Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Οι Γυναίκες διερευνούν τις ευκαιρίες επιχειρηματικής ανάπτυξης κατά τη Διάσκεψη Κορυφής της Αθήνας

- Επιτέλους ένα καλό νέο για την Αθήνα
- Σημαντικός ο ρόλος των Ελληνίδων για την επιλογή της Αθήνας
- Στο Intercontinental η σημαντική εκδήλωση


Η Irene Natividad, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Διάσκεψης Κορυφής Γυναικών ανακοίνωσε, σήμερα, ότι η Ελλάδα θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση του διεθνούς επιχειρησιακού φόρουμ γυναικών με την εικοσιδυάχρονη παράδοση. Η διοργάνωση αυτή που οι συμετάσχουσες των προηγουμένων συναντήσεων ονομάζουν ανεπίσημα «Νταβός των Γυναικών», θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Ιντερκοντινένταλ της Αθήνας από 31 Μαΐου έως 2 Ιουνίου 2012. Δεδομένης της οικονομικής κρίσης που πλήττει την περιοχή της Ευρώπης και ενόψει της ύφεσης που εξακολουθεί να μαστίζει την υφήλιο γενικότερα, η εφετινή Διάσκεψη Κορυφής έχει επιλέξει ως κεντρικό θέμα της, τον τίτλο «Γυναίκες: Κινητήρια Δύναμη της Οικονομικής Ανάπτυξης». Η περυσινή Διάσκεψη, οι εργασίες της οποίας φιλοξενήθηκαν στην Τουρκία, αποτέλεσε την ευκαιρία για συνάντηση 1000 και πλέον γυναικών με ιθύνουσες θέσεις στο χώρο των επιχειρήσεων, της επιχειρηματικής κοινότητας γενικότερα αλλά και εξέχοντα στελέχη κρατικών φορέων και της κοινωνίας των πολιτών, από 81 διαφορετικές χώρες. Αναμένεται ότι η διοργάνωση των Αθηνών θα έχει εξ’ ίσου αθρόα συμμετοχή.


Κατά τη διάρκεια των δυο δεκαετιών ζωής της, η Παγκόσμια Διάσκεψη Γυναικών έχει λειτουργήσει ως διεθνής πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών και απόψεων που οι γυναίκες αξιοποιούν συζητώντας τι είναι αυτό που τελικά «πιάνει τόπο» σε επίπεδο επιτάχυνσης της οικονομικής προόδου του γυναικείου φύλου. Μέσα από μια τέτοια προσέγγιση, η Παγκόσμια Διάσκεψη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες χτίζουν διαδρόμους επικοινωνίας πάνω από σύνορα, πέρα από τομείς εξειδίκευσης κι αψηφώντας εξουσιαστικά όρια κι αναστολές με στόχο την ανάπτυξη πρακτικών λύσεων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που το γυναικείο φύλο αντιμετωπίζει ως συντελεστής του οικονομικού βίου κάθε χώρας.

Η Διάσκεψη έχει δημιουργήσει παράδοση ως συναρπαστική συνάθροιση ατόμων με κύρος από ολόκληρο τον κόσμο που ως κοινό παρανομαστή τους έχουν την πραγματιστική αντίληψη, την τεκμηριωμένη προσέγγιση και τη θετικότητα στην αναζήτηση λύσεων σε προβλήματα και απαντήσεων σε ερωτήματα. Η Διάσκεψη εμπνέει, εξ’ άλλου και επιβραβεύει τη δημιουργικότητα και τα επιτεύγματα των γυναικών μέσα από τις τριήμερες συναντήσεις εξαιρετικά εποικοδομητικών ανταλλαγών που διοργανώνει. Πενήντα διεθνείς οργανώσεις μέλη και συνεργαζόμενοι φορείς, που αντιπροσωπεύουν γυναίκες από 6 ηπείρους έχουν προγραμματίσει να συμμετάσχουν στη διεθνή αυτή συνάθροιση ηγετικών προσωπικοτήτων που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα…

«Ακόμα και μια κρίση μπορεί να προσφέρει ευκαιρίες. Γι’ αυτό και η Διάσκεψη έχει κατά νου να φέρει στην Ελλάδα δυνητικούς επιχειρηματικούς εταίρους κι επενδυτές με ενδιαφέρον για τις δυνατότητες που έχει η συγκεκριμένη χώρα να κινηθεί σε διάφορες κατευθύνσεις με στόχο τη μελλοντική ανάπτυξή της –και το υπέροχο είναι ότι όλοι αυτοί οι παράγοντες, ανήκουν στο γυναικείο φύλο» αναφέρει χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της Διάσκεψης, Κα Ιρένε Νατιβιδάδ. Κατά την εναρκτήρια τελετή, που έχει προβλεφθεί να λάβει χώρα την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης, θα παρουσιαστούν βασικά στοιχεία και δεδομένα για την κατάσταση της συγκεκριμένης οικονομίας, ένα είδος «παράθυρου», που θα συνοδεύεται από συμβουλές πρόσβασης για όσους ενδιαφέρονται. Στα πλαίσια της διοργάνωσης έχει, άλλωστε, προβλεφθεί και η δυνατότητα πραγματοποίησης διεπιχειρησιακών συναντήσεων ανάμεσα σε εκπροσώπους-συμμετέχοντες στη Διάσκεψη και παράγοντες του Ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου. «Είμαστε αποφασισμένες να κάνουμε ό,τι χρειαστεί ώστε αυτή η Διάσκεψη Κορυφής να στεφθεί με επιτυχία, πόσο μάλλον καθώς αυτή η διοργάνωση μπορεί να συνεισφέρει στην ανάκαμψη της χώρας», δηλώνει η Κα Σοφία Οικονομάκου, Γενική Γραμματέας του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Υποδοχής της Διάσκεψης Κορυφής.

Σε διεθνές επίπεδο, μεταξύ των ιθυνουσών προσωπικοτήτων που αναμένεται να συμμετέχουν στις εργασίες της εφετινής Διάσκεψης Κορυφής, ξεχωρίζουν η Αντιπρόεδρος του Βιετνάμ Nguyen Thi Doan και η Πρώτη Κυρία της Μαλαισίας Rosmah Mansor. Ιδιαίτερη αναμένεται να είναι και η εμπειρία της παρουσίας 30 γυναικών υπουργών από διάφορες κυβερνήσεις του πλανήτη, που έχουν δηλώσει συμμετοχή στη Συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας Υπουργών που έχει προβλεφθεί να πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της Διάσκεψης. Ηγετικές προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου όπως η Γενική Διευθύντρια της Siemens Ισπανίας Κα Rosa Garcia, ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Booz Inc. Κος Shumeet Banerji, η Γενική Διευθύντρια της MCM Κα Sungjoo Kim (Κορέα), ο Διευθύνων Σύμβουλος της Γαλλικής Εταιρείας Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων Constellium Κος Dick Evans, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΙΒΜ Γερμανίας Κα Martina Kokederitz, η Γενική Διευθύντρια της Boeing Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης Κα Henryka Bochniarz, η Γενική Διευθύντρια της Benesse (Ιαπωνία), Κα Yukako Uchinaga καθώς και πλήθος στελεχών και ειδημόνων που έχουν προγραμματιστεί να λάβουν το βήμα κατά τη Διάσκεψη Κορυφής του 2012.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Διάσκεψης Κορυφής 2012 θα περιλαμβάνει:
• Συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας Γυναικών Υπουργών Κυβερνήσεων. Η συγκεκριμένη ενότητα, που έχει προβλεφθεί να υλοποιηθεί πριν από την επίσημη έναρξη της Διάσκεψης Κορυφής, αποσκοπεί στην ανάπτυξη διαλόγου με ηγετικές προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου, με θέμα τις βέλτιστες πρακτικές που θα πρέπει να διέπουν τις εταιρικές σχέσεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, με στόχο την οικονομική πρόοδο και εξέλιξη των γυναικών.
• Ολομέλειες με θεματολόγια που καλύπτουν τις σύγχρονες επιχειρηματικές τάσεις, σε περιφερειακό και σε παγκόσμιο επίπεδο.
• Πρακτικές στρατηγικές προσεγγίσεις του στόχου της επιχειρηματικής ανάπτυξης – σε προσωπικό και επιχειρησιακό επίπεδο – όπως αυτές έχουν αναπτυχθεί σε διάφορα μέρη του κόσμου.
• Συνεδρίες ανάπτυξης δεξιοτήτων σε τέσσερις θεματικούς τομείς: Ανάπτυξη Ηγετικών Δεξιοτήτων, Επιχειρηματικές Δεξιότητες, Δεξιότητες Ανάπτυξης Μικροεπιχειρήσεων και Διάφορα Θέματα.
• Εμπνευσμένα πρότυπα ρόλων από κάθε γωνιά του κόσμου, που θα μπορέσει κανείς να αποκομίσει από τα όσα έχουν να παρουσιάσουν οι ομιλητές μας – εφέτος, αριθμούν εντυπωσιακά τους 80!
• Πολυάριθμες ευκαιρίες δικτύωσης, κατά τη συμμετοχή σε προγεύματα, γεύματα, δεξιώσεις και γενικότερα καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.

«Σήμερα που το ήμισυ σχεδόν του εργαζόμενου πληθυσμού ανήκει, πλέον, στο γυναικείο φύλο – όπως, άλλωστε, και το 30%-40% των επιχειρούντων και η πλειοψηφία των καταναλωτών – οι γυναίκες έχουν όλα τα φόντα ν’ αποτελέσουν το κλειδί της αειφόρου ανάπτυξης κατά τον 21ο αιώνα», προσθέτει η Πρόεδρος της Διάσκεψης, Κα Irene Natividad.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου