Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Συνάντηση εργασίας της Έλενας Κουντουρά με τον υπουργό Πολιτισμού

Η λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων με διευρυμένο ωράριο από την αρχή της τουριστικής περιόδου και το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων, καθώς επίσης θέματα που αφορούν και σχετίζονται με τη νέα τουριστική περίοδο του 2016, συζητήθηκαν στη συνάντηση εργασίας που είχαν οι δύο αρμόδιοι υπουργοί Πολιτισμού και Τουρισμού, την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου.
Η κα. Κουντουρά συζήτησε με τον κ. Μπαλτά, για τα σχέδια έναρξης λειτουργίας νέων αρχαιολογικών χώρων, όπως στο Ραμνούντα του Μαραθώνα, καθώς και για πρωτοβουλίες σχετικά με την έκδοση ηλεκτρονικών εισιτηρίων των αρχαιολογικών χώρων και τη δυνατότητα εκπτώσεων στην προαγορά τους από τα τουριστικά γραφεία... 
Συζητήθηκε επίσης, η ανάγκη έγκαιρης λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων με διευρυμένο ωράριο, από την αρχή της τουριστικής περιόδου, καθώς και προτάσεις πολιτιστικών δράσεων για την προώθηση και προβολή των city-break τουριστικών προορισμών. 
 Τέλος, αναφέρθηκαν στον σχεδιασμό νέου νομοθετικού πλαισίου για τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών και την προστασία των επιχειρήσεων, καθώς και για την προσέλκυση ξένων οπτικοακουστικών παραγωγών, ως μοχλός ενίσχυσης της τουριστικής προβολής της Ελλάδας και της τόνωσης της οικονομίας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου