Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

2nd 100% HOTEL DESIGN AWARDS 2015


Ξεκινά η υποβολή έργων από Ελλάδα και Κύπρο, για τον Διαγωνισμό Αρχιτεκτονικής και Design Ξενοδοχειακών Μονάδων! Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του Φεβρουαρίου 2015, το 100% Hotel Show και η DEMAND MΕΠΕ, διοργανώτρια εταιρεία της Έκθεσης, 100% Hotel Show, προκηρύσσουν τον 2ο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό «100% Hotel Design Awards». 
Ο διαγωνισμός «100% Hotel Design Awards» αποτελεί πλέον θεσμό που λειτουργεί ως αναπόσπαστο μέρος των εκδηλώσεων της ετήσιας Έκθεσης 100% Hotel Show: 
Αναδεικνύει τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο καλός σχεδιασμός στη δημιουργία αλλά και την ανακαίνιση ξενοδοχείων, μέσα από την αξιολόγηση και την προβολή πρόσφατου υλοποιημένου έργου.
Μέσα από τον διαγωνισμό, αρχιτέκτονες και σχεδιαστές έχουν την ευκαιρία να προβάλουν το έργο τους στους πιο δυναμικούς επαγγελματίες του τουριστικού τομέα: Hoteliers, Travel Agents, Tour Operators, Media, Construction Companies, Financial Consultants, Marketing Managers και άλλες ειδικότητες του χώρου. 
Το ηλεκτρονικό περιοδικό Archisearch.gr, συμμετέχει για δεύτερη χρονιά με την εξειδικευμένη τεχνογνωσία του, ως στρατηγικός Συνεργάτης, στην επιμέλεια και την οριστική διαμόρφωση του χαρακτήρα της εκδήλωσης. 
Το Archisearch.gr, εκπροσωπούν στην εφετινή διοργάνωση ο αρχιτέκτονας και υπεύθυνος για θέματα Hotel Design του περιοδικού Άρης Γιαννόπουλος, ιδρυτής του γραφείου WoArchitects και ο Σταύρος Μαρτίνος, Αρχισυντάκτης, Ιστορικός Αρχιτεκτονικής και Διευθυντής του προγράμματος ARKKI, Σχολείο Αρχιτεκτονικής για παιδιά και νέους που αναπτύσσεται στην Ελλάδα από την εταιρία DESIGNEMBASSADOR.COM και τον ΑΚΤΟ. 
Οι κατηγορίες 
Ο διαγωνισμός 100% Hotel Design Awards βραβεύει κάθε χρόνο επιλεγμένα ξενοδοχεία στις εξής 8 κατηγορίες: 
• Καλύτερο Ξενοδοχείο Πόλης 
• Καλύτερο Ξενοδοχείο Διακοπών 
• Καλύτερο Δωμάτιο & Μπάνιο 
• Καλύτερο Spa 
• Καλύτερο All-Day Restaurant 
• Καλύτερο Hotel Lighting 
• Καλύτερο Lobby / Foyer / Reception 
• Καλύτερο Landscape Επιπλέον, απονέμονται τρία Ειδικά Βραβεία: 
• Ειδικό βραβείο κριτικής επιτροπής για τη μεγαλύτερη συνολική βαθμολογία. 
• Ειδικό βραβείο για μη υλοποιημένο έργο. 
• Βραβείο Κοινού. 
Τα κριτήρια Συμμετοχής 
Στον 2ο Διαγωνισμό 100% Hotel Design Awards 2015, μπορούν να συμμετέχουν έργα στην Ελλάδα και την Κύπρο, τα οποία υλοποιήθηκαν (ή, πραγματοποιήθηκε η μελέτη για τα μη υλοποιημένα) την τελευταία πενταετία, και δεν έχουν συμμετάσχει ξανά στον Διαγωνισμό. 
Ποιος μπορεί να μπει στο διαγωνισμό; 
Στο διαγωνισμό μπορεί να κατέβει οποιοσδήποτε έχει σχέση με το έργο (Αρχιτέκτονες, Designers, Ιδιοκτήτες Ξενοδοχείων, Operators, Επενδυτές-Developers). 
Σε κάθε περίπτωση προτείνεται ο υπεύθυνος Αρχιτέκτονας ή Designer του έργου να επιμεληθεί της συμμετοχής. 
Η διαδικασία 
Ο 2ος διαγωνισμός 100% Hotel Design Awards 2015, θα διεξαχθεί σε δύο στάδια: 
1. Κατά το πρώτο στάδιο, θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι (Αρχιτέκτονες, Designers, Ιδιοκτήτες Ξενοδοχείων, Operators, Επενδυτές-Developers) να αποστείλουν στην οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού φακέλους υποψηφιότητας. 
Δεν υπάρχει περιορισμός ως προς τον αριθμό των υποψηφιοτήτων από κάθε συμμετέχοντα. 
Το πρώτο στάδιο οδηγεί σε επιλογή βραχείας λίστας. 
Τα έργα τα οποία θα επιλεγούν στη βραχεία λίστα θα παρουσιαστούν σε πινακίδες κατά τη διάρκεια της Έκθεσης 100% Hotel Show, η οποία θα διεξαχθεί το διάστημα 27-30 Νοεμβρίου 2015, στο MEC Παιανίας, ενώ στον χώρο της έκθεσης θα υπάρξει και ψηφοφορία για να αναδειχθεί το έργο που θα κερδίσει το βραβείο κοινού. 
2. Το δεύτερο στάδιο περιλαμβάνει κλειστή συνεδρίαση της κριτικής επιτροπής κατά τη διάρκεια της έκθεσης 100% Hotel Show και επιλογή των βραβείων, όπου θα συνυπολογιστεί και η βαθμολογία από την αξιολόγηση του κοινού. 
Τα βραβεία θα ανακοινωθούν και θα απονεμηθούν σε ειδική τελετή, τον Φεβρουάριο του 2016. 
Ημερομηνίες 
Δήλωση για υποβολή συμμετοχής: 25 Οκτωβρίου 
Καταληκτική ημερομηνία αποστολής του υλικού: 30 Οκτωβρίου 
Αξιολόγηση συμμετοχών: 10 Νοεμβρίου 
Ανακοίνωση short listed υποψηφιοτήτων: 15 Νοεμβρίου 
Ψηφοφορία Κοινού: 15- 30 Νοεμβρίου 
Έκθεση short listed συμμετοχών: 27-30/11 κατά την διάρκεια της έκθεσης100% Hotel Show 2015 Τελετή Βράβευσης: 13 Φεβρουαρίου 2016 σε χώρο που θα ανακοινωθεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου