Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της easyjet που πήγαινε Ηράκλειο


Ένα αεροσκάφος της easyJet που εκτελούσε το δρομολόγιο Γκάτγουικ-Ηράκλειο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Μάρκο Πόλο της Βενετίας, καθώς ο πιλότος έχασε τις αισθήσεις του στα μισά της πτήσης και ενώ είχε τον έλεγχο του αεροπλάνου. 
Το συμβάν έρχεται λίγες ημέρες μετά τον θάνατο εν πτήσει πιλότου της American Airlines, σε εσωτερική πτήση στις Η.Π.Α..
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια στη Βενετία από τον συγκυβερνήτη, που ευτυχώς την ώρα του μπλακ-άουτ του συναδέλφου του βρισκόταν στο πιλοτήριο και μπόρεσε να δράσει αστραπιαία. 
Κατά την άφιξη του αεροπλάνου στη Βενετία, ένα ασθενοφόρο περίμενε στο αεροδρόμιο για να παραλάβει τον ζαλισμένο πιλότο και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, ώστε να υποβληθεί στις απαιτούμενες εξετάσεις.
Το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν 164 επιβάτες είχε αναχωρήσει από το Λονδίνο στις 7.25 το πρωί όμως η easyJet περίμενε μέχρι το μεσημέρι για να ανακοινώσει την αναγκαστική προσγείωση της πτήσης. 
Στη συνέχεια, η εταιρεία διέθεσε ένα άλλο αεροσκάφος της για να μεταφέρει τους επιβάτες στο Ηράκλειο, όπου έφτασαν αργά το απόγευμα.
Μετά και από αυτό το συμβάν μάλλον θα επιταχυνθεί η λήψη μέτρων, τόσο από τις παγκόσμιες αρχές, όσο και από τα κράτη, που θα προλαμβάνουν την υπερβολική επιβάρυνση των χειριστών από τις νέες συνθήκες στις αερομεταφορές.

1 σχόλιο:

  1. Ανακοίνωση

    «Η easyJet μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η πτήση EZY5461 από Λονδίνο Gatwick προς το Ηράκλειο, με εκμισθωμένο αεροσκάφος από την Τιτάνα, άλλαξε πορεία για τη Βενετία, λόγω της ξαφνικής αδιαθεσίας του καπετάνιου που χρειαζόταν άμεση ιατρική βοήθεια. Ο συγκυβερνήτης εκτέλεσε προσγείωση ρουτίνας, σύμφωνα με τους κανονισμούς. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια και η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης έφτασε αμέσως με την άφιξή του αεροσκάφους. Για την easyJet, η ασφάλεια και η ευημερία των επιβατών και του πληρώματος, αποτελεί πάντα πρώτη προτεραιότητα.

    Η easyJet έστειλε ένα αεροσκάφος αντικατάστασης, μαζί με καινούργιο πλήρωμα από Λονδίνο Gatwick προς Βενετία, για να εκτελέσει την πτήση προς το Ηράκλειο. Οι επιβάτες είχαν έγκαιρη και άμεση ενημέρωση και τους δόθηκαν (κουπόνια) για ροφήματα/αναψυκτικά.

    Ζητούμε συγγνώμη για την όποια αναστάτωση μπορεί να προκλήθηκε στους επιβάτες λόγω αυτής της εκτροπή και καθυστέρησης της πτήσης.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή