Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κι άλλος φορέας πνευματικών δικαιωμάτων !!!


- Ζητάει 21 ευρώ στο δωμάτιο και δεν διαπραγματεύεται 
- Κομβικός ο ρόλος του νομικού συμβούλου του Παύλου Γερουλάνου 
- Ενώ "έταζε" νομοθετική παρέμβαση για τα πνευματικά δικαιώματα, ο νομικός του σύμβουλος "κυνηγούσε" ξενοδοχειακές επιχειρήσεις 
- Δεν υπάρχει άραγε ασυμβίβαστο, πραγματικό και ηθικό; 
- Ζητούν δικαιώματα για 5ετία !!! 
- Πολλοί μουστερήδες εμφανίστηκαν στα ξενοδοχεία 

Και το όνομα αυτού Οργανισμός «ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ» που αποτελεί Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας Συγγενικών Δικαιωμάτων των τηλεοπτικών καναλιών που λειτουργουν στην Ελλάδα. 
Μετά τους πάσης φύσεως πνευματικούς δημιουργούς, ακόμη και τους σκηνογράφους εσχάτως, όπως σας είχαμε ενημερώσει εδώ, που εμφανίζονται στα ξενοδοχεία και απαιτούν χρήματα, μας προέκυψε και ο εν λόγω, την εκπροσώπηση του οποίου την έχει δικηγορική εταιρία στην οποία συμμετέχει ο κ. Γεώργιος Ανδρέας Ζάννος, νομικός σύμβουλος στο υπουργείο Πολιτισμού του κ. Παύλου Γερουλάνου και τοποθετημένος από τον κ. Γερουλάνο σε διοικητικά συμβούλια εταιριών αρμοδιότητας του υπουργείου. 
Και όλα αυτά τη στιγμή που ο κ. Γερουλάνος δύο χρόνια πριν υποσχόταν "λύση του θέματος" με νομοθετική ρύθμιση, ενώ ο νομικός του σύμβουλος συμμετείχε και συμμετέχει σε δικηγορική εταιρία με άλλα συμφέροντα!!! 
Είναι δε γνωστό σε όλους τους φορείς του Τουρισμού, ότι για οποιαδήποτε νομθετική παρέμβαση σε οποιοδήποτε ζήτημα του χώρου, έπρεπε να μιλήσουν με τον κ. Ζάννο, ο οποίος συμμετείχε στα διοικητικά συμβούλια της ΕΡΤ και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, τουλάχιστον...

Μάλιστα για να μην υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία στον ιστότοπο της δικηγορικής εταιρίας ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, αναγράφονται τα εξής:
" Το δικηγορικό μας γραφείο ιδρύθηκε το έτος 1996 από την Αρχοντούλα Παπαπαναγιώτου, σε συνεργασία με τους Γεώργιο - Ανδρέα Ζάννο και Δημήτριο Σαραφιανό. Το δικηγορικό γραφείο υπό το όνομα «ΖΑΝΝΟΣ-ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ-ΣΑΡΑΦΙΑΝΟΣ» εδραιώθηκε σύντομα ως ένα από τα πλέον έγκριτα δικηγορικά γραφεία με εξειδίκευση στον τομέα του δικαίου της πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας στην Ελλάδα. Χάρη στην επιτυχή διαχείριση των υποθέσεων που κλήθηκε να υποστηρίξει από τα πρώτα κιόλας χρόνια λειτουργίας του και τη σταθερή προσήλωση των ιδρυτών του στην παροχή νομικής υποστήριξης υψηλών προδιαγραφών, το δικηγορικό γραφείο «ΖΑΝΝΟΣ-ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ-ΣΑΡΑΦΙΑΝΟΣ» απέκτησε σύντομα εξαιρετική φήμη στην αγορά και σταδιακά εξαπλώθηκε σε όλους τους μεγάλους τομείς του αστικού και εμπορικού δικαίου, καθώς και σε επιλεγμένους τομείς του διοικητικού και ποινικού δικαίου. Από το έτος 2007 το ιδρυτικό μέλος Αρχοντούλα Παπαπαναγιώτου προχώρησε, από κοινού με τους Γεώργιο Γεραρή και Αγγελική Χριστοδουλάκη, στη σύσταση της δικηγορικής εταιρείας «ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ», διατηρώντας ωστόσο συνεργασία με τους Γεώργιο-Ανδρέα Ζάννο και Δημήτριο Σαραφιανό".

Σημειώνεται ότι ο κ. Ζάννος, όπως και οι υπόλοιποι συνεργάτες του κ. Γερουλάνου, παύθηκαν στις 21.5.2012 από τα καθήκοντά τους με την υπ αρ. ΑΔΑ: Β4ΡΟΓ-ΒΓΓ απόφαση της τότε υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Τατιάνας Καραπαναγιώτη . Ο κ. Ζάννος με επιστολή του στις 16 Ιουνίου, πριν από μερικές ημέρες παραιτήθηκε και από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ, στο οποίο τον είχε τοποθετήσει ο κ. Γερουλάνος, με την υπ. αρ. απόφαση 20392/2011 των υπουργών Οικονομικών και Επικρατείας. Ο κ. Ζάννος αναφέρεται επίσης και στους συνεργάτες του κ. Γερουλάνου σε απάντηση της ερώτησης 12639/8.3.2011 στη Βουλή των Ελλήνων, του βουλευτή της ΝΔ Αργύρη Ντινόπουλου, στις 26.4.2011.

Ειδικότερα, μέλη του εν λόγω Οργανισμού είναι οι κάτωθι παραγωγοί οπτικοακουστικών έργων ( οι οποίοι συνιστούν το σύνολο των εθνικής εμβέλειας ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών, υπό την ιδιότητά τους πάντα ως παραγωγοί οπτικοακουστικών έργων):
- ALPHA Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε
- ΑΝΤΕΝΝΑ TV Ανώνυμος Εταιρία,
- Ελεύθερη Τηλεόραση Α.Ε (ALTER),
- Μακεδονία TV Ανώνυμος Εταιρία,
- Τηλέτυπος Ανώνυμη Εταιρία Τηλεοπτικλων Προγραμμάτων (MEGA CHANNEL),
- Νέα Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρία (STAR CHANNEL)
- Ειδήσεις Ντοτ Κομ Ανώνυμη Τηλεοπτική Και Εμπορική Εταιρία Παροχής  Πληροφοριών Και Ενημέρωσης (ΣΚΑΪ)
Τα ως άνω μέλη του άνω Οργανισμού είναι παραγωγοί της συντριπτικής πλειοψηφίας των οπτικοακουστικών έργων, τα οποία εντάσσονται στο πρόγραμμα των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας (ALPHA, ΑΝΤΕΝΝΑ, ALTER, MACEDONIA TV, MEGA, STAR, ΣΚΑΪ), ιδιοκτησίας τους , και έχουν μεταβιβάσει στον άνω Οργανισμό καταπιστευτικά, δυνάμει εγγράφων συμβάσεων ανάθεσης, τα συγγενικά τους δικαιώματα επί όλων των έργων παραγωγής τους συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος δημόσιας παρουσίασης, όπως αυτό προβλέπεται στο άρθρο 47 παρ. 2.εδαφ. στ’ του Ν.2121/1993.

Ως προς την ουσία του θέματος τώρα, στις "απανταχούσες" που στελνουν στα ξενοδοχεία, ζητούν εντός 10 ημερών (!!!) τα εξής:

Α. Ξενοδοχεία

  1. Κατηγορία Lux. Ετήσια αποζημίωση ανά δωμάτιο με συσκευή τηλεόρασης 21 Ευρώ. Για τους κοινόχρηστους χώρους ετήσια αποζημείωση ανά τ.μ 2,5 Ευρώ.
  2. Πρώτη Κατηγορία. Ετήσια αποζημίωση ανά δωμάτιο με συσκευή τηλεόρασης 19 Ευρώ. Για τους κοινόχρηστους χώρους ετήσια αποζημίωση ανά τ.μ 2 Ευρώ.
  3. Δεύτερη Κατηγορία και κάτω. Ετήσια αποζημίωση ανά δωμάτιο με συσκευή τηλεόρασης 17Ευρώ.  Για τους κοινόχρηστους χώρους ετήσια αποζημίωση ανά τ.μ 1,5 Ευρώ.
Για ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που λειτουργούν λιγότερο από 6 μήνες το χρόνο ισχύει αντιστοίχως έκπτωση 25% των προαναφερόμενων στις περιπτώσεις 1, 2 και 3 ποσών.

Και για να μην υπάρχει οποιαδήποτε παρανόηση, προσθέτουν για ευνόητους λόγους:
" Σας γνωστοποιούμε ότι στο πλαίσιο δικαστικών ενεργειών του άνω Οργανισμού κατά ξενοδοχειακών μονάδων που προέβαιναν  σε παράνομη παρουσίαση των έργων ου ρεπερτορίου των μελών του μέσω συσκευών τηλεόρασης στα δωμάτια ξενοδοχείων, έχουν ήδη εκδοθεί οι υπ’ αριθμ. 93/2012 και 110/2012 αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείο9υ Αθηνών, σύμφωνα με τις οποίες οι εναγόμενες εταιρίες καταδικάσθηκαν σε καταβολή αποζημίωσης ΕΙΣ ΔΙΠΛΟΥΝ, σε καταβολή τόκων και σε καταβολή δικαστικής δαπάνης, εκκρεμεί δε  η έκδοση και πρόσθετων δικαστικών αποφάσεων επί πολλαπλών αντίστοιχων αγωγών του Οργανισμού μας κατά ξενοδοχειακών μονάδων".

Και καταλήγει: 
" Επειδή έχουμε πληροφορηθεί ότι διαθέτετε συσκευές τηλεόρασης στα δωμάτιά της ξενοδοχειακής σας μονάδας, προβαίνοντας έτσι σε παρουσίαση των έργων των μελών του άνω Οργανισμού στο κοινό ΧΩΡΙΣ την προηγούμενη έγγραφη άδεια του εν λόγω Οργανισμού.

Επειδή ο άνω Οργανισμός με την από 21.7.2010 εξώδικο δήλωση-διαμαρτυρία- πρόσκλησή του έχει καλέσει το Σύλλογο Φορέα Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος- όπως ενημερώσει άμεσα τα μέλη του «που προβαίνουν ή επιθυμούν να προβούν στην παρουσίαση των έργων μας στο κοινό, ότι απαιτείται ΑΔΕΙΑ από τον Οργανισμό μας και ότι δεν μπορούν να προβούν στη πράξη αυτή ΧΩΡΙΣ να τους χορηγηθεί η εν λόγω άδεια», αλλά και να καλέσει τα μέλη του, « όπως έρθουν ΑΜΕΣΑ σε επαφή με τον Οργανισμό μας, προκειμένου να ους χορηγηθεί η απαιτούμενη άδεια» ωστόσο, ουδέποτε ήρθατε σε επαφή με τον Οργανισμό μας προκειμένου να λάβετε την απαιτούμενη εκ του νόμου έγγραφη άδειά μας.

Σας καλούμε όπως εντός δέκα (10) ημερών από την παραλαβή της παρούσας επικοινωνήστε μαζί μας προκειμένου να λάβετε έγγραφη άδεια δημόσιας παρουσίασης μέσω  τηλεοπτικής μετάδοσης στα δωμάτια του ξενοδοχείου Σας των οπτικοακουστικών έργων του Ρεπερτορίου των μελών του Οργανισμού ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, καθώς επίσης και προκειμένου να ρυθμίσετε τις αναδρομικές οφειλές σας τω πέντε(5) τελευταίων ετών.

Διαφορετικά σας δηλώνουμε ότι θα προβούμε σε κάθε αναγκαία δικαστική ενέργεια για την προάσπιση των νόμιμων συμφερόντων μας (δικαστική επιδίωξη διπλάσιας αποζημίωσης βάσει του άρθρου 65 παρ.2 του ν. 2121/1993, επιδίωξη νόμιμων τόκων, δικαστικής δαπάνης κλπ).".

Όμορφος κόσμος ηθικά και αγγελικά πλασμένος...









17 σχόλια:

  1. THA PROTIMISOUME NA TA NIKIASOUME SE ALODAPOUS ME 200,00 TO MINA .
    DEN THA BORESOUME NA EVLOGISOUME TIS EKSIPNADES SAS.
    ARKETA KANATE KIRIOI ME TIS ETERIES DIAFIMISIS KE TA TINAKSATE OLA STON AERA KE PSIXORAGOUNE.
    TORA PIANESTE STA KSENODOXEIA ELEOS I XAZOMARA,NA STAMATISI GIATI THA TA KLISETE KE AFTA POU FERNOUN XRIMA STIN ELLADA ME MEGALO KOPO.DOULEPSETE KE KAMIA FORA,NA KATALAVETE TI THA PI EMBORIO.FLUFLITHES DIAVASMENOUS POU DEN DOULEPSANE POTE DEN BOROUN NA SOSOUN TIN XORA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. FILEMOU I TA LEME EKSO APO TA DONTIA
      GIA NA MAS ANTILIFTHON
      I NA KATSOUME NA MAS...................

      Διαγραφή
  2. αγαπητοι φιλοι, καταλαβαινω την οργη σας, αλλα σχολια τα οποια περιεχουν υβριστικους χαρακτηρισμους, δεν δημοσιευονται. Γ
    ραψτε οτι θελετε και θα δημοσιευθει, οχι ομως υβρεις.
    Ευχαριστω για την κατανοηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ,ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΣΕΛΓΕΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ.ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ, Ε ΟΧΙ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΝ Μ'ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ
    ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΊΕΣ ΚΑΙ ΆΜΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΠΛΗΡΏΣΕΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΕ Χ..............Ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εδω και πολλά χρόνια αύτη η σαπίλα έχει φάει και συνεχίζει να τρώει την Ελλάδα. Μήπως πρέπει να δούμε αλλιώς!!!! Χάρη κάνουν τα ξενοδοχεία στα λαμογια τους καναλαρχες και τους παρατρεχάμενους τους, διότι θα έπρεπε να ζηταν λεφτά αντί να δίνουν από την στιγμή που οι πελάτες τους οι όποιοι είναι εκτεθειμένοι στα διαφημιστικά μηνύματα αποτελούν υποψήφιους αγοραστές. Τα κανάλια έχουν πληρωθεί για να προβάλουν το διαφημιστικό μήνυμα σε όσο δυνατό μεγαλύτερο τηλεοπτικό κοινό. Άρα τα έχουν πάρει τα λεφτά. Το ξενοδοχείο λειτούργει ως μεσάζων των καναλιών αφού τους προσφέρει ένα ζεστό παρθένο στην Ελληνική αγορά προϊόν, τον πελάτη του – υποψήφιο αγοραστή.
    Αρά καταλήγουμε στο συμπέρασμα κλείστε όλοι τους δεκτές σας για μια εβδομάδα σε ξενοδοχεία και σπίτια και ελάτε μετά να μου πείτε πόσα θα ζητανε. Αυτό μπορεί να ακουστεί λίγο άσχετο με τα παραπάνω αλλά το μόνο καλό του μνημονίου είναι ότι εάν το χειριστούμε σωστά ίσως μπορέσουμε να απαλλαγούμε από όλα αυτά τα παράσιτα που 35 χρόνια απομυζούν από ΕΜΑΣ. Και στην τελικη ρε παιδια αυτη την γ...η σειρα Κωσταντινου και Ελενης και το Φονικο οπλο 1,2,3,4 εως 450 τα εχουμε πληρωσει εδω και χρονια, και καθε καλοκαιρι τρωμε στην μαπα κονσερβα στο φουλ. Καλό ΣΚ σε όλους…..ουυυφφφφφ φίλε Κώστα τα είπα καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλα τα λες αλλα αφου εισαι ανωνυμος δεν καταλαβαινω ποιος εισαι.
      Ωστοσο ευχαριστω για την προσφωνηση

      Διαγραφή
  6. Οι κύριοι αυτοί, θέλουν να ειπράτουν τηλεοπτικά δικαιώματα από τους Ξενοδόχους για το υλικό που προβάλλουν οι τηλεοράσεις στα ξενοδοχεία τους, έτσι δεν είναι; Προτείνω λοιπόν να πράξουν το ίδιο και με τα κέρδη τους από την προβολή διαφημίσεων και τις τοποθετήσεις προιόντων και να αποδώσουν το αντίστοιχο μερίδιο στους ξενοδόχους που παρέχουν την υπηρεσία στους πελάτες τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι είναι η ποιο σωστη απαντηση αυτη. Να το κανει ο Συλλογος ομως ε?

      Διαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΠΟΙΑ ΞΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΟΠΩΣ CNN ,TV5, EUROSPORT. OTAN ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΚΟΨΑΝ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΥΤΑ, ΜΕΡΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΓΥΡΙΣΑΝ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ.
    ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΜΑΣ ΔΟYΛΕYΟΥΝ ΒΑΣΙΚΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ? ΑΥΤΑ ΤΑ 16 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ? ΕΚΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΙΤΑΛΟΣ Η Ο ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ Ν ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΕΓΑ ΚΑΙ ΜΕΚΕΔΟΝΙΑ TV. ΑΡΑΓΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ? ΜΠΟΡΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΟΣ Η ΤΟΥΡΚΟΛΑΤΡΗΣ.

    ΕΜΠΑΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΕΓΩ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΕΙ Σ ‘ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΝΑ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΚAΤΙ TI.
    ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΠΟΛΛΑ ΟΥΤΕ 21 ΟΥΤΕ 19 ΕΥΡΩ . 0,1 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΙ ΔΙΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 50% ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΣ.

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΤΟΥΜΕ , ΕYΧΑΡΙΣΤΩ ΙΑΩΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιαννης, ξενοδοχος στη Χαλκιδικη20 Ιουλίου 2012 στις 4:31 μ.μ.

    Οι εταιρίες πνευματικών δικαιωμάτων, δικαιώθηκαν στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο, με την εξής λεπτομέρεια, πως ο ξενοδόχος παρέχει τη κεραία.Το είχα αναφέρει και στο ξενοδοχειακό επιμελητήριο, πως αν βάλουμε εσωτερικές κεραίες στα δωμάτια και πούμε πως την έφερε ο πελάτης είμαστε νομίμοι.
    Βέβαια έχει τα αρνητικά του,το ότι δεν θα πιάνουν όλα τα κανάλια ίσως, ότι πρέπει να ενημερωθούν όλοι οι πελάτες ξεχωριστά, αλλά στις μικρές ξενοδοχειακές μονάδες που είναι και η πλειοψηφία στην Ελλάδα, νομίζω πως είναι εφικτή και πρακτική λύση.
    Λύση στο πρόβλημα δεν είναι βέβαια το μπάλωμα και το κρυφτό ανάμεσα στις λέξεις τις νομοθεσίας, αλλά μια νέα νομοθεσία. Και αυτό δεν έγινε γιατί όπως αποδεικνύεται το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι και μυρίζει όχι μόνο το σώμα του αλλά και παρέα του!!!
    Επίσης κάτι άλλο που θα ήθελα να αναφέρω.
    Η ιστορία με τα δικαιώματα μπάζει. Π.Χ. Ένας ραδιοφωνικός σταθμός, πληρώνει πνευματικά δικαιώματα.Οι ακροατές του, φυσικά και όχι.
    Ένας τηλεοπτικός σταθμός πληρώνει πνευματικά δικαιώματα. Οι τηλεθεατές του, φυσικά και όχι.Τα ξενοδοχεία δεν είναι τηλεθεατές; Αν πρέπει να πληρώσουν τα ξενοδοχεία, πρέπει να πληρώσει ο κάθε πολίτης που βλέπει τηλεόραση. Και νομίζω πως τα κανάλια είναι ελεύθερης λήψης. Θα πρέπει να πληρώσω επειδή τα βλέπω; Δηλαδή αύριο το πρωί θα βγει μια εταιρία και θα ζητήσει δικαιώματα από τα ξενοδοχεία υπέρ ραδιοφωνικών σταθμών;Π.Χ. για τον μουσικό παραγωγό; (Μην σας μπαίνουν ιδέες!)
    Τα δικαιώματα όλων έχουν πληρωθεί από τα κανάλια στις εταιρίες παραγωγής. Άρα δεν ισχύει, δεν μπορεί να ισχύει, πως θα πρέπει να πληρώσω εγώ τα δικαιώματα του μοντερ η του διευθυντή παραγωγής.
    Και όσο για την αιτιολογία ότι η τηλεόραση στα δωμάτια φέρνουν χρήμα στον ξενοδόχο, καταρρίπτεται. Από πέρσι που δεν έχω τηλεοράσεις στα δωμάτια δεν έχασα κανέναν. Μπορεί 1 στους 500 ίσως. Άρα;
    Α! και που διαβάσατε το κείμενο μου, θέλω να μου πληρώσετε πνευματικά δικαιώματα γιατί ξόδεψα φαιά ουσία για να τα σκεφτώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το θέμα των πάσης φύσεως δικαιωμάτων υπέρ τρίτων έχει γίνει πλέον γάγγραινα και μετατρέπεται σε απειλή για τις επιχειρήσεις.

    Την μείωση του ΦΠΑ της εστίασης που διεκδικούμε σήμερα, μετά την πολιτική αποφασιστικότητα Κ. Καραμανλή να μειώσει το τέλος παρεπιδημούντων στο 0,5% από 2%, και την μείωση του ΦΠΑ διαμονής από Γ. Παπανδρέου δεν πρέπει να μεταφερθεί σε «τρίτους».

    Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ήδη πληρώνουν Μουσικά πνευματικά, και πρόσφατα μουσικά συγγενικά δικαιώματα με αντίστοιχο τρόπο όπως τώρα ζητούν τα tv channels ενώ από πέρυσι δεν μπορούν να απασχολούν μουσικούς ή και τραγουδιστές διότι έγιναν πανάκριβοι για τα ξενοδοχεία μετά την απόφαση του ΑΠ που παρενέβη και μετέτρεψε τις υπάρχουσες σχέσεις των επιχειρήσεων μαζί τους σε σχέσεις «εξαρτημένης εργασίας» επιβάλλοντας αναδρομικά αποζημιώσεις για: επιδόματα Πάσχα-Χριστουγέννων-Θερινής Αδείας, Νυχτερινής απασχόλησης, προσαυξήσεων Σαββατοκύριακου, εορτών, Αργιών κλπ, που μόνο για την επιχείρησή μας σημαίνει πρόσθετο κόστος σήμερα περίπου €1 εκ. (ένα εκατομμύριο ευρώ) για υπηρεσίες που αφενός συμφωνήθηκαν αμοιβαία αφετέρου παρασχέθηκαν πριν από 1-6 χρόνια.

    Και μετά όλοι απαιτούμε να μην είναι ο Ελληνικός Τουρισμός μόνο φιλοξενία αλλά και αναψυχή και διασκέδαση …

    Είναι φανερό ότι, όπως δεν έγινε άμεσα κατανοητή η πρόσθετη αιφνίδια επιβάρυνση του ειδικού τέλους για την ΔΕΗ, πιθανόν να μην γίνει κατανοητό ούτε το θέμα των νέων τηλεοπτικών τελών. Οι επιχειρήσεις που θα πληγούν σφοδρότερα είναι της περιφέρειας που θα κληθούν να πληρώνουν τέλη και για Πανελλαδικά και για περιφερειακά και τοπικά tv channels, αφού και αυτά θα απαιτήσουν όμοια μεταχείριση, δηλαδή συντηρώντας κάθε είδους σχέσεις των πολιτικών και των εξυπηρετήσεών τους στα Ηλεκτρονικά ΜΜΕ και του αδιάφορου, για τις Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις τηλεοπτικού προγράμματός τους.

    Επόμενο βήμα θα είναι να ζητήσουν οι Ενώσεις Συγγραφέων, Σκηνοθετών, Ηθοποιών, Κομπάρσων, Μουσικοσυνθετών, και δημοσιογράφων Πνευματικά και συγγενικά Δικαιώματα επί των έργων που προβάλλονται από τα tv channels κοκ!!!!!!

    Είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν και οι Ραδιοφωνικοί σταθμοί, που όλα τα tv channels διαθέτουν, ιδίως στη περιφέρεια, και ανά νομό με πρόσθετα κόστη στις επιχειρήσεις.

    Πρέπει το θέμα να αναδειχθεί στην ολότητά του με όλες τις συνέπειες στις επιχειρήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα Ξενοδοχεία και ο Τουρισμός δεν πρέπει να βιώσουν όσα συνθλίβουν τις Ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις που ελέω νομοθεσίας και τελών-φόρων υπέρ τρίτων δεν μπορούν να ελέγξουν τα κόστη και τις τιμές των υπηρεσιών τους. Οι τιμές των ξενοδοχείων πρέπει να διατηρήσουν το πλεονέκτημα των διαφανών-καθαρών τιμών: της τιμολόγησης αναλόγως της οικονομικής συγκυρίας, του επιπέδου ποιότητας, της χρονικής περιόδου και του destination. Να μην καταλήξουμε να αναγράφουμε πχ. για το ξενοδοχείο πληρώνετε τόσα, για φόρους τέλη τόσα κοκ. Είναι αδιάφορο για τον αλλοδαπό επισκέπτη τέτοιου είδους διαφάνεια, που γι’ αυτόν είναι ακατανόητη, του προκαλεί σύγχυση και πιθανόν να θεωρήσει, ότι πληρώνει και τα χρέη της Ελλάδας.

    Τέλος, κατανοώντας απόλυτα τα προβλήματα των tv channels, οφείλουν να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να «σκοτώσουν» την αγελάδα που παράγει γάλα. Αυτή η τακτική υπονόμευσε την Ελληνική οικονομία και στρέβλωσε την ανταγωνιστικότητά της από τις συνεχείς έμμεσες επιβαρύνσεις.

    Πολύ δε περισσότερο που τα 15-16 εκατομμύρια Αλλοδαπών επισκεπτών στα Ξενοδοχεία ούτε Ελληνικά ξέρουν, ούτε ενδιαφέρονται για τις σειρές που προβάλλονται.

    Άλλωστε όλες οι Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, πλέον, διαθέτουν ελεύθερες δορυφορικές συνδέσεις για να μπορούν οι αλλοδαποί επισκέπτες να βλέπουν CNN. BBC, RAI, NBC, SKY NEWS, DW, TV5, EURONEWS, TRAVELCHANNEL, PLANET, FTV, και τα tv channels της γλώσσας επιλογής τους etc.

    Ήρθε η ώρα πλέον να τεθεί με σκληρό και απόλυτο τρόπο η αναγκαιότητα επιβίωσης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών και για να δοθεί το σήμα πρέπει ΑΜΕΣΑ να ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ το τέλος της ΕΡΤ!!.

    Ας χρηματοδοτηθεί με διαφάνεια από τον προϋπολογισμό και όχι από το Έθνος, δεν αντέχει.
    Αυτός πρέπει να είναι ο υγιής δρόμος αποπληθωρισμού της οικονομίας για να εξασφαλισθεί η ανταγωνιστικότητα και η επιβίωση Οικονομίας και επιχειρήσεων, απασχόλησης και εργαζομένων, δηλαδή ο δρόμος των πραγματικά αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και όχι των επιβαρύνσεων.

    Ο ΣΕΤΕ ως ισότιμος Κοινωνικός εταίρος να εξηγήσει στην Πολιτική ηγεσία και στην ηγεσία της Ελληνικής Δικαιοσύνης ότι δεν αρκεί να αναγορεύουν τον Τουρισμό ως βαριά βιομηχανία της χώρας και ατμομηχανή της ανάκαμψης αλλά να εξασφαλίσουν σταθερό το πλαίσιο που λειτουργεί, αποφεύγοντας αιφνιδιασμούς που ανατρέπουν κάθε έννοια προγραμματισμού και καθιστούν αναξιόπιστες τις σχέσεις μας με τους διεθνείς tour operators.

    Καλή μας τύχη αν αδρανήσουμε…!

    Ioannis Vrachatis

    Corporate Communications & Public Relations Manager

    Club Hotel Loutraki S.A.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα σε όλους,
    Το 2005 μου ήρθε ένα παρόμοιο έγγραφο από γραφείο στην Κύπρο που αντιπροσώπευε το BBC1.
    Αδιαφόρησα και επανήλθαν με απειλές λες και είμαστε αποικία.
    Απάντησα στο ίδιο ύφος, γράφοντας τους ότι η λύση στο θέμα που μου έθεταν ήταν απλό, καταργώ το κανάλι τους από όλες τις TV του ξενοδοχείου και οτι θα στείλω ενημερωτική επιστολή στις διαφημιστικές εταιρείες περί αυτού.
    Επανήλθαν σε παρακλητικό ύφος, ζητώντας άπειρες συγνώμες, προκειμένου να διατηρήσουμε το κανάλι τους στους δέκτες μας.
    Αν είμασταν σε χώρα ευνομούμενη, δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα. Όμως αυτοί που χρωστούν στο κράτος εκατομμύρια για τις συχνότητες που 22 χρόνια παράνομα κατέχουν, δυστυχώς ελέγχουν μέσω αυτών και τους πολιτικούς. Therefore που λένε και στο χωριό μου, δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος για την έκβαση.

    Βαγγέλης Μουστακάκης
    Διευθυντής Ξενοδοχείου
    Γραμματέας Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. egw exw ksenodoxeio alla ayta den yparxei periptosh na ta plhroso k as kanoun oti theloun.. mono edw na mhn erthoun giati tha mas grapsoun h efhmerides.. den ntrepontai ligo edw kanoume agona na plhrosoume to revma k aytoi kathe ligo skarfizontai k kati.. ntrophhh!! an tplmhsoun as erthoun apo edw. eimai aganaktismenos!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. γεια σας συναδελφοι.Θα ηθελα να ρωτησω αν ξερη καποιος . σε περιπτωση που βαλουμε συνδρομητικα καναλια π.χ νοβα παλι θα τους πληρωνουμε? γιατι ακουσα οτι αν βαλεις ΝΟΒΑ τοτε δεν θα πληρωνουμε στις εταιρειες . Ισχυει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή