Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Οι Βρετανοί τουρίστες «αποφεύγουν τις μουσουλμανικές χώρες»


- Και η Ελλάδα στις χώρες που "σκέφτονται" οι Βρετανοί να αποφύγουν...

Τρεις στους τέσσερις Βρετανούς τουρίστες αποφεύγουν ισλαμικές χώρες μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές ενέργειες, σύμφωνα με μια νέα έρευνα από την εταιρεία ταξιδιών Travelzoo. 
Σχεδόν το ίδιο ποσοστό ανέφερε ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα τους απέτρεψε να ταξιδέψουν μέσω της σήραγγας της Μάγχης ή με την Eurostar. 
Περισσότεροι από τους μισούς δήλωσαν ότι οι πρόσφατες τρομοκρατικές ενέργειες (54%) και το μεταναστευτικό πρόβλημα (51%) έχουν επηρεάσει ριζικά το πώς αισθάνονται για το να ταξιδεύουν στο εξωτερικό. 
Πάνω από το ήμισυ παραδέχθηκε ότι η τρομοκρατική επίθεση στην Τυνησία τους έκανε να αναβάλουν το σχεδιασμό ή την κράτηση των διακοπών οπουδήποτε στο εξωτερικό.
Συνήθως, όταν η Βρετανία έχει ένα δροσερό και υγρό καλοκαίρι, είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε διακοπές σε ένα ζεστό μέρος. Τα γεγονότα αυτού του καλοκαιριού, ωστόσο, έχουν επηρεάσει τις επιλογές των Βρετανών καταναλωτών σχετικά με το πού να πάνε, είπε ο Yeganeh Morakabati, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Bournemouth. 
Η έρευνα διαπίστωσε πάνω από το ήμισυ (54%) αισθάνονται σύγχυση σχετικά με το πού είναι ασφαλές να ταξιδέψει, και σχεδόν το ένα τρίτο παραδέχθηκε ότι δεν γνωρίζουν ποιες χώρες πρέπει να αποφεύγουν. 
Ο εκπρόσωπος Louise Hodges, δήλωσε: «Είναι σαφές ότι μετά από μια ταραχώδη χρονιά με πολλά γεγονότα σε τουριστικούς προορισμούς η ασφάλεια, είναι υψίστης σημασίας για τους Βρετανούς πολίτες που ψάχνουν να κάνουν επιλογές για το που να ταξιδέψουν στο επόμενο διάστημα.
Χειμερινές διακοπές με ήλιο για τους Βρετανούς τουρίστες είναι τυπικά στις Καναρίους Νήσους ή στην περιοχή της Βόρειας Αφρικής, όπου η σύντομη διάρκεια της πτήσης και οι υψηλές θερμοκρασίες, είναι θετικοί παράμετροι. 
Οι Κανάριοι Νήσοι είναι δημοφιλείς και πάλι φέτος, όμως γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι αποφεύγουν τη Βόρεια Αφρική, επιλέγοντας προορισμούς που πιστεύουν ότι είναι ασφαλέστεροι. 
Οι Ισλαμικές χώρες, ιδίως προκαλούν μεγάλη ανησυχία στους Βρετανούς επισκέπτες. 
Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι καταναλωτές του Ηνωμένου Βασιλείου αισθάνονται πιο ασφαλείς στα ταξίδια στις Καναρίους Νήσους, στην Καραϊβική ή την Αυστραλία για το χειμωνιάτικο ήλιο φέτος. 
Για τα ταξίδια κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών, οι Βρετανοί εμπιστεύονται περισσότερο την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία και τις ΗΠΑ. 
Δουλεύοντας με τους καταναλωτές και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, το Travelzoo διαπίστωσε ότι η Τυνησία, το Μαρόκο, η Αίγυπτος, η Ελλάδα και η Ταϊλάνδη, που είναι παραδοσιακά δημοφιλείς προορισμοί για τους Βρετανούς τουρίστες, είναι πλέον προορισμοί στους οποίους φοβούνται να ταξιδέψουν
Είναι ενδεικτικό ότι μετά την τραγική τρομοκρατική επίθεση τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, λιγότεροι από το 1% των Βρετανών τουριστών δήλωσαν ότι θα το σκεφτούν να επισκεπτούν την Τυνησία, ακόμη και αν η ταξιδιωτική οδηγία αρθεί. 
Αν και σε γενικές γραμμές η επιθυμία για ταξίδια δεν παρουσιάζει κανένα σημάδι ύφεσης, διαπιστώνονται αλλαγές στις επιλογές που κάνουν οι άνθρωποι όταν επιλέγουν για τις διακοπές τους. Οι Βρετανοί τουρίστες θέλουν τώρα να ταξιδέψουν σε μέρη που αισθάνονται ότι ξεφεύγουν από τις πρόσφατες αναταραχές στη Μέση Ανατολή και τα μέρη της Ευρώπης, και σχεδόν τα δύο τρίτα ψάχνουν σε προορισμούς που δεν θα είχαν καν σκεφτεί, πριν αρχίσουν να αναζητούν ασφαλείς τοποθεσίες διακοπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου