Αν όπως ακούγεται σε θυρίδες είναι τοποθετημένα περίπου 40- 50 δις, αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να προσδοκούμε σε έσοδα της τάξης των 10-15 δις ." Θα με ικανοποιούσε αν η πρωτοβουλία σας βέβαια έφτανε λίγο πιο μακριά... και εξηγούμαι: 
1)Να δείτε και να μας ενημερώσετε, ποιοι συνάδελφοι σας Βουλευτές έχουν χρήματα στο εξωτερικό,και πως αυτά αποκτήθηκαν. Να φορολογηθούν αντίστοιχα. 
2) Να εξετάσετε ποιοι συνάδελφοι σας Βουλευτές καθώς και ποιοι κρατικοί υπηρεσιακοί παράγοντες έκαναν αναλήψεις από τις τράπεζες το τελευταίο δίμηνο και γιατί. Να φορολογηθούν αντιστοίχως. 
3)Να δείτε και να διασταυρώσετε το πόθεν έσχες όλων των συνδικαλιστών και δημοσίων υπαλλήλων. Να φορολογηθούν αντιστοίχως. 
4) Ομοίως για λειτουργούς της δικαιοσύνης, εφοριακούς,κλπ να φορολογηθούν αντιστοίχως. 
5) Καθηγητές δημοσίου για τα πολυσυζητημένα παράνομα ιδιαίτερα. 
6)Εξαιρετικό ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν περιπτώσεις πρώην συναδέλφων σας στην τοπική Αυτοδιοίκηση όπου φαντάζομαι λόγο της εμπειρίας σας είστε σε θέση να γνωρίζετε περισσότερα. 
Αναφορικά με την ορθότατη πρόταση σας για : "Άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών από το υπουργείο υγείας προκειμένου να νομοθετηθούν αλλαγές στον τόπο προμηθειών υγειονομικού υλικού, θεσμοθετώντας την κεντρική τιμολόγηση των υλικών. 
Ο τομέας των προμηθειών υγειονομικού υλικού, αποτέλεσε για δεκαετίες και εξακολουθεί να αποτελεί ακόμα και σήμερα προνομιακό πεδίο δράσης για κάθε λογής «αρπακτικά» τα οποία ήρθε η ώρα να πάρουν το μήνυμα ότι το πάρτι τελείωσε." Σας παρακαλώ όπως μας ενημερώσετε, ποια θα είναι η πολιτική σας για επίορκους ιατρούς των δημόσιων Νοσοκομείων που πιάστηκαν να χρηματίζονται και τιμωρήθηκαν ή όχι, και φυσικά να μας ενημερώσετε αν είστε διατεθειμένος να διερευνήσετε σε βάθος τα περιουσιακά τους στοιχεία καθώς και όλων των συγγενικών τους προσώπων. 
Oμοίως και για εκείνους τους συναδέλφους σας ιατρούς που μπορούν να υπαχθούν στην διασταύρωση των ΠΕΡΟΥΣΙΑΚΩΝ στοιχείων με τους δημοσίους υπαλλήλους. 
Και τέλος σας καλώ να ερευνήσετε αντίστοιχα για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται σε κεντρικά και περιφερειακά μέσα, θέτοντας τον εαυτό μου πρώτο στην σειρά. Κύριε Πολάκη θα έχετε την αμέριστη συμπαράσταση όλων μας. 
Γιατί όπως πολύ σωστά επισημάνατε και το προσυπογράφει η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού...(συμπεριλαμβανομένου και του υπογράφοντος) ......"ή ΤΩΡΑ ή ΠΟΤΕ" 
Σας ευχαριστώ 
Κωνσταντίνος Γ. Συλιγάρδος 
Δημοσιογράφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου