Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Αύριο η παρουσίαση της υποψηφιότητας των Δελφών...


... ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης

Αύριο το απόγευμα στην Παλαιά Βουλή, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της υποψηφιότητας των Δελφών ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.
Στην εκδήλωση , που θα ξεκινήσει με καλωσόρισμα από τη συντονίστρια της βραδιάς, δημοσιογράφο Κλέλια Χαρίση, θα υπάρξουν σύντομες ομιλίες από τους :
• Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνο Μπακογιάννη 
• Πρόεδρο ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκά Υπερήφανο 
• Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών κ. Αθανάσιο Μαρκόπουλο 
• Δήμαρχο Δελφών κ. Αθανάσιο Παναγιωτόπουλο 
Ακολούθως θα γίνει παρουσίαση του εγχειρήματος από τον Καθηγητή Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του Τ.Ε.Ι. Αθηνών και Συντονιστή του Φακέλου της υποψηφιότητας κ. Γιώργο Παναγιάρη.
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα βραβευθεί από το Δήμαρχο Δελφών ο κ. Michael Scott, Καθηγητής Κλασικής και Αρχαίας Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Warwick, συγγραφέας δυο βιβλίων για τους Δελφούς και παρουσιαστής ντοκιμαντέρ για την αρχαία Ελλάδα στο BBC, στο National Geographic και στο History Channel και θερμός υποστηρικτής της υποψηφιότητάς μας.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά ο συνθέτης Νίκος Ξανθούλης, ζωντανεύοντας την αρχαία λύρα των Δελφών, ο μοναδικός ερμηνευτής Βασίλης Γισδάκης, η βραβευμένη τραγουδίστρια και συνθέτης Φένια Χρήστου, ο διεθνώς καταξιωμένος κρουστός Αλέκος Χρηστίδης, το Σύνολο Πνευστών των καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Άμφισσας και η Παιδική Χορωδία του Ωδείου Άμφισσας.
Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου