Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Πλήθος ξενοδοχειακών επενδύσεων στον «βωμό» του τουρισμού στην Κροατία

 

- 5,5 δισ. δολάρια για τουριστικές επενδύσεις την τελευταία 15ετία


Μία σειρά από επενδύσεις που προγραμματίζονται στο εγγύς μέλλον, σε συνδυασμό με τις επενδύσεις ύψους 5,5 δισ. δολαρίων ΗΠΑ που έχουν, ήδη, υλοποιηθεί, στόχο έχουν να καθιερώσουν την Κροατία σε υπολογίσιμη τουριστική δύναμη στην Ευρώπη. 
Ο τουρισμός αναδεικνύεται σε κινητήρια δύναμη για τη χώρα στο σημερινό τουριστικό γίγνεσθαι, με την αύξηση στον αριθμό των διανυκτερεύσεων να διαμορφώνεται στο 3,5% ετησίως... 


Σύμφωνα με τη Horwath HTL, εταιρία συμβούλων ακινήτων, κατά τα τελευταία 15 χρόνια η Κροατία έχει επενδύσει 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ στον τομέα της φιλοξενίας, ενώ για τα επόμενα πέντε χρόνια ακόμη 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια θα επενδυθούν για την κατασκευή νέων ξενοδοχειακών μονάδων.
Από την πλευρά της η TopHotelProjects, κορυφαία εταιρία παροχής ξενοδοχειακών δεδομένων, επισημαίνει ότι 21 νέα ξενοδοχεία και πολυτελή θέρετρα θα ανοίξουν στη χώρα στο εγγύς μέλλον. Αυτά τα νέα πολυτελή καταλύματα στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν την αγορά από την ενοικίαση διαμερισμάτων και κάμπινγκ, τα οποία προτιμώνται σήμερα.
Ένα παράδειγμα της επενδυτικής δραστηριότητας στον ευρύτερο τουριστικό κλάδο, στην Κροατία, είναι οι επενδύσεις που προγραμματίζονται γύρω από το κέντρο θεραπείας του καρκίνου στο νησί Brac. Εκατομμύρια ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή ξενοδοχείων, με σκοπό την προσέγγιση ιατρικού τουρισμού.
Επιπλέον, ανάμεσα στις κορυφαίες εγκαταστάσεις, οι οποίες σχεδιάζεται να κατασκευαστούν μέσα στην επόμενη πενταετία, είναι και ένα μεγάλο θέρετρο στο Ντουμπρόβνικ, δυναμικότητας 5.000 δωματίων, το οποίο θα ανοίξει το 2020.
Παραδεισένια τοπία, όμορφη αρχιτεκτονική και πολιτιστικά αξιοθέατα συνθέτουν την εικόνα της Κροατίας, που σιγά-σιγά έρχεται στο προσκήνιο ως ένας από τους κορυφαίους, ευρωπαϊκούς, τουριστικούς προορισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου