Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Και Αζέροι τουρίστες για πρώτη φορά στα χρονικά…

Στις 12 Ιουνίου για πρώτη φορά στα χρονικά, καταφθάνει στην Ελλάδα το πρώτο οργανωμένο τσάρτερ με Αζέρους τουρίστες. Οι πτήσεις θα γίνονται από το Μπακού στα Χανιά, με την επίσημη αεροπορική εταιρία του Αζερμπαϊτζάν, και εκτιμάται ότι οι αφίξεις στην όμορφη πόλη της Κρήτης θα ξεπεράσουν τους 2.000 τουρίστες.

Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε οργανωμένη "τουριστική σχέση" με το Αζερμπαϊτζάν.

Σημειώνεται ότι σε ετήσια βάση ταξιδεύουν για διακοπές στο εξωτερικό ( και μάλιστα σε ένα ποσοστό 80% στην Τουρκία ) 2.000.000 Αζέροι, ικανοποιητικού οικονομικού επιπέδου.

Στο Μπακού, σην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, η οποία αποτελεί και την μεγαλύτερη τουριστική έκθεση για όλη την ευρύτερη περιοχή του Καυκάσου, βρέθηκε o Γενικός Γραμματέας Τουρισμού κ. Γ. Πουσσαίος. Υπογραμμίζεται ότι η Ελλάδα συμμετείχε για πρώτη φορά στην έκθεση, ενώ το ελληνικό περίπτερο επισκέφτηκε και ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν κ. Ilham Aliyev, ο οποίος καλωσόρισε την τουριστική παρουσία της Ελλάδας στην έκθεση και εξέφρασε την ελπίδα του ότι οι χώρες θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν συνεργασίες σε όλους τους τομείς . Επίσης χαιρέτησε την έναρξη λειτουργίας του προγράμματος πτήσεων charter μεταξύ Μπακού και Χανίων, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι αυτό το πρόγραμμα θα συμβάλει στην αύξηση της τουριστικής συνεργασίας με την Ελλάδα.

Καλά νέα, και από μια απολύτως παρθένα αγορά.

Οι Τούρκοι "παίρνουν" 1,5 εκ. τουρίστες, εμείς γιατί να μην μπορούμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου