Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Τα επαγγελματικά ταξίδια στη Δυτική Ευρώπη, αναμένεται να αυξηθούν...


H πρόσφατη έκθεση του Ιδρύματος GBTA, BTI Western Europe Outlook που κυκλοφόρησε στις 9 Νοεμβρίου, έδειξε ότι η Γερμανία ηγείται της ανάπτυξης με αύξηση 10% στα επαγγελματικά ταξίδια το 2015. 
Η έκθεση αυτή, προβλέπει επίσης ότι οι δαπάνες των επιχειρήσεων που αφορούν επαγγελματικά ταξίδια στη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ιταλία είναι πιθανό να αυξηθούν περισσότερο από 6%, τόσο κατά το τρέχον έτος (6,4%) όσο και το επόμενο έτος (6,3%), υποδηλώνοντας ότι η οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης κερδίζει έδαφος και είναι στο σωστό δρόμο ώστε να ξεμπλοκάρει πλέον. 
Οι πέντε αυτές αγορές αντιπροσωπεύουν το 70% του συνόλου της αγοράς των επαγγελματικών ταξιδιών στην Δυτική Ευρώπη. 
Αυτό σημαίνει ότι η αγορά των επαγγελματικών ταξιδιών θα αυξηθεί σε 210.600 εκατομμύρια $ το 2016, μετά την ανάκαμψη που είχε το 2014 και την υπέρβαση του ορίου των 186.3 εκατ. $.
Η εξαμηνιαία έρευνα, διενεργήθηκε από την πλευρά της εκπαιδευτικής και της ερευνητικής ομάδας των GBTA (Global Business Travel Association) και χρηματοδοτήθηκε από τη Visa. 
Η Catherine McGavock, Περιφερειακή Αντιπρόεδρος του GBTA, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι η οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης επιταχύνεται. 
Στην πραγματικότητα, η αύξηση των επαγγελματικών ταξιδιών είναι ισχυρότερη σε σύγκριση με την μέτρια οικονομική ανάπτυξη, με τη Γερμανία να σημειώνει διψήφια αύξηση των δαπανών και την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο να αναφέρουν ποσοστό μεγαλύτερο από 7% το 2015. Ωστόσο, η παγκόσμια οικονομική αβεβαιότητα θέτει σε κίνδυνο την περαιτέρω αύξηση του ρυθμού των επαγγελματικών ταξιδιών. 
Για πολλές επιχειρήσεις, αυτό αντιμετωπίζεται ως μια αρκετά συγκρατημένα αισιόδοξη προοπτική. Η Γερμανία, η οποία αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 20% της δραστηριότητας «επαγγελματικά ταξίδια» στη Δυτική Ευρώπη, είναι αυτή που συνεισφέρει περισσότερο από όλους στον τομέα αυτό. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επίσης μια ισχυρή απόδοση καθώς έχει βελτιωθεί αρκετά η κατάσταση της απασχόλησης και η μείωση των τιμών της ενέργειας έχουν οδηγήσει σε μια αύξηση της κατανάλωσης. 
Για την Ισπανία τώρα, που συνεχίζει να επιταχύνει την οικονομική της ανάπτυξη, αναμένεται ότι η αύξηση των επαγγελματικών ταξιδιών θα είναι ισχυρή κατά το τρέχον έτος. 
Από την άλλη πλευρά, η Γαλλία και η Ιταλία, αντιμετωπίζουν προκλήσεις καθώς η οικονομική τους αδυναμία επηρεάζει αρνητικά τους ρυθμούς ανάπτυξης των επαγγελματικών ταξιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου