Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Νέα προγράμματα για το καλοκαίρι του 2016 προσφέρουν οι Γερμανοί tour operators

- Κορυφαία επιλογή η Ισπανία 

- Η Ελλάδα στις προτεραιότητές τους 

Περισσότερες επιλογές και προσθήκη νέων προορισμών στα προγράμματά τους για το καλοκαίρι του 2016 προσφέρουν στο σύνολό τους οι Γερμανοί tour operators, με την Ελλάδα να κερδίζει επιπλέον «πόντους», σε αντίθεση με την Τουρκία και την Ισπανία να εξακολουθεί να διατηρεί τον «πρωταγωνιστικό» της ρόλο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει το έγκυρο γερμανικό τουριστικό περιοδικό fvw… 
Σε «αγώνα» μπροσούρας έχουν επιδοθεί οι μεγαλύτεροι ταξιδιωτικοί οργανισμοί της Γερμανίας, με τον t.o. DER Touristik να διατηρεί την πρώτη θέση με 78 διαφορετικά φυλλάδια και αμέσως επόμενη την TUI με 41, ενώ ακολουθούν ο Thomas Cook με 30 και η FTI με 26. Ο tour operator Schauinsland-Reisen έχει κυκλοφορήσει 9 μπροσούρες και ο Alltours 8.
Η Ισπανία, όπως πάντα, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των tour operators. O Alltours επεκτείνει στη χώρα την αλυσίδα ξενοδοχείων του Allsun και προσφέρει περισσότερες εκπτώσεις για τα παιδιά. Με τη σειρά τους DER Touristik και Jahn Reisen επεκτείνουν το χαρτοφυλάκιό τους στη Μαγιόρκα, ο Schauinsland-Reisen προσφέρει νέες ξενοδοχειακές προτάσεις σε αποκλειστική βάση, ενώ ο FTI επεκτείνει την ξενοδοχειακή του δυναμική κατά 20% και παρέχει τη μεγαλύτερη προσφορά στην ιστορία του για τα Κανάρια νησιά. 
Στο ίδιο πλαίσιο οι TUI και Thomas Cook επεκτείνουν την παρουσία τους στην Ισπανία, με την TUI να προσφέρει περισσότερα ξενοδοχεία Sensimar, νέα ξενοδοχεία Family Life και περισσότερα ξενοδοχεία Riu, ενώ ο Thomas Cook ανακοίνωσε επέκταση της δυναμικότητάς του στη Μαγιόρκα, τα Κανάρια Νησιά και την ισπανική ενδοχώρα. 
Η Ελλάδα θεωρείται ως ο προορισμός με τις μεγαλύτερες δυνατότητες για το επόμενο καλοκαίρι, με την TUI να προσφέρει περισσότερα Sensimar ξενοδοχεία, νέα ξενοδοχεία της αλυσίδας Family Life hotels, ένα νέο Robinson Club και άλλες αποκλειστικές προσφορές σε διάφορα νησιά και την ηπειρωτική χώρα. 
Ο Thomas Cook ετοιμάζεται να εγκαινιάσει την πρώτη ιδιοκτησία του Casa Cook στη Ρόδο, ο Alltours έχει προσθέσει πολλά μικρά νησιά στο πρόγραμμά του και ο FTI προσφέρει πιο πολυτελείς προτάσεις. 
Αντίθετα, λιγότερες νέες επιλογές και προϊόντα προσφέρουν οι Γερμανοί σπεσιαλίστες για την Τουρκία. Το brand Öger Tours επεκτείνει το πρόγραμμά του για Κωνσταντινούπολη, ουσιαστικά, όμως, ο Thomas Cook προσφέρει τον ίδιο όγκο επιλογών με το 2015. 
Αναφορικά με τους άλλους Γερμανούς tour operators, η TUI προσφέρει περισσότερα ξενοδοχεία Sensimar, Best Family, TUI Blue και Robinson, ο FTI προσφέρει δύο Labranda hotels στις ακτές του Αιγαίου και ο DER ετοιμάζεται να ανοίξει ένα νέο πέντε αστέρων Cooee στο Μπελέκ. 
Για άλλη μια φορά, όλοι οι μεγάλοι τουριστικοί οργανισμοί εναποθέτουν τις ελπίδες τους για την ανάπτυξη των ταξιδιών μεγάλων αποστάσεων στο επόμενο καλοκαίρι. Ο ηγέτης της αγοράς DER Touristik ισχυρίζεται ότι έχει «τη μεγαλύτερη τρέχουσα προσφορά για ταξίδια σε όλο τον κόσμο», ο Thomas Cook έχει αυξήσει τη διαθεσιμότητα των θέσεων στα αεροπλάνα του κατά 50%, κυρίως στα νέα Condor και η TUI έχει επεκτείνει το πρόγραμμά της κατά 20%, κυρίως στη Βόρεια Αμερική. Ο FTI με τη σειρά του έχει επίσης επεκτείνει το πρόγραμμά του στη Βόρεια Αμερική με 80 νέα ταξίδια, 20 νέες κρουαζιέρες και 25% περισσότερα ξενοδοχεία. 
Η Αφρική κάνει δυναμικό comeback, με περισσότερα ξενοδοχεία σε διάφορα προγράμματα ταξιδιωτικών πρακτόρων. Την ίδια στιγμή οι περισσότεροι τουριστικοί πράκτορες επεκτείνουν τα προγράμματά τους για τις Μαλδίβες, ενώ προσφέρουν επίσης περισσότερες επιλογές για ταξίδια και ξενοδοχεία στην Ασία και τη Νότια Αμερική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου