Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

O Ηλίας Τομάζος και σπουδαστές του Connecticut στη Ρόδο


Τα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Ρόδο επισκέφθηκε ο καθηγητής Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Connecticut των ΗΠΑ κ. Ηλίας Τομάζος συνοδευόμενος από τους σπουδαστές του ιδίου Πανεπιστημίου που σπουδάζουν μαθήματα Ελληνικού πολιτισμού, Ελληνικής γλώσσας και Ελληνικής ιστορίας στο ακίνητο που τους έχει παραχωρηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού στην μεσαιωνική πόλη του νησιού. 
Συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινο, την Αντιπεριφερειάρχη τουρισμού κα. Μ. Παπαβασιλείου, τον Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ι. Μαχαιρίδη, την Περιφερειακή Σύμβουλο κ. Γιασιράνη, τον Αντιδήμαρχο Ρόδου κ. Γ. Κακούλη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αναπτυξιακής Εταιρίας της ΠΝΑ κ. Λ. Σορωνιάτη.
Είχε προηγηθεί συνάντηση με τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Χατζηδιάκο με βασικό αίτημά τους την εύρεση χώρου προκειμένου αυτός να αξιοποιηθεί ως κατάλυμα διαμονής των φοιτητών που επισκέπτονται την Ρόδο τέσσερις (4) φορές τον χρόνο από είκοσι οκτώ (28) διαφορετικά Πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Στην αποστολή συμμετείχε ο ελληνοαμερικανικής καταγωγής αρχιτέκτων κ. Οικονόμου (από το Σικάγο) προκειμένου να σχηματίσει ιδία αντίληψη για τα διαθέσιμα ακίνητα. 
Ο κ. Χ. Κόκκινος και τα στελέχη της ΠΝΑ υποδέχθηκαν την αποστολή με ιδιαίτερη θερμότητα, δήλωσαν την αμέριστη συμπαράστασή στις προσπάθειές τους και τους ευχαρίστησαν για το έργο που επιτελούν, για την διάδοση της Ελληνικής γλώσσας, της Ελληνικής Ιστορίας και του Ελληνικού πολιτισμού επί τριανταπέντε (35) συναπτά έτη και ιδιαίτερα το τελευταίο χρονικό διάστημα που η πατρίδα μας περνάει δύσκολες στιγμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου