Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

11.700 επισκέπτες στην «Ανατολική Μακεδονία Θράκη»


Την καλύτερη επανεκκίνηση έκανε η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη», που διοργανώθηκε από τις 20 έως τις 22 Νοεμβρίου στην Κομοτηνή, έπειτα από έναν χρόνο απουσίας. 
Σε ένα τριήμερο 11.700 επισκέπτες πέρασαν τις πύλες της έκθεσης, μέγεθος που υπογραμμίζει τη σημασία της για την ευρύτερη περιοχή, αλλά και την «δίψα» επιχειρήσεων και παραγωγικών φορέων για έναν αξιόπιστο μοχλό ανάπτυξης, προβολής της τοπικής παραγωγής, αλλά και δημιουργίας διαύλων επικοινωνίας με τις όμορες χώρες. 
Η έκθεση, που διοργανώθηκε από τη ΔΕΘ-Helexpo σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, έκανε το πρώτο βήμα προς ένα νέο κεφάλαιο της ιστορίας της, ενώ παράλληλα με τους εμπορικούς επισκέπτες προσέλκυσε και τους απλούς επισκέπτες, που είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων.
Μετά την επιτυχημένη αυτή επιστροφή τόσο ο εθνικός εκθεσιακός φορέας όσο και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης άρχισαν να σχεδιάζουν μια ακόμα δυναμικότερη έκθεση για την επόμενη χρονιά, που θα εδραιώσει τον ρόλο της στην περιοχή, αποκτώντας παράλληλα υπερτοπικό και διεθνή χαρακτήρα. Στην φετινή Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη» συμμετείχαν περισσότεροι από 70 άμεσοι και πάνω από 120 έμμεσοι εκθέτες, με πλήρη κάλυψη του εκθεσιακού χώρου. Σύσσωμη ήταν η παρουσία του επιμελητηριακού κόσμου, μέσω του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, των Επιμελητηρίων Ξάνθης και Δράμας, αλλά και επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης, του Επαγγελματικού και του Βιοτεχνικού (ΕΕΘ και ΒΕΘ). Στη φετινή διοργάνωση επανήλθε και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ενώ συμμετείχαν επίσης η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και ο δήμος Κομοτηνής. Έντονη ήταν η παρουσία και τουρκικών επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου