Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος


- Ο τουρισμός, οι κρατήσεις και το αρνητικό κλίμα 
- Κόντρα στην επικρατούσα αισιοδοξία... 
- -2% η Ελλάδα, -5% η Ρόδος...

Tην έντονη ανησυχία του για την εξέλιξη της εφετινής τουριστικής σαιζόν εκφράζει ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος. 
Μιλώντας στην ηλεκτρονική εφημερίδα black monday, κατά την διάρκεια των εγκαινίων του ανακαινισμένου Amilia Mare στη Ρόδο, ο αντιπρόεδρος της ALDEMAR τόνισε μεταξύ άλλων:
- οι μήνες Απρίλιος και Μάιος του 2015, για τον Ελληνικό τουρισμό, είναι οι χειρότεροι που έχουν συναντήσει τα τελευταία έτη, αφού το κλίμα που επικρατεί στο εξωτερικό είναι, όπως είπε, ότι «η Ελλάδα παρασύρει την Ευρώπη στη χρεοκοπία». 
- «Οι διαπραγματεύσεις επηρεάζουν τη βιτρίνα της Ελλάδας που είναι ο τουρισμός και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι κρατήσεις να είναι λιγότερες απ’ όσες θα έπρεπε. Εδώ και αρκετά χρόνια τον Μάιο οι κρατήσεις έφταναν και το 90%, αλλά σήμερα καταγράφεται μία πτώση που φτάνει και το 40%. Τον περασμένο Ιανουάριο η εικόνα για τον Ελληνικό τουρισμό, ήταν αρκετά ενθαρρυντική, αφού υπολογιζόταν αύξηση στην τουριστική κίνηση περίπου στο 15%.
- Σήμερα εκτιμάται ότι θα υπάρξει πτώση 2%, ενώ η τουριστική κίνηση για τη Ρόδο υπολογίζεται να καταγράψει μείωση 5%», 
και πρόσθεσε ότι «πτώχευση σημαίνει προδοσία». 
Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δε, ο Όμιλος που απασχολεί σήμερα 1.500 εργαζόμενους, θα πρέπει να μην απασχολεί κανέναν, δηλαδή 1.500 άνθρωποι, μόνο από τον συγκεκριμένο Όμιλο, θα μείνουν άνεργοι. «Σε μία χρεοκοπημένη χώρα δεν έρχονται επενδύσεις. Η οικονομία της Ρωσίας δεν είναι τέτοια που επιτρέπει την εξαγωγή χρημάτων», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου