Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

Aegean Airlines: Αύξηση εσόδων και κερδών στο 9μηνο!!!

- Στα 81,9 εκατ. ευρώ τα κέρδη της εταιρίας 

- Στο +17% η επιβατική κίνηση 

Ενισχυμένα κατά 4% εμφανίζονται τα καθαρά κέρδη της Aegean Airlines, τα οποία διαμορφώθηκαν σε 81,9 εκατομμύρια ευρώ στο 9μηνο του 2015, ενώ και η επιβατική κίνηση της εταιρίας το ίδιο διάστημα αυξήθηκε κατά 17% και διαμορφώθηκε στα 9,2 εκατ. επιβάτες… 
Στο τρίτο και σημαντικότερο τρίμηνο του έτους από πλευράς εποχικότητας της ζήτησης, παρά τις σημαντικές προκλήσεις από την πολιτική και οικονομική συγκυρία, η Aegean κατάφερε να αυξήσει την επιβατική κίνηση εξωτερικού κατά 29%, τα συνολικά έσοδα κατά 12% και τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους κατά 7% στα €67,2 εκατ., ενώ και τα ενοποιημένα έσοδα της εταιρίας ανήλθαν σε €792,2 εκατ., αυξημένα κατά 8% σε σχέση με το 2014. 
 Κύριοι παράγοντες που συνέβαλαν στα θετικά αποτελέσματα της επιβατικής κίνησης, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, υπήρξαν η δυναμική αξιοποίηση του δικτύου εξωτερικού και η ωρίμανση δρομολογίων, η ενίσχυση της συνδεσιμότητας του δικτύου και η αύξηση κατ’ επέκταση των τουριστικών αφίξεων στη χώρα και κυρίως στην Αθήνα.
Και στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, τα οποία δεν παρουσίασαν αύξηση το 2015 σε συνολικές αεροπορικές αφίξεις εξωτερικού, η Aegean κατέγραψε αυξητικές τάσεις, εστιαζόμενη ιδιαίτερα στις δύο βάσεις της στο Ηράκλειο και στη Ρόδο όπου η αύξηση της κίνησης εξωτερικού ανήλθε σε 30%. 
Οι οικονομίες κλίμακας και οι ωφέλειες από τη μείωση του κόστους καυσίμου οδήγησαν σε πτώση του μοναδιαίου κόστους το τρίτο τρίμηνο, παρά τη σημαντική επιβάρυνση που προήλθε από την ενδυνάμωση του δολαρίου, την αύξηση των χρεώσεων αεροναυτιλίας, αλλά και του ΦΠΑ κατά 10 μονάδες (από 13% σε 23%) στην Ελλάδα. Τα ταμειακά διαθέσιμα, συμπεριλαμβανομένων και των βραχυπρόθεσμων χρηματοοικονομικών επενδύσεων, διαμορφώθηκαν σε €302 εκατ. στις 30 Σεπτεμβρίου 2015. 
Μιλώντας για τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας, ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, διευθύνων σύμβουλος της Aegean, ανέφερε σχετικά: «Το 2015 συνεχίσαμε με συνέπεια την αναπτυξιακή μας πολιτική, έχοντας πλέον προσθέσει πάνω από 40 προορισμούς εξωτερικού μετά την εξαγορά της Olympic Air. Βελτιώσαμε σημαντικά τη συνδεσιμότητα με τα νησιά, στηρίζοντας την κίνηση εσωτερικού με χαμηλότερες τιμές, αλλά και διπλασιάζοντας σε 3 χρόνια τους διερχομένους επιβάτες εξωτερικού μέσω του κόμβου των Αθηνών. 
Το τρίτο και σημαντικότερο τρίμηνο του έτους, το οποίο ξεκίνησε με αρκετές προκλήσεις, καθώς στις αρχές Ιουλίου αντιμετωπίσαμε σημαντική απώλεια στις κρατήσεις λόγω των capital controls, μείναμε πιστοί στο επενδυτικό μας πλάνο και καταφέραμε να παραλάβουμε 3 ολοκαίνουργα αεροπλάνα με κλειστές τράπεζες στην Ελλάδα. O ρυθμός των κρατήσεων επανήλθε και καταφέραμε τελικά να εισπράξουμε τις θετικές αποδόσεις των επενδύσεων που υλοποιήσαμε σε στόλο, προορισμούς και υπηρεσίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Ρόδο, το Ηράκλειο και τις υπόλοιπες βάσεις της περιφέρειας όπου προσθέσαμε χωρητικότητα, ο ρυθμός ανάπτυξης εξωτερικού ήταν πολλαπλάσιος από το σύνολο της αγοράς». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου