Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Δείτε τι έκανε η υπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας


Βρεθήκαμε την προηγούμενη εβδομάδα σε επαγγελματικό ταξίδι στη Σόφια.
Προφανώς για την διαμονή μας επιλέξαμε το εμβληματικό Sheraton στο κέντρο της πόλης.
Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ο νέος διευθυντής του μοναδικού αυτού ξενοδοχείου, είναι ο Λεωνίδας Τσάγκαρης, γνωστό και πολύπειρο στέλεχος της ξενοδοχειακής βιομηχανίας.
Είχαμε την ευκαιρία να ρωτήσουμε για τα δρώμενα στην βουλγαρική πρωτεύουσα και για την πορεία του βουλγαρικού Τουρισμού.
Όπως πάντα μας είπε πολλά και ενδιαφέροντα, τα οποία θα διαβάσετε εν καιρώ.
Στεκόμαστε όμως και μεταφέρουμε όμως, με την άδειά του, ένα συμβάν με την υπουργό Τουρισμού της γειτονικής χώρας Nikolina Angelkova.
Λοιπόν ο κ. Τσάγκαρης στις πολλές και σημαντικές θέσεις του στην ελληνική τουριστική βιιομηχανία, είχε αναπτύξει σχέσεις με την κινεζική τουριστική αγορά.
Τις οποίες σχέσεις θέλησε να εκμεταλλευτεί και στη  νέα του θέση, όπως ήταν φυσικό.
Μέσα σε 2 μόλις μήνες λοιπόν, καθώς ανέλαβε καθήκοντα στο Sheraton μόλις τον φετινό Ιούνη, έφερε 5 groups Κινέζων τουριστών και ήδη έχει κλείσει 60 groups για to 2016!!!.
H ka.  Nikolina Angelkova λοιπόν, έμαθε για τον "Έλληνα διευθυντή που φέρνει Κινέζους" και ζήτησε να τον συναντήσει.
Προς τούτο η Βουλγάρα υπουργός πήγε στο ξενοδοχείο και τον συνάντησε (!!!)
Από εμάς κανένα σχόλιο...
Στη συνέχεια προωθήθηκε η διοργάνωση ενός Βουλγαροκινεζικού φόρουμ,. το οποίο ήδη πραγματοποιήθηκε και κλείστηκαν και δουλειές!!!

Αξίζει να σημειωθεί στο εξάμηνο του 2015, η Σόφια "είδε" τον Τουρισμό της να αυξάνεται κατά 5,7%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2014.
Από τους 486.000 επισκέπτες, οι 284.000 ήταν τουρίστες από εξωτερικό.
Ειδικότερα, τον Ιούνιο εκτός από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες η Σόφια δέχτηκε μεγάλο κύμα τουριστών από την Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο,την Ιταλία,τη Γαλλία και το Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου