Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Νέα συμμαχία μεταξύ Air New Zealand και Air China


Η συμμαχία μεταξύ Air New Zealand και Air China αφορά στη νέα καθημερινή απευθείας πτήση μεταξύ Ώκλαντ και Πεκίνου μετά την έγκριση του υπουργού Μεταφορών της Νέας Ζηλανδίας Hon Simon Bridges για τη δημιουργία στρατηγικής συμμαχίας. 
Η συμμαχία μεταξύ των δύο εθνικών αερομεταφορέων θα συμβάλλει στην αύξηση της εναέριας χωρητικότητας σε ποσοστό περισσότερο από 25 τοις εκατό καθ’όλη τη διάρκεια του έτους μεταξύ Ώκλαντ και Ηπειρωτικής Κίνας. 
Με τη συμμαχία αυτή η Air New Zealand θα συνεχίσει να πραγματοποιεί πτήσεις καθημερινά μεταξύ Ώκλαντ και Σανγκάης και η Air China θα πραγματοποιεί το νέο δρομολόγιο μεταξύ Ώκλαντ και Πεκίνου.
Οι δύο αερομεταφορείς θα έχουν πτήσεις κοινού κώδικα μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Κίνας. Το δρομολόγιο Πεκίνο-Ώκλαντ θα ξεκινήσει φέτος στις 10 Δεκεμβρίου και οι ναύλοι θα διατίθενται προς πώληση άμεσα, με ένα special limited time introductory ναύλο από $539NZD one-way (ισχύουν όροι και προυποθέσεις). 
Η συμμαχία θα προσφέρει καλύτερη πρόσβαση στο εκτεταμένο εθνικό δίκτυο της Air China στους πελάτες της Air New Zealand, ενώ οι επιβάτες της Air China θα έχουν βελτιωμένη πρόσβαση στο δίκτυο της Air New Zealand περιλαμβάνοντας τη Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, τα Νησιά Ειρηνικού και τη Νότια Αμερική. Η Air New Zealand και η Air China είναι μέλη της Star Alliance, το οποίο σημαίνει πως οι πελάτες θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν αμοιβαία οφέλη τακτικών επιβατών όπως επιβράβευση αφοσίωσης, εξαργύρωση και πρόσβαση σε lounge. 
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Air New Zealand Christopher Luxon είπε πως η συμφωνία μεταξύ των δύο αεροπορικών θα εμβαθύνει τις τουριστικές και επιχειρηματικές διασυνδέσεις μεταξύ Κίνας και Νέας Ζηλανδίας. Οι δύο εθνικοί αερομεταφορείς υπέγραψαν μία Δήλωση Πρόθεσης για τη δημιουργία συμμαχίας το Νοέμβριο 2014. 
Ο Υπουργός Μεταφορών της Νέας Ζηλανδίας εξουσιοδότησε τη συμμαχία ως τις 31 Μαρτίου 2021. Στο πλαίσιο της συμμαχίας το νέο αεροσκάφος Boeing 787-9 της Air New Zealand θα συνεχίσει να πραγματοποιεί πτήσεις στο δρομολόγιο Ώκλαντ, Σανγκάη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου