Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Ρωσία: Ομαλά ξεκίνησαν οι βιομετρικές visa


- Γκρίνιες από κάποιους Tour operator για το ελληνικό προξενείο

Η μετάβαση στο νέο σύστημα έκδοσης θεωρήσεων Σένγκεν για τους Ρώσους πολίτες, με τα  βιομετρικά δεδομένα, πραγματοποιήθηκε, χωρίς σημαντικές αναταραχές, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση των εκπροσώπων της τουριστικής βιομηχανίας, που έγινε από το Interfax. 
Από τις 14 Σεπτέμβρη 2015, οι Ρώσοι είναι υποχρεωμένοι να δίνουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα και ψηφιακή φωτογραφία, προκειμένου  να  πάρουν θεωρήσεις visa για τη ζώνη Σένγκεν. 
Αυτή η διαδικασία απαιτεί υποχρεωτική προσωπική παρουσία του αιτούντος στο κέντρο της αίτησης θεώρησης. 
Τα βιομετρικά δεδομένα θα διατηρούνται στο Σύστημα Πληροφοριών για τις Θεωρήσεις (VIS) για πέντε χρόνια σε όλες τις χώρες του Σένγκεν. 
Για το ελληνικό προξενείο υπάρχει μια σχετική γκρίνια από κάποιους tour operators για τους ρυθμούς έκδοσης των νέων βιομετρικών Visa. 
Η υπεύθυνη Τύπου της Ρωσικής Ένωσης Travel Industry Irina Turina είπε ότι οι ταξιδιωτικοί φορείς που δεν έχουν ακόμη αξιώσεις στο νέο σύστημα. «Υπάρχουν κάποια μικρά τεχνικά προβλήματα, αλλά δεν είναι συστηματικά. Σε μία μόλις εβδομάδα εφαρμογής δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα και ευτυχώς η υψηλή σαιζόν έχει περάσει και τα όποια προβλήματα υπάρχει χρόνος να λυθούν".
Η όλη διαδικασία δεν διαρκεί πάνω από μισή ώρα.
Ταυτόχρονα η διαδικασία λήψης των δακτυλικών αποτυπωμάτων διαρκεί έως 10 λεπτά.
Μερικά προξενεία, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας και της Γαλλίας, σταμάτησαν τη διαπίστευση των ταξιδιωτικών πρακτόρων, μετά την εισαγωγή των βιομετρικών στοιχείων.
Όμως, οι περισσότερες από τις εταιρείες ταξιδίων συνεχίζουν να εργάζονται με τα προξενεία. "Έχουμε κάνει ένα ραντεβού για τον πελάτη μας για τη θεώρηση visa με τη χρήση βιομετρικών στοιχείων. Την ημέρα αυτή τα έγγραφα παραδίδονται στο visa center και ο πελάτης μας πηγαίνει να δώσει τα βιομτερικά του στοιχεία" τονίζει η προϊσταμένη του Τμήματος Visa της TUI Ρωσίας Olga Muratova.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ομίλου εταιρειών Natalie Tours Vladimir Vorobiev, τα προβλήματα στη διαδικασία νέων θεωρήσεων visa, εμφανίστηκαν σε ορισμένες περιοχές. "Υπάρχει πρόβλημα σε συγκεκριμένες ημέρες με την διαθεσιμότητα των ραντεβού για τους πελάτες μας. Τις ημέρες αυτές δεν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού, λόγω έλλειψης χρόνου.Σε γενικές γραμμές, το σύστημα λειτουργεί κανονικά ", δήλωσε ο Vladimir Vorobiev.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου