Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Επτά «μνηστήρες» για τη μαρίνα Βουλιαγμένης


Στην τελική ευθεία μπαίνει ο διαγωνισμός για τη μακροχρόνια εκμίσθωση του τουριστικού λιμένα Βουλιαγμένης. Επτά «μνηστήρες» εκδήλωσαν ενδιαφέρον στον διαγωνισμό για την 40ετή εκμίσθωση της μαρίνας, που έχει προκηρύξει η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ), στο πλαίσιο αξιοποίησης της δημόσιας τουριστικής περιουσίας...

Oι εταιρίες ή οι κοινοπραξίες εταιριών που κατέθεσαν τις αιτήσεις τους προκειμένου να συμμετάσχουν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού έχουν ως εξής:
1. J&P ΑΒΑΞ Α.Ε.
2. ΕΝΩΣΗ «ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε.-ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ Α.Ε.
3. LAMDA DEVELOPMENT S.A.
4. ΟΛΥΜΠΙΚ ΜΑΡΙΝ Α.Ε.
5. ΕΝΩΣΗ «FOLLI FOLLIE GROUP-SETUR SERVIS TURISTIK A.S.»
6. ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ Α.Ξ.Ε.
7. ΕΝΩΣΗ «ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.-ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΩΤΙΝΓΚ Α.Ε.»

Τις προσεχείς ημέρες η Επιτροπή του Διαγωνισμού θα ολοκληρώσει το έργο της προεπιλογής, σύμφωνα με τα κριτήρια τεχνικής και οικονομικής/χρηματοοικονομικής επάρκειας που αναγράφονται στο τεύχος του Διαγωνισμού.
Η τελική έγκριση του πίνακα των προεπιλεγέντων θα γίνει από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΑ, ενώ οι δεσμευτικές τεχνικές και οικονομικές προσφορές θα υποβληθούν κατά τη Β’ Φάση του Διαγωνισμού.

Η μαρίνα Βουλιαγμένης, στη νοτιοανατολική ακτή του Μικρού Καβουρίου, σε απόσταση 21 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας, αποτελεί έναν από τους παλαιότερους και πλέον προνομιακούς τουριστικούς λιμένες της Ελλάδας, προσφέροντας στους χρήστες του υψηλά επίπεδα ιδιωτικότητας, ενώ αποτελεί προτιμητέο τόπο ελλιμενισμού για σκάφη ιδιοκτητών υψηλού βιοτικού επιπέδου.
Έχει δυνατότητα ελλιμενισμού 103 σκαφών, η χερσαία ζώνη του ακινήτου καλύπτει έκταση 47.165 τ.μ. περίπου και η θαλάσσια ζώνη 115.970 τ.μ..
Ο ανάδοχος που θα επιλεγεί δύναται να προβεί, με ευθύνη και δαπάνες του, σε έργα που αφορούν στην ενίσχυση της προστασίας που παρέχεται στα ελλιμενιζόμενα σκάφη, στην ανακαίνιση των υποδομών της θαλάσσιας και χερσαίας ζώνης, στη βελτίωση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, στην εν γένει αναβάθμιση του Τουριστικού Λιμένα και, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, στην αύξηση της χωρητικότητάς του, ώστε να παρέχονται υπηρεσίες υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου