Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Στον ΠΡΟΤΟΥΡ Δρακόπουλος και Τσιλίκη


Tα πρώτα θετικά βήματα για την πλήρη αναδιάρθρωση του ΠΡΟΤΟΥΡ έγιναν από την διοίκηση του Οργανισμού, που επιδιώκει σε ένα οικονομικά ασταθές περιβάλλον και με τα προβλήματα στο τουριστικό προϊόν να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, να εκσυγχρονιστεί ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών. 
Πιο συγκεκριμένα η διοίκηση του ΠΡΟΤΟΥΡ έχει αναθέσει σε γνωστή εταιρεία Ορκωτών Λογιστών τον έλεγχο των οικονομικών του Οργανισμού και ταυτόχρονα σε δύο δικηγορικά γραφεία τη σύνταξη νέου καταστατικού και οργανισμού λειτουργίας. 
Προχώρησε εξάλλου στην πρόσληψη του γνωστού εμπειρογνώμονα περί τα τουριστικά κ. Γεωργίου Δρακόπουλου, πρώην γενικού διευθυντή του ΣΕΤΕ, που αναλαμβάνει καθήκοντα διευθυντή στρατηγικού σχεδιασμού και ταυτόχρονα στην πρόσληψη της κ. Παρασκευής Τσιλίκη, που ανέλαβε καθήκοντα εκτελεστικού διευθυντή.
Στην προσεχή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού θα παρουσιαστεί το νέο καταστατικό και το οργανόγραμμα και θα τεθούν οι βάσεις για τον επαναπροσδιορισμό των δράσεών του, ενόψει των προβλημάτων που δημιούργησε στον τουρισμό η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, των νέων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, ενώ επιπλέον θα καθοριστούν οι βάσεις της νέας επικοινωνιακής πολιτικής, που θα στοχεύει στην ανάδειξη και των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών. 
Στόχος των ξενοδόχων – μελών του Οργανισμού είναι να υπάρξει άμεση ανανέωση των στόχων του ΠΡΟΤΟΥΡ με βάση τα σημερινά οικονομικά, τουριστικά δεδομένα και τις επικοινωνιακές ανάγκες της εποχής, σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τα νησιά, που πλήττονται από τα μεταναστευτικά ρεύματα. 
Στο ίδιο πλαίσιο θα γίνει ένας πρώτος σχεδιασμός για τη σύνδεση του Οργανισμού με την πρωτοβάθμια παραγωγή του νησιού και θα ληφθούν μέτρα για απόλυτη διαφάνεια στις δράσεις, τις προμήθειες και την ανάθεση υπηρεσιών. Κομβικό σημείο αποτελεί η εξεύρεση λύσης στην επιχορήγηση του ΠΡΟΤΟΥΡ η οποία υπόκειται στα άρθρα 94 και 202 του «Καλλικράτη» για το 1,5% των τακτικών πόρων και απαιτείται πλειοψηφία των δύο τρίτων. Οι ξενοδόχοι δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι, όταν τεθούν νέες βάσεις στη λειτουργία του Οργανισμού, να «βάλουν πλάτη», επιχορηγώντας τις δράσεις του. 
Ο κ. Γιώργος Δρακόπουλος σπούδασε Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων (Τουριστικές Επιχειρήσεις – ΤΕΙ Αθήνας), στο Centre International de Glion, της Ελβετίας και στο Πανεπιστήμιο Surrey, της Αγγλίας, MSc in Tourism Studies. Εχει εικοσαπενταετή εμπειρία στον τουρισμό, έχοντας εργασθεί σε διάφορες θέσεις σε τουριστικές επιχειρήσεις. 
Εχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής ΣΕΤΕ (1997-2014) και Project Manager ΣΕΤΕ (1994-1997)
Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου