Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015

Κοντά σε deal με διεθνή αλυσίδα το Athens Ledra ( ; )


- Φέρνει νέο ξένο «παίκτη» στην ελληνική αγορά ο όμιλος Παρασκευαΐδη. 
- Μέχρι το τέλος του χρόνου, εκτός απροόπτου, η ολοκλήρωση της συμφωνίας. 
- Οι κινήσεις Παρασκευαΐδη 

Ηχηρό «επώνυμο» αποκτά και πάλι το γνωστό ξενοδοχείο πέντε αστέρων Athens Ledra (πρώην Marriott) της Λ. Συγγρού, καθώς η ιδιοκτήτρια της μονάδας Ανώνυμη Ξενοδοχειακή και Τουριστική Εταιρεία Άστυ του ομίλου Παρασκευαΐδη βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με γνωστή διεθνή αλυσίδα. 
Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του Euro2day.gr και του Παναγιώτη Υφαντή, η διοίκηση της Άστυ ΑΞΤΕ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με γνωστή διεθνή ξενοδοχειακή αλυσίδα, η οποία εισέρχεται για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά.
Πηγή, μάλιστα, που είναι σε θέση να γνωρίζει λεπτομέρειες για την εξέλιξη των συζητήσεων, ανέφερε στο Euro2day.gr πως αυτή τη στιγμή εξετάζονται κρίσιμες λεπτομέρειες του ντιλ. 
Εκτίμησε μάλιστα πως, αν όλα εξελιχθούν ομαλά, η συμφωνία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. 
Σε ερώτηση του Euro2day.gr για το αν η επικείμενη συμφωνία αντανακλά την πρόθεση του ομίλου Παρασκευαΐδη να επεκταθεί περαιτέρω στην ελληνική αγορά σε επόμενη φάση, η ίδια πηγή ανέφερε πως προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η σταθεροποίηση της εταιρείας και όχι η επέκτασή της. 
Η διαφαινόμενη συμφωνία της εταιρείας Άστυ του ομίλου Παρασκευαΐδη με νεοεισερχόμενο ξένο «παίκτη» στην ελληνική αγορά ερμηνεύεται με πολλαπλό τρόπο από έμπειρους παράγοντες της αγοράς. 
Τουριστικοί παράγοντες επισημαίνουν πως επιβεβαιώνεται το θετικό momentum για την ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας, μετά και τη φετινή εξαιρετική χρονιά. 
Ταυτόχρονα, ωστόσο, τονίζουν πως αποτελεί κέρδος για το σύνολο του ελληνικού τουρισμού το γεγονός πως πληθαίνουν οι διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες στην πρωτεύουσα, εξέλιξη μέσω της οποίας αναβαθμίζεται περαιτέρω το προφίλ της Αθήνας στη διεθνή αγορά ενώ ενισχύεται και η θέση της στα μεγάλα συστήματα κρατήσεων (GDS). Επιχειρηματικοί κύκλοι, την ίδια στιγμή, εκτιμούν πως το συγκεκριμένο ντιλ προδικάζει πιθανότατα θετική εξέλιξη στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών. 
Ρισκάρουν, μάλιστα, την εκτίμηση πως η επικείμενη συμφωνία αποτελεί πιθανότατα τον προάγγελο μιας σειράς ανάλογων κινήσεων στην ελληνική αγορά από ξένους παίκτες, οι οποίοι δείχνουν να γνωρίζουν αρκετά για τις άμεσες εξελίξεις σε ό,τι αφορά στις προσπάθειες σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας. 
Σημειώνεται ότι το ιστορικό ξενοδοχείο Ledra έχασε πριν δύο χρόνια το «επώνυμο» Marriott, με το οποίο καθιερώθηκε στην ελληνική αγορά, καθώς τερματίστηκε η 30ετής συνεργασία με τον ομώνυμο αμερικανικό ξενοδοχειακό κολοσσό. Το ξενοδοχείο κλυδωνίστηκε επικίνδυνα τα τελευταία χρόνια, καθώς αντιμετώπισε σοβαρά οικονομικά προβλήματα μετά τον θάνατο του δημιουργού του Γ. Παρασκευαΐδη το 2007. 
Η διαχειρίστρια εταιρεία του Άστυ ΑΞΤΕ είχε υποβάλει αρχικά αίτηση υπαγωγής της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, η οποία στη συνέχεια απεσύρθη. Στη συνέχεια το ξενοδοχείο οδηγήθηκε σε πλειστηριασμό (επισπεύδουσα πιστώτρια η Alpha Bank), ο οποίος τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. 
Την τελευταία διετία το ξενοδοχείο λειτουργούσε με την επωνυμία Athens Ledra, καταφέρνοντας να βελτιώσει τη θέση του, εκμεταλλευόμενο τη σημαντική άνοδο της τουριστικής κίνησης προς την Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου