Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

13 μήνες θα χρειαστεί η ανάκαμψη του Τουρισμού στο Παρίσι!!!


- Telegraph: Σε πόσο καιρό θα συνέλθει ο τουρισμός στο Παρίσι; 
- Θα χρειαστούν 13 μήνες 

Μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, που σκόρπισαν τον τρόμο όχι μόνο στην πόλη αλλά και στην υφήλιο, ο τουρισμός στην πόλη του Φωτός ακολουθεί καθοδική πορεία. 
Σύμφωνα με το Συμβούλιο Παγκόσμιο Εμπορίου και Τουρισμού, η πόλη θα επανακάμψει σε 13 μήνες. 
Μελέτη μεταξύ του 2001 και του 2014 διαπίστωσε πως τόσος ήταν ο καιρός που πήρε κατά μέσο όρο τον αριθμό των επισκεπτών να επιστρέψει στα προηγούμενά του επίπεδα μετά από μια τρομοκρατική επίθεση. 
Μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις η επίδραση ήταν πολύ σύντομη. 
Οι αφίξεις στην Ισπανία μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στη Μαδρίτη το 2004 επανήλθαν σε προ-βομβιστικά επίπεδα μέσα σε λίγες εβδομάδες, ενώ μετά τις επιθέσεις στο Λονδίνο, την 7η Ιουλίου, λέγεται πως «δεν υπήρχε κανένα σημαντικό αντίκτυπο στην τουριστική κίνηση του Ηνωμένου Βασιλείου».
Ενώ οι ταξιδιωτικές εταιρείες υποστηρίζουν ότι λίγοι ταξιδιώτες ακύρωσαν τα σχέδια τους προς την γαλλική πρωτεύουσα, η πληρότητα των ξενοδοχείων έχει πέσει σε χαμηλά επίπεδα ως και 5% σε μερικές περιπτώσεις.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Telegraph Travel, το 45% των αναγνωστών της θεωρούν λιγότερο πιθανό να μεταβούν στην γαλλική πρωτεύουσα.
Ο μέσος χρόνος αποκατάστασης μετά από μια τρομοκρατική κρίση υπολογίζεται περίπου στους 21 με 24 μήνες, σύμφωνα με τη μελέτη. Για το Παρίσι, ωστόσο, ο χρόνος φαίνεται να είναι περίπου στους 13 μήνες.
Ενώ, η επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου δεν βρίσκεται μέσα στην έρευνα, μία άλλη μελέτη σε συνεργασία με την USTA, αποκάλυψε πως οι αφίξεις στις ΗΠΑ, μετά το χτύπημα, ήταν λιγότερες κατά 2,4 εκατ..
Ο τουρισμός συνεισέφερε το 8,9% του ΑΕΠ της Γαλλίας το 2014, με τον αριθμό να αναμένεται να αυξηθεί μέχρι το τέλος του 2015. Νωρίτερα μέσα στο έτος η χώρα φαίνεται να ήταν αυτή με τις περισσότερους επισκέπτες, ενώ πέρυσι οι ταξιδιώτες άγγιζαν τα 83.700.000.
Πηγή: Telegraph, www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου