Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Μεταξύ των φθηνότερων ευρωπαϊκών πόλεων η Πράγα

 

- «Φωτιά και λαύρα» το Μιλάνο 

Εκπληκτική αρχιτεκτονική, μοναδικά ιστορικά αξιοθέατα, μαγική ατμόσφαιρα. Αυτή είναι η Πράγα. Εάν δε σε αυτό το τρίπτυχο προσθέσει κανείς και τις χαμηλές ξενοδοχειακές της τιμές, εύκολα γίνεται αντιληπτό γιατί εκατομμύρια τουρίστες, είτε από τη Γηραιά ήπειρο, είτε από υπερπόντιους προορισμούς επισκέπτονται την πρωτεύουσα της Τσεχίας κάθε χρόνο. 
Στην αντίπερα όχθη, τις πιο υψηλές τιμές σε επίπεδο διαμονής συναντά κανείς στο Μιλάνο, την παγκόσμια πρωτεύουσα της μόδας, με την ελιτίστικη ατμόσφαιρα και το ξεχωριστό lifestyle...




Παρά την εκπληκτική ομορφιά της, η Πράγα είναι στην πραγματικότητα μία από τις φθηνότερες πόλεις για να επισκεφθεί κανείς στην Ευρώπη, τουλάχιστον όσον αφορά τα έξοδα διαμονής, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας του TravelMag.com, η οποία σύγκρινε τιμές ξενοδοχείων τριών αστέρων σε κεντρικά σημεία, σε σαράντα από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ευρώπη κατά το μήνα Σεπτέμβριο, τον πιο πολυσύχναστο μήνα για τουρισμό στις ευρωπαϊκές μητροπόλεις.
Βεβαίως, η Πράγα δεν είναι ο πιο φθηνός ευρωπαϊκός προορισμός, χαρακτηρισμός που αποδίδεται στο Κίεβο, όπου το φθηνότερο δωμάτιο σε κεντρικό ξενοδοχείο τριών αστέρων κοστίζει € 29 ανά διανυκτέρευση, έναντι € 38 στην Πράγα, η οποία, ωστόσο, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πέντε φθηνότερες πόλεις της Ευρώπης, μία θέση μπροστά από τη Βουδαπέστη, όπου το φθηνότερο δωμάτιο σε κεντρικό ξενοδοχείο τριών αστέρων κοστίζει € 39.
Είναι γεγονός ότι, οι πόλεις της Ανατολικής Ευρώπης εξασφαλίζουν φθηνότερες διαμονές, σε αντίθεση με τις κοσμοπολίτικες, ευρωπαϊκές πόλεις, στον «πυρήνα» της Ευρώπης.
Στην κατηγορία των πιο ακριβών πόλεων, σε επίπεδο διαμονής, πρώτο είναι το Μιλάνο, μία από τις πιο μοντέρνες πόλεις του κόσμου, με το φθηνότερο διαθέσιμο δωμάτιο σε κεντρικό ξενοδοχείο τριών αστέρων να κοστίζει € 135 ανά διανυκτέρευση.
Είναι τόσα πολλά τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στη συγκεκριμένη πόλη κατά τη διάρκεια του έτους που είναι σχεδόν απίθανο κάποιος θα βρει τιμή ευκαιρίας στο Μιλάνο.
Το top 5 με τις πιο ακριβές πόλεις της Ευρώπης, σε επίπεδο διαμονής, συμπληρώνουν η Στοκχόλμη, με € 133 ανά διανυκτέρευση στο φθηνότερο ξενοδοχείο τριών αστέρων, το Μόναχο με € 127, το Άμστερνταμ με € 119 και η Ζυρίχη με € 116 ανά νύχτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου