Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Ένας γίγαντας στους αιθέρες


Στη δημιουργία της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρίας παγκοσμίως προχωρούν με τη συγχώνευσή τους, ύψους 3,17 δισ. δολαρίων, οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες United Airlines και Continental Airlines.

Ο νέος όμιλος θα έχει 10 εγχώριους κόμβους και θα εξυπηρετεί περισσότερους από 144 εκατ. επιβάτες σε 59 χώρες και 370 προορισμούς, ενώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις των διοικήσεων των δύο εταιριών, η ενοποιημένη εταιρία θα έχει ετήσιο κύκλο εργασιών γύρω στα 29 δισ. δολάρια.
Η συμφωνία θα υλοποιηθεί με την ανταλλαγή μετοχών, διαδικασία με την ολοκλήρωση της οποίας, οι μέτοχοι της United θα κατέχουν το 55% του μετοχικού κεφαλαίου της νέας εταιρίας, ενώ οι μέτοχοι της Continental το υπόλοιπο 45%.
Η ονομασία της νέας εταιρίας θα είναι United Airlines και της εταιρίας holding, στην οποία ανήκει United Continental Holdings, ενώ η διαδικασία συγχώνευσης αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2010.
Σημειώνεται ότι η νέα αυτή συμφωνία έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη συγχώνευση της British Airways με την Iberia. Και με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σε παγκόσμια κλίμακα οι αεροπορικές εταιρίες, μάλλον έπεται συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου