Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Πιστοποίηση για το The Westin Resort, Costa Navarino


- Το The Westin Resort, Costa Navarino, λαμβάνει πιστοποίηση βιωσιμότητας από το Travelife 

Η βιωσιμότητα των ξενοδοχείων αποκτά διεθνή αναγνώριση 15 Οκτωβρίου 2015, Αθήνα - Το ξενοδοχείο The Westin Resort, Costa Navarino, στην Ελλάδα, έλαβε πρόσφατα την πιστοποίηση Travelife Gold. 
Η πιστοποίηση Travelife Gold απονεμήθηκε επίσημα κατά τη διάρκεια του ετήσιου Συνεδρίου των Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων, ABTA, που πραγματοποιήθηκε στην Costa Navarino από τις 12 έως 14 Οκτωβρίου, αναγνωρίζοντας τα σημαντικά επιτεύγματα του προορισμού ως προς τη βιωσιμότητα της λειτουργίας του. 
Η πιστοποίηση βιωσιμότητας Travelife Gold απονέμεται σε ξενοδοχεία που έχουν αποδείξει το σεβασμό και τη δέσμευσή τους σε βασικά κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά θέματα. Το The Westin Resort, Costa Navarino έλαβε τη σχετική πιστοποίηση έπειτα από ενδελεχή έλεγχο στις εγκαταστάσεις αποδεικνύοντας ότι πληροί όλα τα κριτήρια πιστοποίησης του Travelife Gold.
Στο πλαίσιο απονομής της πιστοποίησης, ο κ Jirayr Kececian, Γενικός Διευθυντής του Ξενοδοχειακού συγκροτήματος Starwood Hotels, Costa Navarino επιβεβαιώνει ότι: "Η περιβαλλοντική και κοινωνική ευθύνη βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της Costa Navarino. Επιπλέον, για μας στα Starwood Hotels & Resorts, η αειφόρα και υπεύθυνη λειτουργία αποτελεί προτεραιότητα. Παράλληλα αποτελεί δέσμευση για εμάς να ακολουθούμε συνεχώς μια ολιστική προσέγγιση της περιβαλλοντικής, οικονομικής και κοινωνικής μας ευθύνης". Ειδικότερα, τα επιτεύγματα του προορισμού αναπτύσσονται σε δύο επίπεδα, καλύπτοντας τόσο τους κοινωνικο-οικονομικούς όσο και τους περιβαλλοντικούς παράγοντες. 
Κοινωνικά και οικονομικά επιτεύγματα: 
- Απασχόληση εργαζομένων από την περιοχή σε ποσοστό 70%. 
- Καλλιέργεια μιας ισχυρής εταιρικής κουλτούρας, με το 94% των εργαζομένων να είναι υπερήφανοι που εργάζονται για το The Westin Resort Costa Navarino. 
- Προμήθεια πρώτων υλών από τοπικούς παραγωγούς σε ποσοστό 60%. - Συμβολή στην αύξηση του ετήσιου εισοδήματος των τοπικών εστιατορίων κατά €2.350.000 από τους επισκέπτες στην Costa Navarino. 
- Επένδυση στη διεθνή προβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία συνέβαλε στην αύξηση του αριθμού των επισκεπτών στην περιοχή κατά 80% το 2014. 
- Δημιουργία του Navarino Brand με στόχο την προώθηση της Μεσσηνιακής διατροφής και πολιτισμού σε διεθνές επίπεδο. - Δημιουργία του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλης για την εκπαίδευση των τοπικών παραγωγών και την επένδυση στο γεωργικό τομέα. 
- Διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων με την συμμετοχή 450 τοπικών επιχειρήσεων 
- Βελτίωση της τοπικής οικονομίας και αποτελεσματική προώθηση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό.  
Περιβαλλοντικά επιτεύγματα: 
- Κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου 12 ΜWp ενός από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα, διασυνδεδεμένο στο εθνικό δίκτυο που παρέχει ετησίως περισσότερη ανανεώσιμη ενέργεια από τις τρέχουσες ανάγκες της CN. στην Ελλάδα, δημιουργώντας πλεόνασμα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το οποίο τροφοδοτεί το εθνικό δίκτυο για την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας που ξεπερνά τις ανάγκες. 
- Ανάπτυξη του μεγαλύτερου υπόγειου γεωθερμικού συστήματος στην Ευρώπη με δίκτυο αγωγών που εκτείνεται σε 123 χιλιόμετρα κάτω από το γήπεδο γκόλφ. - Μεταφύτευση 16.000 ελαιόδεντρων και 8.000 διαφορετικών δέντρων με την ολοκλήρωση της κατασκευής των εγκαταστάσεων. 
- Θέσπιση προγραμμάτων προστασίας του Αφρικανικού χαμαιλέοντα στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας όπου συναντώνται 271 πουλιά. 
- Πρόγραμμα προστασίας της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta με τη χρήση GPS. 
- Ίδρυση του Navarino Natura Hall, του διαδραστικού κέντρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, το οποίο έχουν επισκεφτεί μέχρι στιγμής 3.000 μαθητές τοπικών σχολίων.. 
- Χρήση 100% ανανεώσιμων πηγών νερού (απορροή τοπικού ποταμού και επιτόπια μονάδα επεξεργασίας λυμάτων) για όλες τις ανάγκες άρδευσης. 
Ως προς τη σημασία της βιωσιμότητας, ο Βασίλης Καρακούσης, Διευθυντής Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης της TEMES Α.Ε. ανέφερε σχετικά: «Η έννοια της αειφορίας και η δέσμευσή μας για μια τουριστική ανάπτυξη που σέβεται το περιβάλλον και τις παραδόσεις της Μεσσηνίας, είναι ενσωματωμένες στην φιλοσοφία της Costa Navarino. Αποτελούν ένα θεμελιώδη παράγοντα σχεδιασμού και κατευθυντήρια αρχή που καθορίζει τις πράξεις μας από το στάδιο του σχεδιασμού, έως την τη κατασκευή και λειτουργία του νέου αειφόρου προορισμού. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που λάβαμε μια τόσο σημαντική διεθνή αναγνώριση και συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας πιστεύοντας ακράδαντα ότι ο τουρισμός μπορεί να είναι μία από τις βασικές κινητήριες δυνάμεις για ένα βιώσιμο μέλλον». 
Στη συνέχεια, ο Jirayr Kececian, Γενικός Διευθυντής του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Starwood Hotels, Costa Navarino, συμπλήρωσε: «Το γεγονός ότι τιμηθήκαμε με την πιστοποίηση Travelife Gold, κάνει όλους εμάς στο The Westin Resort, Costa Navarino, πολύ περήφανους, καθώς αυτή η διάκριση αποδεικνύει ότι κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση, επηρεάζοντας θετικά την κοινωνία στην οποία δραστηριοποιούμαστε, ενισχύοντας την αξία της επένδυσής μας. 
Σύμφωνα με την Nikki White, Μanaging Director, Προορισμών και Βιωσιμότητας της Travelife Hotels & Accommodations δήλωσε: «Η Costa Navarino έχει καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια ανάπτυξης και προώθησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς έχει συμβάλει στην ανάπτυξη των τοπικών επενδύσεων, τη βελτίωση των υποδομών και την ενίσχυση του αριθμού των επισκεπτών, ιδιαίτερα σε μια δύσκολη περίοδο για την οικονομία της Ελλάδας. Την ίδια στιγμή, η Costa Navarino αποτελεί πρότυπο στον τομέα υποστήριξης των τοπικών κοινωνιών και επιχειρήσεων, καθώς και προστασίας του περιβάλλοντος». Παράλληλα, η Nikki White σημείωσε ότι παρά τα εξαιρετικά επιτεύγματα της Costa Navarino στον τομέα όπου δραστηριοποιείται, το πρόγραμμα Travelife αποτελεί ένα τρόπο προσέγγισης που μπορούν να ακολουθήσουν όλες οι επιχειρήσεις για την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου