Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Προ των πυλών το συνέδριο της ΑΒΤΑ στη Μεσσηνία


Μετά από συντονισμένη και μεθοδική προσπάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Αναπτυξιακής Πελοποννήσου Α.Ε., το Costa Navarino της Πύλου επελέγη ως τόπος διεξαγωγής της ετήσιας συνάντησης Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων και δημοσιογράφων (Association of British Travel Agents) που θα πραγματοποιηθεί από 12 έως 14 Οκτωβρίου 2015. 
Το ετήσιο συνέδριο της ΑΒΤΑ αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά γεγονότα παγκοσμίως με πλήθος διεθνών προορισμών να διεκδικούν τη διοργάνωσή του κάθε χρόνο. 
Πρόκειται για ένα συνέδριο όπου συμμετέχουν περισσότεροι από 500 tour operators, travel agents, εκπρόσωποι εταιρειών διαδικτύου καθώς και τουριστικοί συντάκτες από τα σημαντικότερα έντυπα της βρετανικής αγοράς. 
Η επιλογή του τόπου διεξαγωγής του συνεδρίου αποτελεί “ψήφο εμπιστοσύνης” για τον εκάστοτε προορισμό.
Εμπιστοσύνη που συνεπάγεται αύξηση επισκεπτών της τάξης του 25% για τα επόμενα 4 χρόνια από τη φιλοξενία της διοργάνωσης. 
Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Αναπτυξιακή Πελοποννήσου Α.Ε., ως επίσημος φορέας υλοποίησης, διοργανώνει ειδική εκδήλωση καλωσορίσματος στην Πύλο για τους συνέδρους της ΑΒΤΑ, τους τοπικούς φορείς και τους δημοσιογράφους. 
Επίσης, για να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη της διοργάνωσης για την Πελοπόννησο, θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο βέλτιστων πρακτικών προώθησης προορισμών, με συμμετοχή ειδικών αλλά και προσωπικοτήτων διεθνούς φήμης, που θα απευθύνεται σε δημοσιογράφους, τοπικούς φορείς και επιχειρηματίες. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλη η τριήμερη διοργάνωση πλαισιώνεται από ένα πλούσιο πρόγραμμα κοινωνικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων με επίκεντρο την προβολή των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων του προορισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου