Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Μακάρι να μας απαλλάξουν από την παρουσία τους


του Στέλιου Σταυρίδη *
Ας μας αδειάζουν μια ώρα αρχύτερα τη γωνιά, μπας και δούμε άσπρη μέρα !
Κάναμε τους συνδικαλιστές, δηλαδή αυτούς που δεν δούλεψαν ποτέ, υπουργούς, για να δώσουν σωρεία προνομίων σε κάθε επαγγελματική και κοινωνική ομάδα.
Έμαθαν τον Έλληνα να ζει πολύ πάνω από τις οικονομικές του δυνατότητες και τώρα τον εξαπατούν, λαϊκίζοντας αφόρητα, ότι αυτό μπορεί να συνεχιστεί και στο μέλλον. Με αποτέλεσμα να οδηγούν τον κόσμο στους δρόμους και ταυτόχρονα στη δυστυχία και την εξαθλίωση.


Έπεισαν ότι το μνημόνιο είναι η πηγή του κακού και όχι η άφρονη πολιτική που αυτοί οι ανερμάτιστοι εφήρμοσαν επί δεκαετίες.

Τώρα, λοιπόν, που ο ένας παραιτείται, ο άλλος δεν γνωρίζει, ο τρίτος ανεξαρτητοποιείται, είναι η μεγάλη ευκαιρία να απαλλαγούμε από όλους τους «λαϊκούς ήρωες» που κατέστρεψαν τη χώρα.

Ας το καταλάβουν όλοι, ότι σήμερα πληρώνουμε λάθη, παραλείψεις και εγκληματικές πολιτικές 40 ετών. Γι’αυτό και τα μέτρα είναι οδυνηρά και δυσβάσταχτα.

Ας καταλάβουν όλοι, ότι άτακτη πτώχευση σημαίνει 100% πληθωρισμός (δηλαδή διπλασιασμός τιμών), 50% ανεργία, 60% περαιτέρω μείωση των ήδη σήμερα μειωθέντων δραματικά συντάξεων και μισθών, έλλειψη τροφίμων, φαρμάκων και καυσίμων. Και πάνω απ’όλα, άνευ προηγουμένου κοινωνική αναταραχή, που θα πάει την Ελλάδα 50 ή 80 χρόνια πίσω.

Ας καταλάβουν όλοι, ότι μια χώρα που καλύπτει μόνο το 17% των αναγκών της από ντόπια παραγωγή, αν πτωχεύσει, απλά εξαφανίζεται από τον χάρτη. Και μαζί όλοι της οι πολίτες : δεξιοί, αριστεροί, εθνικιστές, συνδικαλιστές, αλλά και απλοί, τίμιοι και εργατικοί πολίτες.

* www.sstavridis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου