Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Πιο φθηνά τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια από σήμερα


Φθηνότερα κατά περίπου 8 με 10% θα είναι από σήμερα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, μετά και την ψήφιση σχετικής τροπολογίας στη βουλή, που καταργεί φόρους και δικαιώματα υπέρ τρίτων...

Με την ψήφιση της τροπολογίας καταργείται το τέλος του ΚΑΕΟ (σ.σ. ασφάλιση επιβατών και οχημάτων), που αποδιδόταν στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, προκειμένου να καλυφθούν κίνδυνοι από ναυτικά ατυχήματα και ανέρχονταν στο 6,5% χωρίς ΦΠΑ.

Επίσης, καταργούνται τα αχθοφορικά δικαιώματα (0,55-1,09 ευρώ ανάλογα με το λιμάνι) καθώς και το τέλος για διαφυγούσα εργασία φορτοεκφόρτωσης, που αφορά στα εισιτήρια για τα φορτηγά που πραγματοποιούν το ταξίδι Πειραιά - Κρήτη - Πειραιάς και ανέρχεται σε 4%-8%, ανάλογα το λιμάνι.

Ήδη οι εταιρίες Attica Group, Aegean Speed Lines και Hellenic Seaways ανακοίνωσαν ότι προχωρούν από σήμερα σε μείωση των τιμών στα εισιτήρια, ενώ την ικανοποίησή του, εξέφρασε ο ΗΑΤΤΑ προς τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων & Αλιείας κ. Γ. Διαμαντίδη, για την εξέλιξη αυτή.

Σύμφωνα με το ΗΑΤΤΑ, τα μέτρα αυτά θα δώσουν ώθηση στην τουριστική κίνηση και θα συμβάλλουν στη στήριξη της νησιωτικής Ελλάδας και της εθνικής μας οικονομίας.

«Πρωτοβουλίες όπως οι παραπάνω θα πρέπει να συνεχιστούν με την εφαρμογή ανάλογων μέτρων και σε άλλους τομείς του τουρισμού όπως, η επέκταση του μέτρου μείωσης του ΦΠΑ στο 6,5% πέραν της διαμονής (που έχει ήδη εφαρμοστεί) και στα λοιπά συνθετικά στοιχεία του τουριστικού πακέτου – π.χ. τουριστικά λεωφορεία & μεταφορές, θαλάσσιος τουρισμός & ακτοπλοΐα, διατροφή, ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος», επισημαίνει ο ΗΑΤΤΑ σε σχετική ανακοίνωσή του. Και καταλήγει: «Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει αύξηση του ΦΠΑ σε τουριστικές υπηρεσίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου