Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

«Το Διαδίκτυο και η Σοκολάτα θέλουν την σωστή δόση»


- Εγκαίνια Πληροφοριακού Κέντρου της «Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος» στο «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας» 

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και η Ελληνική Αστυνομία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προχώρησε σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO και συγκεκριμένα, το «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας», το κορυφαίο και πιο γλυκό θεματικό πάρκο της χώρας που λειτουργεί μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου στο HELEXPO MAROUSSI. 
Το Πληροφοριακό Κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας λειτουργεί μέσα στο θεματικό πάρκο, ακριβώς δίπλα στην είσοδο. 
Είναι δηλαδή το πρώτο τμήμα που συναντούν οι μικροί και οι έφηβοι επισκέπτες καθώς και οι συνοδοί τους, κατά την είσοδό τους στο θεματικό πάρκο.
Στο πληροφοριακό κέντρο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσα από αναλυτικά, ειδικά σχεδιασμένα φυλλάδια, οι νέες και οι νέοι μπορούν να ενημερώνονται για τους κανόνες ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο αλλά και για τα μέτρα προφύλαξης από τις σχετικές παγίδες. 
Μαθαίνουν ακόμα για την ανανεωμένη πλατφόρμα CYBERKID, στόχος της οποίας είναι να ενημερώνει καθημερινά γονείς και παιδιά για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και τους σχετικούς κινδύνους, ενώ παράλληλα παρέχει δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω της γραμμής CYBER ALERT αλλά και μέσω άμεσης αποστολής email, με τη χρήση συγκεκριμένου πλήκτρου. 
Επιπλέον και ανά τακτά χρονικά διαστήματα, θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές ημερίδες από εξειδικευμένους αξιωματικούς της ΔΙ.Δ.Η.Ε. για τα παιδιά που επισκέπτονται το «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας», με στόχο την πλήρη ενημέρωσή τους σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στη διαδικτυακή τους ζωή και την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. 
Τα εγκαίνια του πληροφοριακού κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Τρίτη 24-11-2015, στις 11:00. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κος Κορπάκης, ο Αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας και Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος κος Μιχαιρίνας, ο Υποστράτηγος της ΕΑ και Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κος Σφακιανάκης, οι Διευθύνων Σύμβουλος και Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ΔΕΘ- HELEXPO Κυριάκος Ποζρικίδης και Αλέξης Τσαξιρλής και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Καστρινάκης. Στο πλαίσιο των χαιρετισμών, ο κος Κορπάκης μετέφερε την αγάπη του Υπουργού στα παιδιά και τους δασκάλους τους και ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της πρωτοβουλίας για την συνύπαρξη «Εργοστασίου και Μουσείου Σοκολάτας» και Δίωξης Ηελκτρονικού Εγκλήματος. 
Τις ευχαριστίες του προς την ΔΕΘ-HELEXPO και την ΔΙ.Δ.Η.Ε., εξέφρασε και ο κος Μιχαιρίνας που εξήρε το έργο και την κοινωνική προσφορά της ΔΙ.Δ.Η.Ε. 
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO Κυριάκος Ποζρικίδης, ευχαρίστησε την Ελληνική Αστυνομία αλλά και την Αττική που αγκάλιασε το «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας». Απευθυνόμενος στα παιδιά των σχολείων που ήταν παρόντα στα εγκαίνια, τόνισε επίσης ότι «το διαδίκτυο και η σοκολάτα απαιτούν σωστή δοσολογία, κάτι που θα μάθετε αργότερα κατά την διάρκεια της ενημερωτικής ημερίδας». 
Τις ευχαριστίες τους προς όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης εξέφρασε τόσο ο κος Καστρινάκης όσο και η Διευθύντρια του 10ου Γυμνασίου Περιστερίου κα Πλαστουργού. Ακολούθησε ενημερωτική ημερίδα από τον Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγο Εμμανουήλ Σφακιανάκη και εξειδικευμένους αξιωματικούς της Υπηρεσίας για την αναλυτική ενημέρωση των παιδιών και των εκπαιδευτικών. 
Ο κ. Σφακιανάκης τόνισε τους κινδύνους του διαδικτύου και σε ότι αφορά τον εθισμό, ενώ υπογράμισε την ανάγκη πληρέστερης ενημέρωσης γονέων και παιδιών για τα θέματα που αφορούν την ασφαλή πλοήγηση. 
Η συνύπαρξη του «Εργοστασίου και Μουσείου Σοκολάτας» και της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνδυάζει ιδανικά το τερπνόν μετά του ωφελίμου. 
Χρήσιμες Πληροφορίες 
Ωράρια λειτουργίας 
Καθημερινά: 9:00 - 19:00 
Σάββατο: 11:00 - 21:00 & 
Κυριακή 11:00 – 19:00 
www.ErgostasioSokolatas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου