Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα...


Mε μήνυση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση απαντούν τρείς ξενοδοχειακές εταιρείες της Ρόδου, που καταγγέλθηκαν για εκβίαση από το τουριστικό πρακτορείο “Le Grand”, που τους καταλογίζει μεθοδεύσεις για προσπάθεια αθέμιτης είσπραξης εσόδων από συμβάσεις που δεν εκτελούνται μετά την πτώχευση του ρωσικού τουριστικού πρακτορείου «Labirint», όπως γράφει η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ της Ρόδου. 
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου με απόφαση που εξέδωσε χθες απέρριψε το αίτημα της “Le Grand” για την έκδοση προσωρινής διαταγής. Σε συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των δύο μερών ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κ. Μπούτσικου, οι ξενοδοχειακές εταιρείες δεσμεύτηκαν ότι από μεθαύριο θα δέχονται μόνο πελάτες του “Le Grand”. 
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος των ξενοδοχειακών εταιρειών κ. Κ. Σαρρής υποστήριξε ότι η μήνυση είναι ανυπόστατη, επισημαίνοντας ότι από την 2α Αυγούστου έχουν αποσταλεί email από την “Le Grand” για την ακύρωση των κρατήσεων της «Labirint», γεγονός που ερμηνεύεται ως ακύρωση των μεταξύ τους συμβάσεων, αφού το ένα από τα συμβαλλόμενα μέρη υπαναχωρεί. Εξάλλου οι ξενοδοχειακές εταιρείες είχαν υπογράψει τις συμβάσεις προσβλέποντας στους Ρώσσους πελάτες του «Labirint» και όχι γενικώς σε πελάτες του “Le Grand”.
Η “Le Grand” είχε συνάψει από τον Οκτώβριο του 2012 τρείς συμβάσεις και εκμίσθωσε ορισμένο αριθμό δωματίων τριών ξενοδοχείων για τις τουριστικές περιόδους των ετών 2013, 2014, 2015 και 2016. Το πρακτορείο διατείνεται ότι τηρεί καθ’ όλα κανονικά τις συμβατικές του υποχρεώσεις, έχοντας καταβάλει, εμπροθέσμως, όλες τις συμφωνηθείσες δόσεις μέχρι και την 30.7.2014. Διατείνεται, ότι έχει εξοφλήσει το 70% του συμφωνηθέντος συνολικού μισθώματος για όλη την τρέχουσα τουριστική περίοδο του 2014. 
Ισχυρίζεται παραπέρα ότι οι ξενοδοχειακές εταιρείες δια των δύο εκπροσώπων τους, με email τους, την 8η Αυγούστου, δήλωσαν προς την πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο του Δ.Σ. της “Le Grand”, ότι λόγω της νομικής καταστάσεως στην οποία περιήλθε η συμμισθώτρια «Labirint Travel Company», έληξε η ισχύς μέρους των ως άνω συμβάσεων, που αφορούν στην εν λόγω συμμισθώτρια. Ισχυρίζονται παραπέρα ότι η μερική αυτή ακυρότητα συνεπάγεται και την ολική ακυρότητα των εν λόγω συμβάσεων. Ταυτόχρονα, όπως διατείνεται το πρακτορείο, προειδοποίησαν ότι εάν μέχρι τη Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014 δεν καταβάλει, το συνολικό ποσό των 1.631.001€, το οποίο αντιστοιχεί στο σύνολο των επομένων συμφωνημένων δόσεων των ως άνω τριών συμβάσεων, της 30.8.2014 και της 15.9.2014 δεν θα εκτελούσαν τις συμβάσεις. 
Οι ξενοδοχειακές εταιρείες ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου που εξέτασε το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής της “Le Grand” υποστήριξαν ότι όπως είναι διατυπωμένη η αίτηση της αντιδίκου τους, είναι παντελώς αόριστη, και ότι τα αιτήματα τα οποία διαλαμβάνει είναι επίσης μη νόμιμα. 
Ισχυρίστηκαν συγκεκριμένα ότι το αίτημα της “Le Grand” να απέχουν από την καταγγελία δεν έχει κατ’ αρχήν αντικείμενο διότι ήδη έχουν καταγγείλει την μίσθωση, θεωρώντας ότι η ακύρωση του μέρους δηλαδή η λύση διά της πτωχεύσεως της αυτοτελούς και ανεξάρτητης μίσθωσης, του πρακτορείου «Labirint», επέφερε την ακύρωση της όλης σύμβασης. Πρόσθεσαν ακόμη ότι δεν είναι νομικά εφικτό το δικαστήριο να διατάξει να απέχουν από την καταγγελία μίσθωσης. Επεσήμαναν επιπλέον ότι δεν υπάρχει αδιαίρετη παροχή.Υπάρχουν δύο αυτοτελείς και ανεξάρτητες μισθώσεις για την μίσθωση δωματίων των ξενοδοχείων, των οποίων δεν ορίστηκε ο αριθμός για καθένα από τα πρακτορεία και επομένως στο καθένα πρακτορείο λογίζεται ότι αντιστοιχεί το μισό των δωματίων. Απόδειξη τούτου είναι ότι το καθένα πρακτορείο στέλλει χωριστές κρατήσεις και εκδίδονται από τις ξενοδοχειακές εταιρείες χωριστά τιμολόγια για το καθένα πρακτορείο και όχι στο όνομα και των δύο, όπως θα συνέβαινε στην αντίθετη περίπτωση. Τονίστηκε τέλος ότι προκειμένου να δοθεί βίζα στους Ρώσους αλλοδαπούς για να επισκεφθούν την χώρα, θα πρέπει να υπάρχει αντίστοιχη κράτηση η οποία να φέρει την υπογραφή του διευθυντή του ξενοδοχείου. Επί του προκειμένου χρησιμοποιείται ηλεκτρονική υπογραφή διευθυντή, ο οποίος έχει αποχωρήσει προ διετίας από τα ξενοδοχεία. 

Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου