Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Αλλαγές στον KUONI και νέος διευθύνων σύμβουλος


- Περικοπές σε θέσεις εργασίας
- Οι θεωρήσεις visa η πιο επικερδής δραστηριότητα του Ομίλου!!!

Η εταιρεία Kuoni ανακοίνωσε έναν σημαντικό ανασχηματισμό του Ομίλου με την τοποθέτηση νέου Διευθύνοντα Συμβούλου, 350 θέσεις εργασίας λιγότερες και μια νέα συνεργασία με την Κίνα, μετά την κατακόρυφη πτώση που σημείωσαν τα οικονομικά της μεγέθη το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. 
Ο Ινδικής καταγωγής Zubin Karkaria θα αναλάβει τα διοικητικά του καθήκοντα, στη θέση του Peter Meier και έχει αναλάβει την αναδιάρθρωση του ελβετικού ομίλου μετά την πρόσφατη πώληση των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων του στη Γερμανική DER Touristik. 
Η Kuoni αυτή τη στιγμή μεταμορφώνεται σε έναν όμιλο παροχής Β2Β υπηρεσιών προς τη διεθνή τουριστική βιομηχανία και τις κυβερνήσεις.
Ο Meier, Οικονομικός Διευθυντής από το 2010 και Διευθύνων Σύμβουλος από το 2013, μετά την αποχώρηση του Peter Rothwell, δεν ήταν σε θέση να επιτύχει μια υψηλή τιμή πώλησης για τα ευρωπαϊκά ταξιδιωτικά πρακτορεία, με συνέπεια να αποδυναμωθεί η τιμή της μετοχής της εταιρείας κατά τους τελευταίους μήνες.
Ο Karkaria θα παραμείνει επικεφαλής του ομίλου VFS Global, θυγατρική της Kuoni, που ίδρυσε ο ίδιος το 2001.
Σύμφωνα με την Kuoni, η VFS Global είναι η «ταχύτερα αναπτυσσόμενη, πιο καινοτόμα και πιο κερδοφόρα εταιρεία» του ομίλου. Ο 47χρονος εργαζόταν για την ινδική ταξιδιωτική εταιρεία SOTC η οποία εξαγοράστηκε από την Kuoni το 1996, έγινε Διευθύνων Σύμβουλος στην Ινδική Kuoni και στην Kuoni Νοτιοανατολικής Ασίας το 2005, και διορίστηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο το 2013.
Παράλληλα, η Kuoni ανακοινώνει νέο Οικονομικό Διευθυντή.
Τη θέση του Thomas Peyer θα αναλάβει κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016 ο Prisca Havranek-Kosicek, πρώην στέλεχος της Ολλανδικού Ομίλου Royal DSM.
Η Kuoni ανακοίνωσε επίσης την "εκτεταμένη" αναδιάρθρωση της ζημιογόνου Global Travel Services (GTS), η οποία προσφέρει ομαδικά πακέτα διακοπών, μία αναδιάρθρωση που θα ανταποκρίνεται κυρίως στις αλλαγές που συμβαίνουν στα ιαπωνικά ομαδικά ταξιδιωτικά πακέτα. Τα τμήματα θα πρέπει να εκσυγχρονιστούν, οι πωλήσεις να επικεντρωθούν σε πιο επικερδής πελατειακούς τομείς και περίπου 350 θέσεις εργασίας θα καταργηθούν, μειώνοντας έτσι το βασικό κόστος κατά περισσότερο από 30 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα.
Στην Κίνα, η Kuoni συνεργάζεται με τον Όμιλο ΗΝΑ, η οποία δραστηριοποιείται στις αερομεταφορές, τον τουρισμό και άλλους τομείς, για να αναπτύξουν από κοινού την επιχειρηματικότητά τους στον εξερχόμενο τουρισμό.
"Και οι δύο εταιρείες εξετάζουν διάφορους τομείς πιθανής συνεργασίας με στόχο να ενισχύσουν την τεχνογνωσία στους διεθνείς προορισμούς και το δίκτυο των συνεργατών στον τομέα του τουρισμού της Kuoni , καθώς επίσης και τα τουριστικά πλεονεκτήματα και το δυνατό δίκτυο διανομής στην κινεζική αγορά, του ομίλου ΗΝΑ." Η κίνηση αυτή αντικατοπτρίζει τις συνεργασίες μεταξύ TUI και CTS China, καθώς και μεταξύ της Thomas Cook και Fosun Group. Το τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου τα έσοδα της Kuoni ήταν στα ίδια επίπεδα, περίπου 1,05 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα, αλλά τα λειτουργικά κέρδη της μειώθηκαν κατά το ήμισυ σχεδόν σε 19 εκατομμύρια CHF, αφήνοντας περιθώριο καθαρού κέρδους προ φόρων μόλις 1,8%. Ο όμιλος είχε καθαρή ζημία της τάξης των 121 CHF εκατομ. λόγω ζημιών σε πρώην θυγατρικές εταιρείες του και των σημαντικών νομισματικών επιπτώσεων.
Σχολιάζοντας όλες αυτές τις διαρθρωτικές αλλαγές, ο πρόεδρος της Kuoni, Heinz Karrer, δήλωσε: «Ο Όμιλος Kuoni έχει μετατραπεί από μια ευρείας ταξιδιωτικής βάσης εταιρεία που επιδιώκει ένα ευρύ φάσμα πολλών διαφορετικών δραστηριοτήτων, σε μια εταιρεία που παρέχει διεθνώς πολύ εστιασμένες υπηρεσίες στην επαγγελματική τουριστική βιομηχανία και τις κυβερνήσεις. Μια τέτοια αλλαγή στρατηγικής κατεύθυνσης, σημαίνει και μια σειρά από προκλήσεις και σκληρές απαιτήσεις διαχείρισης, ιδίως στις ταχέως μεταβαλλόμενες αγορές. Μετά από μια κριτική ανασκόπηση της νέας στρατηγικής κατεύθυνσης, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να επιταχύνει την εφαρμογή της. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου