Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ιδρύει εταιρία στην Ελλάδα ο FTI...


...και πάει να υπερδιπλασιάσει τα μεγέθη του μέσα στο 2013 
- "Σκληρές οδηγίες" από άλλον γερμανικό Τ.Ο. για τα συμβόλαια του 2013 σε Ελλάδα και Αίγυπτο
- Meeting Point και στην Ελλάδα 
- 120.000 τουρίστες αναμένεται να φέρει φέτος από Γερμανία
- Από 5ος στην κατάταξη των γερμανικών tour operator πέρυσι, θα ανέβει αρκετές θέσεις φέτος 

Επενδύει στην Ελλάδα σημαντικά ο γερμανικός tour operator FTI, προχωρώντας άμεσα στην ίδρυση θυγατρικής εταιρίας meeting point. Τέτοιες εταιρίες λειτουργεί σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο, προσφέροντας destination management services, για τους επαγγελματίες του Τουρισμού. Τα κεντρικά γραφεία θα είναι στο Ηράκλειο Κρήτης και ήδη γίνονται συνεντεύξεις για την πρόσληψη προσωπικού, αφού έχει ήδη βρεθεί το κτίριο, έκτασης 800 τετραγωνικών μέτρων. 
Μάλιστα είναι μεγάλο το ενδιαφέρον για μετακίνηση στη νέα εταιρία, από άλλη εταιρία του ίδιου χώρου, που εσχάτως ταλανίζεται από εσωτερικά προβλήματα. 
Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η λειτουργία γραφείων στη Ρόδο, αλλά και σε άλλους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς. Η στόχευση δεν αφορά μόνο στην παροχή υπηρεσιών στον FTI, αλλά και σε άλλους tour operators. 
Και όλα αυτά τη στιγμή που άλλος μεγάλος γερμανικός tour operator δίνει στα στελέχη του πολύ "σκληρές οδηγίες" για την διαπραγμάτευση των συμβολαίων του 2013 σε Ελλάδα και Αίγυπτο. Ακολουθεί αυτολεξί το κείμενο, για να έχετε πρωτογενή γνώση, ενόψη των διαπραγματεύσεων.

Σημειώνεται ότι ο FTI είναι μέσα στην πρώτη τριάδα των tour operator σε Τουρκία, Αίγυπτο και Μάλτα, ενώ είναι πολύ ψηλά στην Ισπανία και την Φλόριδα. Έχει δε πιστοληπτική αξιολόγηση Α.

Η πρόθεσή του να αναβαθμίσει τις "δουλειές" του στην Ελλάδα έρχεται σε μια πολύ καλή στιγμή, καθώς οι υπόλοιποι γερμανικοί Tour operators, δείχνουν διαθέσεις στριμώγματος των Ελλήνων ξενοδόχων. Δεν είναι τυχαίο ότι ο FTI δεν έχει κληθεί στην σύσκεψη της Δευτέρας, για το πτηρικό πρόγραμμα του 2013 προς Ελλάδα, για το οποίο σας ενημερώσαμε εδώ, προχθές.

Οι οδηγίες για το 2013...

Όσον αφορά τις οδηγίες άλλου κορυφαίου γερμανικού T.O. ενόψη των συμβολαίων του 2013 για Ελλάδα και Αίγυπτο, είναι πολύ σκληρές, ενώ μέχρι νεωτέρας, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά "καμία πληρωμή προκαταβολών στην Αίγυπτο".
Επειδή έχουμε στα χέρια μας το πρωτότυπο έγγραφο, διαβάστε κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

 "Prepayments

Possible but if the hotelier doesn’t want to pay interest earliest payment possible in February 13 (for summer 13)
Earliest possibility to pay is November 12 but a 5% yearly interest will be applied.
For example: 100.000 euro payment in November to be recuperated from summer invoices or Early booking payment a interest must be paid from nov. till feb.

à100.000 euro x 5%= 5.000euro yearly interest: 12 months = 416.57 EURO/month

Nov-Dec-Jan 3x 416.57euro =1.250 EURO to be paid by hotelier

If the money can’t be or is agreed to be over more than one season the 5% interest will be applied on the outstanding amount.

INTEREST CAN NOT BE CALCULATED IN THE RATES IN ORDER TO OFFER HOTELIER MONEY WITHOUT INTEREST.

PREPAYMENTS ARE NOT ALLOWED TO NON EXCLUSIVE HOTELS.

Egypt no prepayments can be done till further notice!!!!

Greece risk has to be reduced as much as possible the previous rate target for $13 of 0% increase on the rates is not enough we need to reach a 5% reduction on risk or rates

Can be done by reducing the rates
Can be done by increasing the early booking
Can be done by adding a Turbo bonus
Can be done by reducing the total risk a contract with 5%.

SIGNED CONTRACTS IN GREECE WITH A FREEZE TO RENEGOTIATED!"

Αυτά  προς το παρόν για  να ξέρετε που βαδίζετε...



















1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ!!! ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΣ ΤΑ ΔΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ (ΠΩΣ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ TOUR OPERATORS) ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ EINAI ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή