Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

14ο Συνέδριο ΣΕΤΕ: Αναγκαία η συνεργασία Δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα το μήνυμα Χατζημάρκου

Την συνεργασία του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα προέταξε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος ως προαπαιτούμενο για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά και για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. 
Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου έκανε αναφορές στα επιτυχημένα προγράμματα επέκτασης της περιόδου στην Ρόδο, αφενός με τους Αυστριακούς συνταξιούχους και αφετέρου με τα κοινά πακέτα με την Τουρκία. 
Ο κ. Χατζημάρκος υπογράμμισε ότι ο δημόσιος τομέας πρέπει να θέτει την στρατηγική, αλλά την εφαρμογή και τις διαδικασίες πρέπει να  τις "τρέχει" ο ιδιωτικός τομέας.
Έτσι μόνο είπε χαρακτηριστικά θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα και θα βγει η χώρα από το τέλμα στο οποίο βρίσκεται.


Η αγορά και οι εκπρόσωποί της δεν μπορούν να αντικατασταθούν από οποιονδήποτε δημόσιο φορέα και έτσι μόνο μπορεί να γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα, κατέληξε, συμπληρώνοντας: "Στην πράξη και όχι στα λόγια κερδίζονται ένα-ένα όλα τα στοιχήματα του Ελληνικού τουρισμού, με τον πολιτικό φορέα που λέγεται Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον ρόλο που της αρμόζει, τον σχεδιαστικό, υποστηρικτικό και συντονιστικό δίπλα πάντα και σε συνεργασία με τους φορείς της αγοράς".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου