Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2015

Σας το είχαμε γράψει στις 6 Αυγούστου...


- Δείτε εδώ την δημοσίευση 
- Οι αλλαγές στην διοίκηση του ΕΟΤ...

Στις 6 Αυγούστου σας είχαμε ενημερώσει κατ΄ αποκλειστικότητα για το νέο γενικό γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού.
Να παινεύουμε και λίγο το σπίτι μας.
Όσον αφορά τώρα την αλλαγή του προέδρου του Ε.Ο.Τ., αφού "βγήκε" σαν θέμα στον αέρα, να σας πούμε ότι η απόφαση είναι ειλημμένη εδώ και αρκετές ημέρες και ο αντικαταστάτης έχει βρεθεί.
Δεν μπορούμε να γράψουμε το όνομά του γιατί έχουμε δεσμευθεί, μπορούμε όμως να πούμε ότι είναι γνωστό και προβεβλημένο στέλεχος του Τουρισμού, με αρκετές δεκαετίες εμπειρίας σε σημαντικές θέσεις του ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ τομέα.
Αυτή τη στιγμή είναι επικεφαλής μεγάλου ξενοδοχειακού ομίλου.
Πρόκειται για μια ακόμη σημαντική μεταγραφή στα δημόσια τουριστικά δρώμενα, καθώς οι άνθρωποι του Τουρισμού, με εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα, είναι παραπάνω από απαραίτητοι!!!

Όσον αφορά στην Γεώργιο Τζιάλλα, γράφαμε στις 6 Αυγούστου:
"Πρόσωπο έκπληξη επέλεξε η υπουργός αναπληρωτής Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ως αντικαταστάτη του Γιάννη Πυργιώτη στη θέση του Γενικού Γραμματέα Τουριστικών Υποδομών και Επενδύσεων. Πρόκειται για γνωστό στέλεχος της αγοράς, με μακρά εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα στον τομέα των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων και ο οποίος δεν έχει την παραμικρή σχέση με δημόσιο ή κομματικούς μηχανισμούς. 
Πρόκειται για τον Γεώργιο Τζιάλλα, ο οποίος Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός Παν/μίου Πατρών με μεταπτυχιακό δίπλωμα (M.Sc.) στο Σχεδιασμό (Πολεοδομικός - Χωροταξικός Σχεδιασμός και Περιφερειακή Ανάπτυξη) από το Πανεπιστήμιο του Tennessee, Knoxville, USA. 
Ο κ. Τζιάλλας διαθέτει εικοσαετή επαγγελματική εμπειρία σε έργα συμβουλευτικών υπηρεσιών, στη διοίκηση/συντονισμό, διαχείριση και αξιολόγηση έργων και Προγραμμάτων της ΕΕ στο πλαίσιο των ΚΠΣ και του ΕΣΠΑ. 
Η θέση του Γενικού Γραμματέα Τουριστικών Υποδομών και Επενδύσεων είναι πολύ σημαντική, καθώς θα πρέπει να χειριστεί άμεσα και αποτελεσματικά τα θέματα του ΕΣΠΑ, των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων και του αναπτυξιακού νόμου. 
Ο νέος γ.γ. έχει σημαντική εμπειρία στο σχεδιασμό, παρακολούθηση και υλοποίηση μελετητικών/συμβουλευτικών έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στη διαχείριση και αξιολόγηση έργων συγχρηματοδοτούμενων από το ΕΚΤ και το ΕΣΠΑ, καθώς και μεγάλη εμπειρία στην υποστήριξη Διαχειριστικών Αρχών και Δικαιούχων για την υλοποίηση προγραμμάτων και έργων συγχρηματοδοτούμενων από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της ΕΕ. 
Διαθέτει, επίσης, σημαντική επαγγελματική εμπειρία σε θέματα αναπτυξιακού σχεδιασμού, ανθρώπινων πόρων, απασχόλησης, στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδιασμού φορέων, από τη συμμετοχή του στην υλοποίηση σύνθετων μελετητικών και συμβουλευτικών έργων σε σχετικά θέματα στην Ελλάδα, αλλά και με την Ευρωπαϊκή Έπιτροπή. 
Διαθέτει ακόμη εκτενή εμπειρία σε θέματα χωροταξικού - πολεοδομικού σχεδιασμού, τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης και γνώση της λειτουργίας των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς έχει συμμετάσχει στην εκπόνηση συναφών μελετών (αναπτυξιακές μελέτες ΟΤΑ, μελέτες τουρισμού, χωροταξικές/πολεοδομικές μελέτες, κλπ). 
Έχει συμμετάσχει ως εξειδικευμένος σύμβουλος - εμπειρογνώμονας σε μεγάλο αριθμό έργων και μελετών, έχει δε πολύ καλή γνώση του τρόπου λειτουργίας των Διαρθρωτικών Ταμείων της ΕΕ, των συγχρηματοδοτούμενων επιχειρησιακών προγραμμάτων και των διαδικασιών της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης. 
Γνωρίζει άπταιστα αγγλικά και είναι πλήρως εξοικειωμένος με τη χρήση εφαρμογών πληροφορικής".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου