Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Τουρκία: H Γερμανική τουριστική βιομηχανία ελπίζει σε σταθερότητα


- Και ελληνικά νησιά στο πρόγραμμα του Bentour Reisen το 2016

Γερμανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες όπως ο Kadir Ugur, Διευθύνων Σύμβουλος της Bentour Reisen, ευελπιστούν ότι η σταθερότητα θα επιστρέψει στην Τουρκία και ότι η μεγαλύτερη προώθηση των τουριστικών προορισμών της μετά τις εκλογές θα βοηθήσει να αντιστραφεί η πτώση στις κρατήσεις. 
Οι κρατήσεις των Γερμανών για διακοπές στην Τουρκία εξασθένησαν τους τελευταίους μήνες σε αντίκτυπο της σύγκρουσης μεταξύ της κυβέρνησης και του κουρδικού ΡΚΚ, καθώς και των τρομοκρατικών επιθέσεων ενόψει των εκλογών του περασμένου Σαββατοκύριακου που κέρδισε κατά κράτος του κόμμα του Προέδρου Ερντογάν. 
Πριν από τις εκλογές, ο Kadir Ugur, έγραψε μια ανοικτή επιστολή προς τον προσωρινό υπουργό τουρισμού Yalçin Topcu, καλώντας τον να συνεχίσει τις συνομιλίες με εμπειρογνώμονες του τουριστικού κλάδου, προκειμένου να αναζητήσουν τρόπους αντιμετώπισης της ύφεσης.
Σε σχολιασμό του εκλογικού αποτελέσματος, ο Ugur είπε στο fvw στην αρχή αυτής της εβδομάδας, ότι ελπίζει πως η κατάσταση στην Τουρκία πλέον θα ηρεμήσει. "Οι πολίτες έχουν ήδη δείξει το δρόμο. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα φέρει σταθερότητα. " Η Bentour Reisen θα επεκτείνει το πρόγραμμά της το επόμενο καλοκαίρι με νέους προορισμούς, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία αλλά ο Ugur αρνήθηκε ότι ήταν μια κίνηση αντίδρασης στην πτώση των κρατήσεων προς Τουρκία. "Αυτή η απόφαση έχει προγραμματιστεί εδώ και πολύ καιρό και δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή κατάσταση», είπε. 
Η Bentour Reisen, που διευθύνεται από τον Kadir Ugur και τον υιό του Deniz, είχε έσοδα ύψους € 95.000.000 το 2014, κατατάσσοντας την ανάμεσα στους 20 κορυφαίους γερμανικούς tour operators του fvw.
Και ελληνικά νησιά...
Ελληνικά νησιά θα προσθέσει στο πρόγραμμα του 2016 ο τουρκικός Tour Operator «Bentour Reisen», που δραστηριοποιείται στη γερμανική και ελβετική αγορά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Ο γενικός διευθυντής του τουιρστικού ομίλου, Ουγκούρ Ντενίζ ανέφερε ότι: «Ήδη το σύστημα κρατήσεων άνοιξε για κρατήσεις σε 100 ξενοδοχεία και τις επόμενες εβδομάδες θα προστεθούν ακόμη 900 καταλύματα που περιλαμβάνονται στο νέο του πρόγραμμα. Οι νέοι προορισμοί μεσοπρόθεσμα θα καταλαμβάνουν έως και το 50% στο σύνολο του λογαριασμού πωλήσεων. Στην πατρογονική Τουρκία, ο Bentour αυξάνει το χαροφυλάκιό του κατά 20%».
 «Η ιδέα για επέκταση στα ελληνικά νησιά, την Κύπρο, την Ισπανία και την Πορτογαλία, γεννήθηκε την άνοιξη του 2014, όταν σε ένα δίμηνο ιστιοπλοϊκό ταξίδι από τη Γερμανία στη Μαρμαρίδα έγινε προσωπική έρευνα πεδίου σε έξι χώρες και διαπιστώθηκε ότι οι προορισμοί αυτοί έχουν την ίδια κατανόηση και εκτίμηση στις τουριστικές υπηρεσίες, όπως και η Τουρκία.
Αυτό ήταν βασική προϋπόθεση για εμάς», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Πηγή: www.fvw.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου