Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Foreign Office: Μετρητά αν ταξιδεύετε στην Ελλάδα...


-  Δυσάρεστες εξελίξεις και νέα που δυσφημούν τον ελληνικό προορισμό δυστυχώς...
- O ΕΟΤ διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας 
- Εδώ η επίμαχη ενημέρωση, η οποία επισήμως διαψεύδεται από το υπουργείο...

Οι Βρετανοί τουρίστες που σχεδιάζουν να επισκεφθούν την Ελλάδα πρέπει να έχουν μαζί τους μετρητά, καθώς μπορεί να τα χρειαστούν σε περίπτωση που κλείσουν τα ΑΤΜ's, λόγω κλιμάκωσης της οικονομικής κρίσης της χώρας, προειδοποιεί το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών. 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, το βρετανικό ΥΠΕΞ συμβουλεύει τους ταξιδιώτες που έχουν επιλέξει την Ελλάδα για τις διακοπές τους, να έχουν μαζί τους «αρκετά χρήματα ώστε να καλύψουν έκτακτες ανάγκες και τυχόν απροσδόκητες καθυστερήσεις». 
Επιπλέον, οι ταξιδιωτικοί ειδικοί συστήνουν στους Βρετανούς να πάρουν μαζί τους αρκετά μετρητά για τουλάχιστον τρεις με πέντε ημέρες, μαζί με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες. 
Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι η Ελλάδα πλησίασε ακόμα περισσότερο στην χρεοκοπία όταν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών απέκλεισαν ένα νέο «μεγάλο» πρόγραμμα διάσωσης, όπως αυτά του 2010 και το 2012.
Ο Bob Atkinson, του Travelsupermarket.com, πιστεύει ότι μπορεί να επαναληφθεί αυτό που συνέβη και στην Κύπρο το 2013, όταν οι τράπεζες περιόρισαν τις αναλήψεις και κάποια καταστήματα και εστιατόρια σταμάτησαν να δέχονται πιστωτικές κάρτες.
«Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε στην Ελλάδα τις επόμενες δύο εβδομάδες, έχετε το νου σας στις ειδήσεις, ελέγξτε τις επίσημες ταξιδιωτικές οδηγίες και βεβαιωθείτε πως έχετε πρόσβαση σε έναν συνδυασμό από διαφορετικές επιλογές πληρωμής», σημειώνει ο Atkinson. 
Ωστόσο, το γραφείο του ΕΟΤ στην Μεγάλη Βρετανία διαβεβαίωσε την βρετανική εφημερίδα ότι δεν προβλέπεται κανένα πρόβλημα με το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας, αν και επισήμανε ότι οι τουρίστες συνιστάται να έχουν μαζί τους και μετρητά και κάρτες, όταν ταξιδεύουν σε οποιονδήποτε προορισμό.
Ωστόσο  εκπρόσωπος του υπουργείου ανέφερε, έπειτα από ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις οδηγίες που δίνει το υπουργείο σε όσους Βρετανούς θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα. «Η τελευταία αναθεώρηση που κάναμε ήταν το Δεκέμβριο του 2012 και αυτή εξακολουθεί να ισχύει ακόμη και σήμερα», είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος του Βρετανικού ΥΠΕΞ.
Ο εκπρόσωπος του Φόρεϊν Όφις επισήμανε μάλιστα πως η επίμαχη φράση ότι «οι ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν αρκετά χρήματα για να καλύψουν επείγουσες ανάγκες και απρόβλεπτες καθυστερήσεις», που τονίζεται στο εν λόγω δημοσίευμα, αποτελεί πάγια συμβουλή του Βρετανικού ΥΠΕΞ.
Πρέπει πάντως να τονιστεί ότι στο προοίμιο το FO αναφέρει ότι οι ταξιδιωτικές οδηγίες για Ελλάδα ανανεώθηκαν στις 16 Απριλίου 2015.
Δυσάρεστες εξελίξεις και νέα που δυσφημούν τον ελληνικό προορισμό δυστυχώς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου