Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Αίγυπτος: Δραματική τροπή με την πτώση του αεροσκάφους και "στροφή" κρατήσεων προς Ισπανία και Ελλάδα


- So sad for the Egyptian tourism businesses and employees. Sharm el-Sheikh shutdown affects 20,000 British tourists, "τιτίβισμα" από τον Ανδρέα Ανδρεάδη
- Φόβοι για ενδεχόμενο βόμβας στο Ρωσικό αεροσκάφος, μαζικές ακυρώσεις πτήσεων 

Η Μεγάλη Βρετανία σταμάτησε όλες τις πτήσεις από και προς το τουριστικό θέρετρο Sharm el-Sheikh της Αιγύπτου, αναφέροντας ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο τα αίτια για το ρωσικό αεροπορικό δυστύχημα στο Σινά, να οφείλονται σε εκρηκτικό μηχανισμό. 
EasyJet, Thomson Airways, Thomas Cook και British Airways είναι μεταξύ των εταιρειών που ακυρώνουν όλες τις πτήσεις προς και από το θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας, μετά την προειδοποίηση του Υπουργείου Εξωτερικών. 
Ταξιδιωτικά πρακτορεία με πελάτες στα θέρετρα της Ερυθράς Θάλασσας, δήλωσαν ότι βρίσκονται σε συνεννόηση με το Προξενικό γραφείο προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση για τους παραθεριστές. 
Το όλο θέμα έχει δημιουργήσει μεγάλη συζήτηση στην WTM που βρίκσεται σε εξέλιξη και βέβαια το κλίμα στο αιγυπτικαό περίπτερο είναι απερίγραπτο.
Τουριστικοί παράγοντες που είναι σε θέση να γνωρίζουν, τονίζουν ότι η εξέλιξη αυτή, δεδομένου ότι στην Αγγλία υπάρχουν σε εξέλιξη οι προκρατήσεις για το 2016, θα κατευθύνουν τους τουρίστες πρωτευόντως στην Ισπανία και δευτερευόντως στην Ελλάδα. 
"Είμαστε σε συνεννόηση με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τη διακοπή των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο του Sharm el-Sheikh αλλά και όσον αφορά τη βοήθεια που μπορούμε να προσφέρουμε στα μέλη και τους πελάτες μας στο θέρετρο, και αυτούς που πρόκειται να επιστρέψουν", είπε εκπρόσωπος του Συνδέσμου των Βρετανικών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ABTA).
"Εμείς θα παρέχουμε περαιτέρω ενημερώσεις όταν αυτές είναι διαθέσιμες." Η αναστολή των πτήσεων αναμένεται να επηρεάσει περίπου 20.000 Βρετανούς ταξιδιώτες οι οποίοι βρίσκονται στα θέρετρα της Ερυθράς Θάλασσας της χερσονήσου του Σινά.
Τόσο η Αίγυπτος όσο και η Ρωσία, υποβαθμίζουν το ενδεχόμενο η συντριβή να συνδέεται με την τρομοκρατία και απορρίπτουν τους ισχυρισμούς της ευθύνης από μια ομάδα ισλαμιστών στο Σινά.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου επιτέθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο για την αναστολή των πτήσεων, χαρακτηρίζοντας ως «πρόωρη και αδικαιολόγητη» κίνηση, η οποία θα βλάψει την τουριστική βιομηχανία της χώρας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου