Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Αλλαγές στον Ε.Ο.Τ....

Σειρά αλλαγών, θεσμικών και άλλων, εμφανίζονται τελευταία στον Ε.Ο.Τ., με κύριο στόχο την τόνωση του ηθικού των στελεχών, τον εκσυγχρονισμό της υποδομής του Οργανισμού και τελικά την καλύτερη λειτουργία του. Θεσμικά με τις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις έχει περάσει στην αρμοδιότητα του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, ενώ δεσμεύεται μόνο από τον γενικό γραμματέα, ο οποίος έχει όλες τις εκτελεστικές αρμοδιότητες. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα δημοσιευτεί και ο ισολογισμός του Οργανισμού, για τον οποίο σας είχαμε ενημερώσει για "εκπλήξεις". Σύμφωνα λοιπόν με καλά πληροφορημένες πηγές τα ταμεία του οργανισμού ξεχειλίζουν από ρευστό...

Επίσης, σημαντική μεταβολή θα υπάρξει ως προς τις ΕΔΕ και τα πειθαρχικά που βρίσκονται σε εξέλιξη. Από εδώ και πέρα δεν θα εφεσιβάλλονται αυτομάτως οι πρωτοβάθμιες αποφάσεις παρά μόνο όπου υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία, σε μια προσπάθεια δημιουργίας καλύτερου εργασιακού κλίματος, σε συνδυασμο με την ανάπτυξη διαδικασιών και δικλείδων ασφαλείας. Στην κατεύθυνση αυτή "βοηθά" καθοριστικά η εγκύκλιος Ραγκούση, αλλά και η απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών που ανάβει "πράσινο φως" για να συμπεριληφθούν στις κρίσεις διευθυντών τα στελέχη που έχουν εμπλακεί στις διαδικασίες των πειθαρχικών, όπως κατ΄αποκλειστικότητα σας είχαμε ενημερώσει. Μοναδικό θέμα προς διευθέτηση, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι κρίσεις η ανατικατάσταση ή μη του παραιτηθέντα διευθυντή Οικονομικών και μέλους του Υπηρεσιακού Συμβουλίου κ. Ι. Ράπτη.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκονται μια σειρά εργαλείων, που αναπτύχθηκαν χωρίς κόστος, αλλά θα λειτουργήσουν προσθετικά στην καθημερινή διαχείριση του οργανισμού. Ενδεικτικά αναφέρονται η προετοιμασία και η αποστολή δύο φορές τον μήνα newsletter για τις αγορές του εξωτερικού, καθημερινή παρακολούθηση online των ταμειακών διαθεσίμων του οργανισμού, η δημιουργία εσωτερικού ενημερωτικού εντύπου (houseorgan) για το προσωπικό, κ.λπ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου