Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Καταγγελίες για “μαύρα καταλύματα” σε εκδήλωση του Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων Κρήτης


Με καταγγελίες για “μαύρα καταλύματα” στην Κρήτη αλλά και με βραβεύσεις πραγματοποιήθηκε, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης. 
Η εκδήλωση έγινε με τα μέλη και τους συνεργάτες του συνδέσμου να συναντιούνται, να βραβεύουν μέλη που συνταξιοδοτούνται, αλλά και εργαζόμενους που επέδειξαν σημαντική απόδοση και ζήλο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πριν την έναρξη της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των Ζαχαρία Μπαντουβά, Σπύρου Γκίνη, Μιλτιάδη Καράτζη, Χαράλαμπου Γιαννούλη & Νίκου Σκουλή εκλεκτών μελών της Οικογένειας του Τουρισμού που απεβίωσαν το προηγούμενο έτος. 
Στην καθιερωμένη ομιλία του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μιχάλης Βλατάκης τόνισε μεταξύ άλλων: «Κάθε χρόνο που ετοιμάζουμε τον χαιρετισμό αυτό αναρωτιόμαστε αν θα αφήσουμε τα ίδια λόγια η λόγω των περιστάσεων θα πρέπει κάτι να αλλάξουμε.
Παρά το ότι θα θέλαμε πολύ να μην είναι ο Τουρισμός ο μοναδικός μοχλός ανάπτυξης στην χώρα, δυστυχώς η ευτυχώς αυτό εξακολουθεί να γίνεται, όπως και το ότι η Κρήτη μας εξακολουθεί να τραβάει την ‘’αμαξοστοιχία’’ του Τουρισμού της Ελλάδας. 
Έχουμε μια μικρή μείωση αριθμητικά παρά την μεγάλη μείωση των Ρώσων αλλά και των γνωστών προβλημάτων (GREXIT & CAPITAL CONTROLS). 
Πόσο θα θέλαμε όμως να σας πούμε ότι επιτέλους τα έσοδα είναι ανάλογα έστω και αυτών των ελαφρά μειωμένων αφίξεων, δεν μπορούμε όμως ούτε και φέτος να το πούμε διότι έγιναν μεγάλες προσφορές και μειώσεις τιμών. 
Για να γίνει αυτό (Δηλ. έσοδα ανάλογα των αριθμών των αφιχθέντων )θέλει πολύ , σοβαρή και ομαδική δουλειά. 
Πρέπει να επιδιώξουμε ποιότητα εκτός των αριθμών που θα μας επιβάλουν σαν ‘’MUST ‘’ προορισμό και όχι ‘’ΚΑΤ’ΑΝΑΓΚΗΝ’’ διότι έκλεισε η αγορά της Τυνησίας η μειώθηκε λόγω γεγονότων αυτή της Τουρκίας». Ο ίδιος πρόσθεσε μεταύ άλλων: «Φέτος στέλνουμε κραυγή αγωνίας για τα ‘’Μαύρα’’ καταλύματα που σαν λαίλαπα στερούν έσοδα από όλους μας και κυρίως από το κράτος που τόσο έχει ανάγκη ο κοινωνικός ιστός εν μέσω της κρίσης
που περνάμε. Είναι τα χιλιάδες ’’Μαύρα’’ καταλύματα, δεν μπορούν ειλικρινά να υπολογιστούν (μόνο στα Χανιά τα υπολογίζουμε 1.500 και το υπερδιπλάσιο σε όλη την Κρήτη). 
Φανταστείτε ότι εκατοντάδες αλλοδαποί που διαθέτουν σπίτια στην Κρήτη τα ενοικιάζουν μέσω Internet στις χώρες τους σε ομοεθνείς τους και όχι μόνο, χωρίς άδεια από τον ΕΟΤ, χωρίς παραστατικά και απόδοση φόρων. Το πρόβλημα μεγιστοποιείται όπου πετούν οι εταιρείες χαμηλού κόστους οι οποίες μακροπρόθεσμα διώχνουν τους Tour Operator και ενισχύουν τα ‘’Μαύρα Πακέτα’’. Κράτος και φορείς ας ενεργοποιηθούμε προτού να είναι αργά, πολύ αργά….». 
Ακόμα ο ίδιος αφού αναφέρθηκε στην «κρατική αντιμετώπιση του Τουρισμού» και σχολίασε ότι «η ‘’αγελάδα’’ θέλει προσοχή για να δίνει γάλα, η υπερφορολόγιση, η αύξηση του ΦΠΑ και κινήσεις όπως ο υπερδιπλασιασμός των εισόδων στους αρχαιολογικούς χώρους θα σκοτώσουν την αγελάδα και μια νεκρή αγελάδα δεν δίνει γάλα..!!», πρόσθεσε μεταξύ άλλων: 
«Είμαστε κοντά στην κοινωνία ζούμε το ‘’πρόβλημα’’ και θέλουμε να στηρίξουμε την Πατρίδα σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, αλλά κάθε κίνηση που αφορά τον Τουρισμό πρέπει να γίνεται κατόπιν συνεννόησης για το πώς και πότε. 
Η Κρήτη αποτελεί όμως πέραν της ατμομηχανής και λαμπρό παράδειγμα ποιοτικών υπηρεσιών όπως δείχνουν τα στατιστικά και τα ιντερνετικά αξιολογήματα Τουριστικών Υπηρεσιών (δυστυχώς δεν θα έλεγα υποδομών !!) ,αυτό κυρίως οφείλεται στους παρόντες και τις ασταμάτητες προσπάθειες ΟΛΩΝ σας, με ειδική μνεία για την επιτυχία αυτή στους ‘’καλύτερους υπαλλήλους της σαιζόν ‘’ που διακρίθηκαν για τον ζήλο τους, την επαγγελματικότητά τους και την προσφορά τους . 
Τους ‘’Πρεσβευτές του Τουρισμού ’’ όπως τους αποκαλούμε». Όλοι οι τιμώμενοι παρέλαβαν αναμνηστική πλακέτα και δώρο ένα αεροπορικό εισιτήριο προσφορά των AEGEAN & SKY EXPRESS
Μετά από κλήρωση το χρηματικό έπαθλο των 1.000€ κέρδισε ο Μπουρνάκης Νίκος και των 500€ η Λικάκη Λία». 
ΠΗΓΗ: /www.haniotika-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου