Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Ελληνοσερβική συνεργασία στον Τουρισμό


Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Σερβίας ανέλαβε την πρωτοβουλία για την αμεσότερη και πληρέστερη συνεργασία της Ελλάδος και της Σερβίας στον πολύ σημαντικό, και για τις δύο χώρες, τομέα του τουρισμού. 
Την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου προσκλήθηκε και επισκέφτηκε τη χώρα μας η Υφυπουργός Εμπορίου, Τουρισμού & Τηλεπικοινωνιών της Σερβίας κα. Lucretjia Djeri. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της συναντήθηκε στην Αθήνα με την Ελληνίδα Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού, κα. Έλενα Κουντουρά και τον Γενικό Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, κ. Πάνο Λειβαδά, με τους οποίους συζήτησε την προώθηση της συνεργασίας των δύο χωρών. 
Ως επιστέγασμα αυτής, υπήρξε η δέσμευση για αντίστοιχη επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού, κας. Κουντουρά, στο Βελιγράδι το αμέσως επόμενο διάστημα, όπου θα υπογραφεί και σχετικό μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδος – Σερβίας.
Η κα Djeri εξέφρασε την ικανοποίησή της για το άνοιγμα γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στο Βελιγράδι, το οποίο έχει προγραμματιστεί για την άνοιξη του τρέχοντος έτους. Ακολούθως πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους μεγαλύτερους ελληνικούς τουριστικούς φορείς και επιχειρηματίες, όπου συζητήθηκαν διεξοδικά τα οφέλη μιας ακόμη στενότερης συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας και κατατέθηκαν εποικοδομητικές και ουσιαστικές προτάσεις προς την κατεύθυνση αυτή. 
Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής της στην Αθήνα, η Υφυπουργός κα Djeri μίλησε με τον Πρόεδρο του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Σερβίας, κ. Συμεών Τσομώκο, τον οποίο και συνεχάρη για την πρωτοβουλία του αυτή, καθώς και για την εν γένει βοήθειά του, στην οικοδόμηση στέρεων βάσεων στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος. 
Τέλος, ο Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Σερβίας ενημέρωσε τη Σέρβα Υφυπουργό για την οργάνωση από το Συμβούλιο επίσκεψης των μεγαλύτερων ελληνικών τουριστικών πρακτόρων, δημοσιογράφων και λοιπών φορέων τους αμέσως επόμενους μήνες στο Βελιγράδι, δίνοντας έτσι συνέχεια σε μια σειρά πρωτοβουλιών για την ενίσχυση του τουρισμού στις δύο χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου